Kauneuspilkku

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2012.

muistikatkos

Kaikki tietävät, että vuodessa on 365 päivää ja joka neljäs vuosi 366. Paitsi minä, eilen. Asia tuli mieleeni kun ostin suuren kynttilän, jonka luvattiin palavan 90 tuntia. Rupesin laskemaan kauanko se suunnilleen kestäisi, alle 4 vuorokautta yhteen menoon, mutta jos polttaisi tunnin päivässä, 90 päivää eli kolme kuukautta. Tästä ajauduin miettimään montako päivää vuodessa on. En muistanut! Istuin typertyneenä huonekaluliikkeen sohvalla, miettien päivien lukumäärää. oliko se 355, 356 tai 362…Oikean vastauksen sain vasta – laskemalla, en muistamalla.
Koko ajan kuin laskin asiaan mielessäni, mietin, että tämän tietää jokainen pikkulapsikin ja kuinka pahasta muistihäiriöstä voi olla kyse? Tältäkö se tuntuu, kun päästä katoaa asioita, nololta, epätietoiselta ja ärsyttävältä samalla kertaa. Ei ihme, että monet muistisairauksista kärsivät ovat äkäisiä. Jos laskutoimitukseni ei olisi johtanut oikeaan tulokseen ja muistikokemukseen, olisin itsekin ollut äkäinen. Nyt olin vaan hämmentynyt. Tänään juttelin työterveyslääkärin kanssa muista asioista. Ensin ajattelin, että kysyisin muistihäiriöistä ja kertoisin eilisen kokemukseni, sitten en kehdannutkaan.
Ei, minulla ei ole mitään suurta stressiä tai selkeää syytä, miksi muistini teki tepposet. Ehkä tämä oikeasti on oire jostakin. Ainakin siitä, että ikää tulee lisää, mutta ikäni puolesta olen vielä kovin nuori tällaisiin oireisiin.


vain elämää

Katselimme ystävien luona sivusilmällä vain elämää tv-sarjaa. Sarja vaikutti ihan positiiviselta ja kivalta, mutta eipä ole tullut seurattua. Toki kyseessä on kaupallinen formaatti, levy ja kiertue tulossa, joten win-win juttu, kapitalismin parhaassa hengessä.
kyseinen jakso tarjosi kuitenkin kaikilla ulkonäöstään huolestuneille helpotuksen. Ruudussa oli illallispöydällinen suomalaisia viihdetähtiä ja suurimmalla osalla näytti olevan huono iho! Paksun tv-meikin alta paljastui useimmilla ihan tavallinen suomalainen näppyläiho. Miten vapauttavaa. Lisää vapautusta toi nykymallinen tv-ruutu, joka lyhentää ja leventää ihmisiä. Meni kerralla ulkonäköpaineet. ohjelman nimen mukaisesti, vain elämää.


James Bond pelasti taas maailman. Tai edes Englannin, ainakin seuraavaan leffaan asti. Ja varmaan myös englantilaisen viihdeteollisuuden uskottavuuden. Actionelokuvat eivät ole muuten se genre, jota käyn säännöllisesti katsomassa, mutta Bondeja on tullut seurattua. Sen sijaan mainospätkien perusteella seuraavaa visiittiä Finnkinon teatteriin saa odotella. Koko konsepti on muutenkin jotain ihan muuta kuin kino Engelissä on tottunut. Pääosassa ei ole elokuva, vaan frendit, naposteltavat jne. Action pätkissä ei häiritse, sen melun ylle ei edes teinilauma pysty huutamaan, mutta heti kun on hiljaisempi kohta, kuluu puhe, rapina ja mässytys.
Joskus aikoinaan Helsingissä oli paljon valikoimaan teattereiden suhteen, nyt taitaa enää sinnitellä Kino Engel ja tietysti Kavan Orion. Onneksi.


vallan vahdit

Tapaus Talvivaara on taas osoittanut millaista meno korruptoitumattomassa maassamme on. Ympäristöministeriön kansliapäällikkö, ex-ministeri ja -maaherra, ilmaisi tuntonsa, että on vaikea kuvitella, että meillä Suomessa tapahtuu tällaista. Ympäristörikoksia tapahtuu mielikuvissamme jossakin rajojemme ulkopuolelle tai ainakin niin, että viranomaisilla ja poliitikoilla ei ole ollut asioista tietoa.
Mielikuvissamme elämme maassa, jossa on hyvä ja tehokas ja kaikin puolin puolueeton virkakoneisto ja poliittinen järjestelmä, joka valvoo tätä koneistoa. Kuten monessa muussakin asiassa myös ympäristöasioiden osalla meillä on paperilla varmaankin hyvä ja toimiva järjestelmä. Paperilla toimiva järjestelmä unohtaa kuitenkin, toimijat, meidät ihmiset. Inhimillisten erehdysten ja suoranaisten virheiden lisäksi asioiden käsittelyyn vaikuttaa olennaisesti toimijoiden keskinäiset suhteet. Vaikka kaikilla olisikin, en nyt väitä että on, korkea moraali ja puhdas omatunto, niin silti erilaiset lojaliteetit saattavat ohjata yksittäisen virkamiehen tai poliitikon ratkaisua. Tämä kaikki voi tapahtua ihan vallitsevien normien puitteissa.
En ainakaan usko, että elämme yhteiskunnassa, jossa virkamiehiä tai poliitikkoja lahjotaan suoraan, mutta juuri suomalainen konsensus- ja kabinettipolitiikanperinne luo tilanteita, joissa asioita ei tarkastella monipuolisesti ja riippumattomasti.
Juuri tätä salailun ilmapiiriä avaamaan meillä on lainsäädäntömme ja esimerkiksi julkisuuslaki tuo valtaosan viranomaisten asiakirjoista kansalaisten ulottuville, jos vaan käytämme näitä oikeuksiamme. Tyypillisesti viranomaisten asiarekistereitä ja arkistoja tutkivat toimittajat, mutta valitettavasti nykyään on harvassa ne toimittajat, jotka todella etsivät niistä muutakin kuin nopeasti hyödynnettävää lööppikamaa.
Toimiva tutkiva journalismi on tehokas vallan vahtikoira, mutta valitettavasti median viihteellistyminen, pinnallistuminen sekä jatkuva lööppiuutisten löytämisen paine, tekee nykymediasta aika hampaatonta. On tietysti turha kuvitella, että varsinkaan isot mediatalot, tai niiden johtajat, olisivat riippumattomia sidonnaisuuksista muuhun elinkeinoelämään, politiikkoihin tai virkakoneistomme huipulle. Osasyy on tietenkin myös meissä kuluttaja-kansalaisissa, jotka tyydymme siihen informaatioon, jota virallinen koneisto meille tuottaa. Uskomme mielellämme elävämme puhtoisessa onnelassa ja järkytymme, kun media käskee meidän järkyttyä.

Onneksi on myös tutkivaa journalismia edelleen ja verkko tuo sen kaikkien ulottuville.

http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2012/11/artikkelit/taistelutanner/


kansalaisaloite

Sosiaalisen median hyviin puoliin lasken nyt viikon kokemuksella sen, että sitä kautta saa hyödyllistä tietoa monilta elämänalueilta. Koska oma verkosto ei ole ainakaan vielä kovin laaja, on uutistulvaa helppoa hallita ja poimia sieltä itse kiinnostavia asioita. Toki tässä ei tarvitse olla pelkästään ystävien varassa, vaan voi itse tykätä yhteisöjä ja saada niiden postauksia. Postausten hallinta on kuitenkin helppoa, jos niitä rupeaa tulemaan pilvin pimein.
Aiemmin olen ulkopuolisena yrittänyt ymmärtää ”arabikevään” kaltaisia someilmiöitä ikään kuin teoreettiselta pohjalta. Täytyy sanoa, että asia avautuu paremmin kun sitä tarkastelee sisältä päin.

Tämä on nyt ehdottomasti kiinnostavin minulle vastaan tullut asia
http://www.avoinministerio.fi/ideat/124-tasa-arvoinen-avioliittolaki

Kansalaisaloite on juuri sellainen demokratian muoto, joka osallistaa kansalaisia päätöksentekoon. Sen lisäksi tai sijaan, että käy äänestämässä vaaleissa, voi vaikuttaa asioihin myös tätä kautta. Toki voi ajatella, että poliittisen koneiston ulkopuolelta tulevat aloitteet eivät johda mihinkään. Nyt käsittääkseni ensimmäinen kansalaisaloite on edennyt käsittelyyn asti. Joka tapauksessa tämä saattaa olla merkittävä keino lisätä ihmisten kiinnostusta yhteisten asioiden hoitoon ja lopulta tuoda päätöksentekoa läheisemmäksi tavalliselle kansalaiselle.

kansalaisaloite antaa kansalaisille mahdollisuuden saada aloitteensa eduskunnan käsiteltäväksi. Uuden järjestelmän yleisenä tavoitteena on edistää ja tukea vapaata kansalaistoimintaa sekä siten vahvistaa kansalaisyhteiskuntaa, jossa eri väestöryhmät osallistuvat ja vaikuttavat aktiivisesti yhteiskunnan kehittämiseen.
Maaliskuun alusta voimaantulleen perustuslain uuden säännöksen mukaan vähintään 50 000 äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi.


Näin ruotsalaisuuden päivänä voi tuoda esiin sen, että jos kielilakia tulkittaisiin myös muihin kieliin, niin Helsinki olisi myös ainakin viron- ja venäjänkielinen kaupunki, koska molempien kieliryhmien puhujia lienee täällä yli 3000. Virallisia tilastotietoja ei mulla oo tähän ja Wikipedia puhuu "ulkomaalaisista", lienevät kuitenkin useimmat Suomen kansalaisia ?



Tiesitkö että ruotsalaiset eivät valloittaneet Suomea - en minäkään.

Välillä täällä sivustolla, etenkin keskusteluissa, tuntuu, että mielipiteeni ovat täysin vääriä. En ole jotenkin riittävän oikeanlainen tai oikealla tavalla homo. En kannata varauksettomasti EUta, en suistsuta kaikkea ”kansainvälisyyttä”/ kansainvälistä yhteistyötä ja ”monikulttuurisuutta”. En tuomitse persuja tarpeeksi enkä ymmärrä, että persu tarkoittaa alempiarvoista tai huono. piste.
En kannata Suomen ”kaksikielisyyttä” ja pakollista kouluruotsia. En myöskään ymmärrä kokoomuslaista markkinataloutta, jossa ”yrittäjä”/ firma korjaa voitot ja yhteiskunta tappiot, mutta sehän johtuukin, siitä että en vaan tajua. Olen kuitenkin oppinut, että historia on spekulatiivinen käsite ja menneisyyden voi luoda aina uudestaan sen mukaiseksi kuin omiin tarkoitusperiin sopii. Euro on myös ainoastaan ja vain hyvä juttu ja Suomen virallinen historiadogmi, ulkopoliittinen linja ja talouspolitiikka ovat erehtymättömiä. Eläköön konsensus ja Helsingin sanomat välittää riippumatonta ja oikeaa tietoa!
Suomi olisi muuten ihan mahtava maa, kun vaan vielä viimeisetkin väärinajattelevat suomalaiset saataisiin ruotuun ja kannattamaan meidän virallista linjaamme ja meitä ei muute ulkomailta passaa arvostella! ja kauheaa jos meitä arvostellaan!
Tietyt sanat, kuten suvaitsevaisuus, on lyöty lukkoon jossakin kerhossa, jonka jäsenyyttä voi anoa virallista mantraa toistamalla kaikkialla. Leimojen lyöminen ja erilainen lokerointi on hyväksyttävää, kunhan se tehdään suvaitsevasti eikä persusti. Nationalismi on paha, paha paitsi jos se sattuu olemaan oikeanlaista.

Ehkä olen vain kerta kaikkiaan väärällä foorumilla. Ehkä pitäisi tsekata se homma-foorumi.


tyhmyri

Miksiköhän en tule poistaneeksi työmaileja sitä mukaan kuin luen ne. Tai sitten kansioi tai tulosta niitä, joita arvelen tarvitsemani myöhemmin?
Miksi saapuneet kansiossa on yhtäkkiä melkein 400 viestiä…jotka pitää tsekata em. toimenpiteitä varten????????
Kun se olisi niin paljon helpompaa tehdä heti…kun asia on hoidettu tai muistissa. 95% meileistäni olisi helppo hoitaa järjestykseen saman tien.
Miksi en toimi niin?