Omnium fidelium

Pelastusarmeija?

Tänään olen saanut kokea kolme kertaa todella ihania asioita mm. kerrottuna minulle. Näille on ollut yhteistä mm. se, että niissä on joku ihminen asettanut itsensä alttiiksi.
Kaikki tämä paljastaa sen, kuinka alttiiksi itsensä asettamattomuus on tuhoisaa. Ajattelen armoa. Kohtaako armo mitään tai ketään, jos ei ole mitään/ketään kohdattavaa?
...
Riemuitsen alttiiksi asettajista ja heidän saavutuksistaan. Kunnia ja ylistys Herralle!

Rakkaudessasi kannoit meidän hedelmämme - rikkomuksemme. Lahjasi meille nyt maistuu hyvin - elämämme!


(Homo)seksuaalinen lapsi

Kuinka lapsi, joka on homo (näkyy selkeämmin ulos usein vasta konkretian kautta myöhemmässä elämänvaiheessa), voi saada olemassaololleen terveen ja hyvän itsetunnon? Lapsuudessahan olemme usein kokeneet vierautta ja ahdistusta homouden takia - vaikka emme ole olleet tietoisia siitä silloin. Joka tapauksessa tunteemme siitä, että emme ole kokonaisia tai saa olla kokonaisia, juontaa juurensa jo lapsuuden kokemuksiin.

Jos lapsi leikkii toisen samaa sukupuolta olevan lapsen kanssa rakastumista, kotia...

Jos nämä lapset hyväilevät toisiaan ja suutelevat ...

Jos nämä lapset viettävät häitä ...

Näemmekö silloin mitä? Väärinkäytöstä, vahinkoa, ...?
Eikö kaikki lasten sosiaalistuminen omalta pohjaltaan olekaan suotavaa, hyväksyttävää? Onko tarve antaa, tulla lähelle, nähdä toinen väärin? Onko tarve näihin väärin yhdellä, mutta ei toisella?
Seksuaalisuuden (en tarkoita vain seksin) hyvä käyttö antaa meille ihmisille jotain hyvää. Seksuaalisuus on meillä kaikilla j o s s a k i n muodossa koko elämämme ajan. Muotoa paljon tärkeämpi on kuitenkin sisältö, se millaista seksuaalisuutta annamme. Yhtäältä se voi olla toisia (ja itseään) rakentavaa, toisaalta hajottavaa.
Toisen kunnioittaminen sellaisena kuin hän on (löytää *itsensä') on olennaisin osa mielestäni hyvää ihmisyyttä, johon seksuaalisuus kuuluu hyvänä lahjana.
Muussa tapauksessa teemme pahaa - myös sille lapselle, joka hakee itseään ja muita.


Kuinka ihanaa onkaan kuunnella myöhäisbarokin helmiä. Musiikki on silloin saavuttanut kypsän muotonsa.
Tässä Jean-Philippe Rameaun oopperasta "Les Indes galantes" osa loppukohtausta konserttiversiona:

http://www.youtube.com/watch?v=RKvd4tMkFHc

Olen myös yhdellä kansainvälisellä Beethoven keskustelusivustolla. Meillä oli siellä suunnattoman riemullinen (olen nauranut itseni aivan kipeäksi) ajatustenvaihto hiuksista. Koko juttu lähti liikkeelle huutokaupatuista L. v. Beethovenin hiuksista. Se sai aikaan varsinaisen sanaleikkiketjun.

Ajattelin eilen myös etsiä Youtubelta suomalaisia videoita. Löysinkin sellaisia.


A -> B

Jos asuu 40-vuotiaana vanhempiensa luona keskellä korpea lähinnä ollen omassa huoneessaan ja valittaa oikeiden kontaktien puutetta, niin kukaan muu kuin kyseinen ihminen ei ole siihen syypää. Vain ja ainoastaan hän on saanut tämän aikaiseksi.



Arg eller?

Nu ikväll är jag väl tvungen att gå till sängs mycket arg. Nå, kanske ändå inte...efter kvällsbönen känns det alltid så mycket lättare. Jag bara lämnar allt i Guds händer. Gör ni lika!


Kun kommentoin minulle osoitettua "Se on miehen paikka" sanomalla "Mutta tunnen olevani nainen" seurasi suuremmassa seurakunnassa kumea hiljaisuus.
Kun lausumani muuten edes pitäisi paikkansa...

Ja sitten se hymy...



Café Hausenissa tapasin vuosien jälkeen yllättäen yhden yliopistolla minun kanssani samaan aikaan aloittaneen. Hän oli tekemässä Suomalais-ugrilaisen seuran juhlakirjaa ensi vuodeksi (125-v!). Café Hausenin ruoka on hyvää ja sen jälkeen on mukava käydä hyvässä seurassa Kappelissa ja ottaa suuri leivos! Kappelissa tapasivat aikoinaan ensimmäistä kertaa isoisäni ja isoäitini 1920-luvulla.
Isoäitini ei tosin tuolloin avioitunut isoisäni kosiskeluista huolimatta isoisäni kanssa, vaan lähti New Yorkiin. Sieltä hän palasi vasta lähes vuosikymmen myöhemmin vain tavatakseen isoisäni odottamassa laiturilla. Ei kai isoäitini silloin voinut enää sanoa "Ei" eikä sanonutkaan.

Kävin myös Ritarihuoneella, jossa intouduin keskustelemaan tutun amanuenssin kanssa Bragen pressarkivin loistavasta kokoelmasta ajatellen u u t t a paikallishistoriaa, jota olen suunnitellut.
Digitaalinen aika oli muuten saavuttanut myös Ritarihuoneen. Vielä jokunen vuosi sitten oli tutkittava itse kortistoa. Nyt tietokone oli asialla.

Eilen illalla söin kahden erittäin hyvän ystäväni luona jättimäisen aterian, joka koostui vihanneksista ja juustosta. Jäliruokana oli jäätelöä ja mustikoita. Ähky tuntui kuin olisi ottanut hengen.

En tunne siltikään kiinnittyväni mihinkään Helsingissä - vaikka on peräti synnyinkaupunkini. Nyt kun äitikin on poissa...