Omnium fidelium

Näytetään bloggaukset helmikuulta 2009.

Veritas est!

Persoonallisuustestin tulos:

Olet rauhallinen, luova ja huomaavainen henkilö. Saatat usein vaikuttaa ujolta, varautuneelta tai viileältä. Sinulla on harvinainen kyky omistautua syvästi sekä ihmisille että asioille. Ihmistyyppisi ohjaa käyttäytymistään vahvoilla sisäisillä arvoilla, eikä niinkään logiikalla tai järkisyillä. Jos sinut pakotetaan toimimaan faktojen ja logiikan tasolla, sinusta syntyy vaikutelma toiselta planeetalta tulleesta olennosta. Sovellut ammatteihin, joissa voi ihmisten kanssa soveltaa empatiaa ja keskustelua. Kaltaisesi ihmiset ovat usein uskonnollisia, hengellisiä tai filosofisia, ja näkevätkin oman elämänsä matkana tai tehtävänä. Järkeilyyn taipuvaiset ihmiset saattavat pitää sinua mystikkona tai haihattelijana. Ihmistyyppisi elämää leimaa usein puolison, ”sielunkumppanin” etsintä. Etsit kaiken aikaa tasapainoa, koska kaipaat yhtä aikaa rauhaa ja yksityisyyttä, sekä kontaktia toisiin ihmisiin. Tästä syystä sinulla on taipumus vaipua alakuloisuuteen.

Jaa...
Syyllinen on Samson.


Silti iloitsen

Kuinka mukavaa onkaan päättää päivänsä (!) kahden hyvin, hyvin rakkaan ihmisen kanssa. Tänään nämä kaksi kävelivät kanssani kaupungin yhteen Hesburgeriin. Sinne olemme löytäneet tiemme viime viikkoina useamminkin. Hämmästyttävää.

Ihailin yhden syntymäpäiväksi saamia vaatteita ja keskustelin toisen kanssa illan - jossain määrin hänen kohdallaan dramaattisista - vaiheista.

Kaikkia ei voi miellyttää. Se on yhdelle ihmiselle liian suuri tehtävä. Minä olenkin keskittynyt joihinkin harvoihin läheisiin ihmisiin. Laajan ihmisjoukon sijasta voi s y v e n t y ä joihinkin harvoihin. Onkin todella ihanaa saada vastakaikua - oli se sitten luottamuksellinen vihainen moite tai kaikenantava katse.

Toki saatan sitten korostaa liiaksi omassa elämässäni tällaisen syventymisen merkitystä ja "unohtaa" elämässä vaadittavaa (näin olen huomannut) tasapainoa, tasapainoa, jossa on mukana myös oma asuminen ja oma työ.

Olen Jumalan kämmenellä ja kiitän siitä. Rakkautta ei voi hävittää. Rakkaus antaa. Se on iloni.
Minua kiinnostaa ihmissuhteet - omat ja toisten. Nimenomaan siis suhteet, eivät pelkät "minä" ja "sinä". "Minä" ja "sinä" saavat elämää suhteella.