Omnium fidelium

Näytetään bloggaukset joulukuulta 2012.


Aseksuaalisuus

Olen kokemusteni ja pohdinnan tuloksena omalta osaltani päätynyt siihen, että ei ole olemassa aseksuaalista ihmistä (tai jos on, niin se, ei ole tervettä).
Älkää nyt kaatako kahvianne/teetänne päällenne.
Tarkoitan sitä, että ihminen ON seksuualinen olento, ihmisyyteen siis kuuluu seksuaalisuus - aivan erottamattomasti, poisottamattomasti ja kiinteästi - vieläpä niin, että ilman seksuaalisuutta ei ole kysymys täydestä ihmisestä. Haluan kuitenkin erottaa seksuaalisuuden ja seksin. Niinpä on jokaisen täysin itse päätettävissä toteuttaako seksuaalisuuttaan seksin avulla. Kirjoitan näin, koska mielestäni seksuaalisuus koko ajan läpäisee koko ihmisen. Kaikki on siis seksuaalista, mutta kaikki ei ole seksiä. Niinpä ihminen voi päättää olla harjoittamatta seksiä ollenkaan. Seksi on vain yksi seksuaalisuuden ilmentymä, ilmentymä siitä, mikä on kaikkialla koko ajan. Seksin toteuttamattomuus on täysin mahdollinen ja myös järjellinen päätös, jota muiden on syytä kunnioittaa.
Kirjoitukseni ei ole mikään kehotus elää seksitöntä elämää, vaan kehotus kunnioittaa niitä, jotka sellaisen päätöksen tekevät.