Omnium fidelium

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2013.

Kotona!

4.1. olen jälleen kotona...KOTONA! Tunne on lähes sanoinkuvaamaton! Yli vuoden poissaolon jälkeen voin olla oma herrani, voin nauttia rauhasta ja olen ystävieni ja tuttujeni parissa.
Eilen jatkoin muuttolaatikoiden purkamista ja asensin stereoni paikalleen. Aloitin kuuntelemalla - mitä muutakaan - yhtä Beethoven-CD:istäni. Vielä riittää purkamista, mutta pikkuhiljaa...

Kiitollisuuteni kohoaa ylistyksenä maiden ja taivaiden Herralle, joka Pojassa myös muutti pakon edessä Egyptiin, mutta palasi.


Idag stora sorgens dag - Tänään suuri surun päivä

Tässä joitakin Ranskan kuninkaan Louis XVI:n, kaikkein kristillisimmän hallitsijan tekemiä uudistuksia Ranskassa. jotka eivät alkuunkaan sovi kuvaan, jota vallankumoukselliset yrittivät hänestä antaa ja tasavaltalaiset ovat sen jälkeen toistaneet kuin myyttisenä totuutena. Tarkastelemme siis samalla tässä Louis XVI:n persoonallisuutta:
Hän kustansi omista varoistaan kuuromykkien opetusta. Hän tuki sokeiden koulua. Hän määräsi sotalaivojensa komentajien olemaan häiritsemättä englantilaisten kalastusta, joka johti englantilaisten vastaavaan päätökseen koskien ranskalaisten kalastamista.
Hän antoi naisille ja alaikäisille oikeuden käyttää omia rahojaan ilman aviomiehensä tai holhoojan antamaa suostumusta. Hän antoi sotasairaaloilleen määräyksen kohdella haavoittuneita vihollisia kuin kuninkaan omia alamaisia - näin 90 vuotta ennen Geneven sopimusta. Hän poisti kidutuksen käytön tutkintamenetelmänä. Hän antoi naisille äänioikeuden yleisille säätyvaltiopäiville.
Hän määräsi perustettavaksi sairaalat vankiloihin. Syyttömiksi todetuille hän määräsi korvauksen.
Naisille hän avasi pääsyn kaikkiin ammatteihin. Hän käytti ensimmäisenä ilmaisua sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Hän rakennutti juutalaisille synagoogat Nancyn ja Lunévillen kaupunkeihin. Hän loi 144 korporaatiota (ammattiliittoa) työläisten puolustukseksi - korporaatiot, jotka vallankumoukselliset lakkauttivat vuonna 1791 kaupan etujen nimissä.
21.1.1793 vallankumoukselliset toteuttivat oikeutensa päätöksen: kuningas joutui giljotiiniin. Tämä oli suoranainen ja täysi oikeusmurha.
Kuningas ei ollut vallankumouksellisten oikeuden alainen: hän oli kuningas Jumalan armosta ja vastasi asemastaan ja teoistaan ainoastaan Jumalalle. Hän oli voideltu kuningas, johon koskeminen tarkoitti Jumalan vastustamista. Ei olekaan mikään ihme, että vallankumous suistui tämän myötä järkyttävään pahuuteen.

P.S. (Klo. 19:54) Ludvig XVI:n kuolemasta on ollut sikäli hyvin erilaisia kuvauksia kuin on kerrottu hänen
tavastaan nousta giljotiiniin. Onpa kerrottu hänen olleen niin kauhuissaan, että häntä oli
uhattava aseella nousemaan. Nyt asiasta on kuitenkin paras mahdollinen varmuus: Vuonna 2006 löytyi
nimittäin Charles Henri Sansonin, Pariisin pääteloittajan ja juuri Ludvig XVI:n teloittajan jälkeensäjättämä
kirje. Siinä Sanson kertoo kuinka Ludvig rohkeasti nousi giljotiinikorokkeelle. Sanson lisäsi: "Hän (so. Ludvig)
kesti kaiken tyyneydellä ja tasaisuudella, joka hämmästytti meitä kaikkia."