Kolme vuosikymmentä homobaareja Suomessa (juttukommentit)

Kyllähän tuota jossain vaiheessa voisi päivittää; viimeistään seuraavien pyöreiden vuosien kohdalla. Vuodesta 2014 lukien on tapahtunut ainakin seuraavaa:

- Hugo's Room lopetti keväällä 2015
- Hercules muutti vuoden 2016 alussa
- Room BLVD aloitti syksyllä 2016
- Terassibaari lopetti vuonna 2017
- Freedom jatkaa yhä kesäisin (aloitti 2014, ei näy aikajanalla)

Onkohan jollakulla muita huomioita?
  • 3 / 10
  • Public eye
  • 15.3.2018 21:51
Taitaa puuttua se Forumin huipulla ollut baari, jossa en koskaan ehtinyt käymään ja jonka nimeäkään en nyt yhtäkkiä muista....
Totta. G Lounge - Skybar&club toimi syyskuusta 2015 kevääseen 2017.

Ehkäpä seuraavalla kerralla paikat voisi vielä sijoitella kartallekin.
..." Gay Gambrinin Isolle Roobertinkaulle käynnistänyt Ravintola Oy Afrodite perusti vuonna 1982 Don't Tell Mama -ravintolan Annankadulle"...

Olikohan kuitenkin vuonna 1992?
Helsingin Sanomat kirjoittaa Helsingin yöelämän muutoksesta ( https://www.hs.fi/nyt/art-2000006371023.html ). Jutussa on esillä esimerkiksi sateenkaariväen paikkojen (Lost & Found, DTM ja Hercules) valtavirtaistuminen. Samoin tarkastellaan Punavuoren hiipumista ja Kallion nousua: esimerkiksi Punavuoren Ison Roobertinkadun dtm, Lost & Found ja Room ovat historiaa ja mennyttä, kuten moni muukin Punavuoren paikoista. Nykymuotoinen dtm tosin jatkaa Mannerheimintiellä ja Room Bulevardilla. Isolla Roobertinkadulla aukesi 1980-luvulla myös Suomen ensimmäinen varsinainen homobaari.
  • 7 / 10
  • Public eye
  • 13.1.2020 13:07
Maininnan ansaitsee myös Uudenmaankadun "epävirallinen" pikkuruinen homobaari Intro, joka avautui Kultainen härkä -ravintolan kainaloon noin vuonna 1987 ja sulkeutui viitisen vuotta myöhemmin. Baari oli muistini mukaan aina tupaten täynnä ja vauhdikas meno oli queer-skaalalla arvioituna varsin kirjavaa.
Monelle jäi paikasta niin rakkaita muistoja, että baarilla on edelleen oma nostalgiaryhmänsä Facebookissa.
Introsta tosiaan jotkut itseäni hivenen vanhemmat ovatkin kaiholla puhelleet ja Roban Bugatti kuuluu olevan vähän samanlaisten muisteloiden kohde. Minulla ei ole kumpaankaan omaa kosketusta. Eikä niinikään ole kosketusta Roballa sijainneeseen Gay Gambriniinkaan. Helsingin yöelämään kyllä aloin tutustumisen juuri vuonna 1992 ja Roballa (josta sittemmin tuli dtm) noina aikoina jonkun kerran kävinkin. Ensimmäistä kertaa homobaariin uskaltauduin vuosituhannen vaihteen nurkilla. (Tai en olisi uskaltautunut, vaan minut suorastaan pakotettiin. Onneksi.)
Tänne voisi varmaan lisätä myös Tampereen Mixein, joka näyttää juhlivan tasavuosia. Otsikko on kuitenkin juottolat Suomessa eikä Hgissä.
Kunnioitettava ikä baarille. Tampereen Mixei on mainittu itse artikkelissa ( https://ranneliike.net/artikkelit/8738/kolme-vuosikymmenta-homobaareja-suomessa ), jonka kommenttiketju tämä on.

Jos yhtään olen oikein ymmärtänyt, niin Oulussa Yöhuikka olisi siirtynyt sinne, missä toimi Becksu. Joku asioista tietävä voisi valistaa siitä, mikä Oulussa homman nimi nykyisin on. Joko vaikkapa tähän ketjuu tai sitten sivuston toimituskunnalle ( yhteystiedot osoitteessa https://ranneliike.net/palaute ).

Lopettaneisiin Helsingin paikkoihin on liittynyt Malminrinteen Cavalier.

Jotain epämääräisiä huhuja on kuulunut, että Helsingissä Erottajan nurkille olisi tulossa uusi, erityisesti sateenkaarivähemmistöjä kiinnostava baari. Vaan mene-tiedä huhujen luotettavuudesta.