Omnium fidelium

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2006.
Edellinen

stängda burar > öppna danser

Humöret kan vara ganska nere - även för en längre tid. Jag känner mig t.ex. i blåsväder vad gäller min plats i livet eller kanske mina värderingar blir i grunden ifrågasatta - och då kan jag känna mig både rådlös och förnärmad.
Ser omkring mig...lite hjälplösa människor går omkring liksom jag och väntar på någon, något.

Någon (vem, vem, vem?) har kommit redan in i mig (hade ju dörren öppen då). och har redan gått bredvid mig. Tankar som dessa för mig till glädje, till Dig, till er alla (hoppas jag), som öppnar!

Så stor glädje!!!


Tieto ei ole vielä käsitys

Otan nyt vielä lyhyesti esille tuon HIV-teemani. Keskusteltuani asiasta useamman ystäväni kanssa olen huomannut lähes kaikesta tiedosta olevan erilaisia, jopa keskenään vastakkaisia käsityksiä; osa "tiedosta" on lähes mystiikan omaista.
Toteanpa.
Ja yksi moitteen sana (minun mielestäni): HIV:n sosiaalinen puoli on hyvinkin hämärtynyt. Aavistan syyt enkä pidä niistä OLLENKAAN!


AIDS-päivän lähestyessä

Kiitos teille, Mika ja Kalle, kommenteistanne. Olen viime päivät saanut perehtyä aiheeseen syvällisesti. Minua kiinnostivat nuo Mikan antamat sivut positiivisille (=kävin katsomassa). Olen huomannut, että kohtaamistapojen syvempi olemus tulee esille konkreettisessa kohtaamisessa ja reaktion saamisessa. Tieto on minulle erityisesti tarpeen tällä hetkellä. Lienen HIV-negatiivinen - se ei ole testin tulos, mutta yhdeksän vuoden käytännöllisessä selibaatissa luulisin sen olevan noin. Varma en tosin voi olla ja oma testaamiseni on pohdittavana! En kuitenkaan haluaisi tässä keskittyä itseeni (joskin jokaisen hyvä miettiä omalla kohdallaan suhteensa), vaan nähdä tukea tarvitsevat ja sitä pyytävät - mahd. (ja/tai varmistuneen) tartunnan kanssa elävät.

Ymmärrän myös itse kohtaamieni pelkojen (mahdollisuus tartunnan saamiseen on ollut) auttaneen tajuamaan jokaisen aseman merkitystä suhteessa HIV:een.


Katson

Mahdollinen HIV -tartunta on ilmeisesti vaikea asia. Lokeroituuko se laatikkoon "en jaksa puhua", "en viitsi ajatella", "vähemmän mukavaa"?
Omien pelkojen kohtaaminen on vaikeinta. Minulla juuri nyt täällä. Pelot eivät välttämättä johdu tartuntavaarasta, vaan tartunnan vaikutuksista sosiaaliseen elämään - virhearvioinneista yrityksissä käsittää ja käsitellä.


Väsymys

Väsyttää kovasti - olen tainnut koko päivän olla intensiivisesti huolissani, vaikka ei (kuulemma) saisi. Tottahan tuo on - kaikki on Hyvän Kaikkivaltiaan kädessä.

Kuule rukoukseni, Herra, nouskoon huutoni Sinun luoksesi!Kartanoista

Tänään kirjoitin pienen arvion teoksesta "Kartanon mailla". Se on hieno teos kuvineen ja karttoineen kartanokulttuurista. Toki kirjan tekstiin sisältyy - mielestäni - virheitä ja niitä olen ottanut esille.
Suositeltava kirja eräästä kulttuurin osa-alueesta.


Minne?

Minne pois riennät Sinä? Mikä on mielessäsi nyt?
Äänenikö ei enää Sinua kosketa?
Sairauttako se on vai mitä?

Minulle Sinä kuitenkin loistat
kaiken surun ja tuskan keskellä!
Naurusi, puheesi.
Varman rauhalliseksi muutun.

Pidä valosi näkyvissä,
hylkäyksestä ja petoksesta poissa

Rakkaudessa saavutan Sinut!
Saavutan, en horju!

Sinä, jolle kaikkea annan
ja valmis olen vankeudestasi vapauttamaan.

Sinut saavutan, sinut saavutan!
Pyhää on syyni.
Rakkautta!Edellinen