Runous

runot suomeksi | runot muilla kielillä | humoristiset runot | runous

Runous on kaunista. Se on lohdullista, hauskaa ja puhuttelevaa. Yksi runo voi sanoa enemmän kuin kokonainen kirja tavallista tarinaa. Yhdessä runossa auringolla ja tähdillä on viisitoista nimeä. Se loistaa iloa sydämeen ja tuikkii taivaalla, paistaa risukasaankin ja pitää yksinäiselle kulkijalle seuraa. Runous on niin suuria tunteita, romanttisia maisemia, ikuisia aiheita kuin meille kaikille tuttua arkeakin. Toinen kirjoittaa kauniista kesäpäivästä ja toinen elämänsä suurimmasta rakkaudesta, joku jopa hammaslääkärin pelosta.

Runoja kirjoittaessaan ihminen yleensä ammentaa inspiraationsa syvemmältä kuin kirjoittaessaan muuten vain. Runot antavat mahdollisuuden kiteyttää sanoiksi, joko riimien kanssa tai ilman, sen tunteen syvimmän siemenen, joka sisällä asustaa. Runot eivät myöskään katso kieltä ja siksi tällä sivulla löytyykin omat lokeronsa suomen ja aluksi ainakin englannin ja ruotsinkielisille runoille. Jokainen kieli taipuu hieman eri tavalla riimeihin ja tunteisiin, mutta rajat löytyvät loppujen lopuksi vain omasta päästä.

Kirjoittaessani runoja annan mieleni vaeltaa ja kirjoitan siitä minkä käteni antavat kynän tai näppäimistön kirjoittaa. Näen edessäni kasvot tai maiseman, josta kirjoitan. Muistan ihmisen piirteet piirulleen tai näen maiseman kuin kuvassa. Tunnen sen mitä kirjoitan, en vain ajattele sitä. Joskus riimit tulevat itsestään ja joskus on hyvä antaa sanojen tulla ilman niitä. Kuitenkin tärkein asia runojen kirjoittamisessa on, että kirjoittaa silloin kun siltä tuntuu.

Olen iloinen voidessani avata ranneliikkeeseen osion runoudelle. Osiosta löytyy sekä ranneliikkeen väen että lukijoidemme kirjoittamia runoja ja löytyypä seasta myös muutamia tunnettujen mestareidenkin kirjoituksia.

Jos sinulta löytyy pöytälaatikostasi runoja, muista, että runot saavat suurimman voiman vasta kun joku toinen lukee ne sinun lisäksesi. Älä siis unohda runojasi pölyttymään vaan lähetä ne rohkeasti meille julkaistavaksi. Helpoiten lähetät runosi palautelaatikkomme kautta joko anonyymina tai nimellä varustettuna.

-Camille

Edellinen
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu
Edellinen