Omnium fidelium

Näytetään bloggaukset syyskuulta 2009.

Åbo dagen

Eilen suurten valmistelujen jälkeen lähdimme S:n kanssa lopultakin (olimme jo monta kertaa aikoneet, niin aikomus oli jäänyt vain toteutumatta) Liedon Vanhaanlinnaan. Poljimme sinne kauniissa ja lämpimässä syyssäässä (mielestäni oli kylläkin melkeinpä kesäsää). Perillä kävimme ensin tutustumassa ylhäällä itse muinaislinnaan ja sen jälkeen lomakeskuksen päärakennuksen kellarissa olevaan arkeologiseen näyttelyyn. Esineitä oli itse asiassa löytynyt melkoisesti linnavuoren alueelta. Ne olivat melko myöhäiseltä ajalta. Mukavaa oli se, että pääsimme molemmat yhden alennetun lipun hinnalla - kiitos mukavan kassapojan.
Päätimme Vanhastalinnasta jatkaa vielä Nautelankoskelle saakka. Niinpä pyöräilimme ensin Liedon keskustaan ja sieltä Nautelankoskelle. Koskelta löysimme rannasta suojaisan paikan, jossa joimme evääksi ottamaamme kahvia ja mehua sekä söimme voileipiä. Ne maistuivatkin aivan ihanilta - olihan matkaa kertynyt 19,1 km. Jokiranta oli ihana pienine soljuvine virtaväylineen ja lehtomaisine puunlatvuksineen. Kaloja uiskenteli suvannossa. Virtaavan veden ääni oli ainoa, mikä kuului päivän lähestyessä iltaa.
Paluumatkalle lähdimme vasta auringon jo laskiessa. Takaisin kaupungissa jo melkoisessa hämärässä veimme pyörämme kotini sisäpihalle ja suuntasimme S:iin. Halusimme ystäviemme kanssa ehtiä Aurajoen rantaan katsomaan Turku-päivän ilotiulitusta. Juuri kun astelimme Aurasillalta rantapromenadille, alkoi ilotulitus. Oli melkoinen näky! Sen jälkeen oli vielä mukava tavata harvemmin nähtyjä tuttuja S:ssa. Väsyneinä, mutta tyytyväisinä päivään - meillähän se oli lähinnä Lieto-päivä - suuntasimme nukkumaan.


Malkus-leiri 2009

Palasin juuri Janakkalan Rantalahdella pidetyltä Malkus-leiriltä. Oli jälleen kerran fantastinen yhteisyyskokemus.
Lauantain pääohjelman vetäjä Monica Pensar-Granroth sai tuotua hienosti omalla seesteisellä tavallaan neljän elementin tärkeyden esille aivan arkisessa elämässämme. Saimme käytännössä kokea sen leirikeskuksen luona luonnossa. Huomasin selkeästi, mitkä osa-alueet ovat - jostain syystä - minulla ongelmalliset. Ainakin tunne-elämässä on jotain puutetta...!?
Mukavaa oli myös tavata jo tutuiksi muodostuneita leiriläisiä sekä myös uusia ihmisiä. Leirin uudistumiseen vaikuttanee toivon mukaan osin uudistunut leirityöryhmä, johon pari täysin uutta leiriläistä osallistuu. Samalla koen kuitenkin surullisena sen, että kaksi mieluista työryhmäläistä ei jatka suunnitteluryhmässä. Heidän asiantuntemuksensa ja oivalluksensa olivat todella hyviä.
Itse vastasin meditaatiosta. Sen vetäminen oli ilo.

Saunassa ja takkatuvassa riitti keskusteltavaa, laulettavaa ...

ja ruoka oli hyvää!

Jumalan kämmenellä (...517!)


Du pouvoir terrestre

Kaikki valta on viime kädessä Jumalan suomaa. Näin kuninkaatkin hallitsevat Jumalan armosta. Heitä vastaan kapinoiminen on samalla vallan esikuvan - Jumalan valtaa - vastaan kapinoimista. Jumalan valta ikäänkuin peilautuu meille esivallassamme.
Meidän tulee luottaa Jumalan ohjaukseen esivaltamme suhteen. Hyvä esivalta on siunaus, josta voimme kiittää Jumalaa.