Kauneuspilkku

Näytetään bloggaukset maaliskuulta 2011.

keskinkertaisuus

Ehkä en ole luotu elämään, jossa kaikki etenee tasaisesti ilman mutkia, harha-askeleita ja äkkipyrähdyksiä. Tämä ei tarkoita, että nauttisin vaaroista tai epävarmuudesta, mutta jotenkin tuntuu, että haen tilanteita, jossa yhtäkkiä on paljon avoimia muuttujia.
Ehkä toisaalta Nassu tekee tämän mahdolliseksi, koska huolimatta kaikesta muutoksesta, kaaoksesta ja epävarmuudesta, on Nassu. Ei Nassu mikään staattinen objekti ole, kaikkea muuta, mutta juuri se, että hän on olemassa, antaa minulle rohkeuden kokeilla, uskaltaa ja tehdä epäsovinnaisiakin ratkaisuja.

Ja toisaalta ehkä ne asiat, jotka minusta on jotenkin rohkeita, epävarmoja uskallusta vaatia jne., ovatkin ehkä muista oikeastaan turvallisuushakuisia, varman päälle pelaamista jne.

Olemme erilaisia, ja itsestään oppii koko ajan uutta, tai sitten ei opi. Muistan nuorena ajatelleeni, etten halua vakituista työpaikkaa. Sitten jossain vaiheessa siitä tuli jotenkin myös minun tavoitteeni. Mutta tuliko se tavoite minusta tai ympäristöstä? Koko käsitehän on aivan absurdi, vakituinen työpaikka. Siihen tahtiin kuin työelämä muuttuu, ei kukaan pysty ennustamaan edes 5 vuoden päähän työtehtäviään.

Työhaastatteluiden vakiokysymys, "missä näet itsesi viiden vuoden päästä?", on yhtä hassu. Siihen ei yleensä tee mieli vastata juuri mitään, mutta aina kuitenkin suusta livahtaa joku keskinkertainen latteus, kuten alan asiantuntijatehtävissä…

Ehkä pitäisi lakata miellyttämästä muita (vanhempia, muita sukulaisia, ystäviä ja muita oletettuja ympäristön sosiaalisia paineita) ja lopettaa keskinkertaisen vakionormin tavoittelu ja olla vaan rehellisesti oma keskinkertainen itsensä.

Huomenna ostan asunnon.


downshifting

Entinen työnantaja teki kiinnostavan tarjouksen osa-aikaisesta työstä. Töitä kolme päivää viikossa palkkaa sen verran et just tulis toimeen. Houkuttaa.
Täytyy taas kerran miettiä mitä isona haluaa :)


what's wron with me...?

Mikäköhän siinä on, että ihminen jotenkin ajautuu itseaiheutetusta ongelmasta toiseen. Vielä vuosi sitten minulla oli todella kiva työpaikka, sanoin myös kaikille niin. Ja nyt mietin vaan miten pääsisin koko puljusta pois…Oikeasti en ole riitaantunut kenenkään kanssa, en haukkunut pomoani enkä kärsinyt mistään syrjinnästä. Jotenkin vaan puljun organisaatiouudistus on saanut meikäläisen päässä sellaiset mittasuhteet, että olen ruvennut kyseenalaistaa kaikkea, mitä koko puulaakissa tapahtuu. Henkilökunnalle kyllä kovin markkinoidaan kyseistä uudistusta mahdollisuutena, mutta kun on päähänsä asentanut kyyniset lasit ei näkö enää palaudu ruusunpunaiseen, ei vaikka miten yrittää.
Miksi en ole niitä, jotka vain käyvät töissä, jotka eivät kommentoi, kyseenalaista, ehdota parannuksia, kritisoi…elämä olisi silloin helpompaa –luulen. Miksi minulle vakituinen työpaikka ei ole niin merkittävä asia, että näin aikoina pitäisin siitä kiinni kynsin hampain?
On vain kysymyksiä, joita ehtii pyöritellä unta odotellessa…
Satuinpa yksi päivä kanavasurffailemaan jollekin kanavalle, jossa Riitta juonsi napakymppiä. Kuin silloin ennen. Aikakone on selvästi keksitty, suljin silmäni, kuin silloin ennen, jotta en näkisi sanaa, vaan voisin osallistua arvuuttelemiseen. Hetkessä olin 1980-luvulla, nostalgiaa silmänräpäyksessä.
Seuraavaksi osuin kanavalle, jossa wanna-be-missit kertoivat bikineissään, miksi halusivat misseiksi. Jotenkin tuli paha olo, miksi ihmeessä kukaan haluaa mennä puolialasti jonkun tuomariston eteen vastailemaan typeriin kysymyksiin? Miksi tätä tapahtuu vielä vuonna 2011. Ketä kiinnostaa ja eihän se Riittakaan vielä moneen vuoteen tarvitse tuurajaa