Omnium fidelium

Näytetään bloggaukset joulukuulta 2009.

Siunattua Joulua Kaikille toivoo Johan l. "martin"

Katu oli pimeä ja kolkko, eikä sekään riittänyt kuvaamaan ympäristön kaameutta. Paikka oli myös vaarallinen. Nuhjuisen näköinen ihminen laahusti katua pitkin eteenpäin. Vastaantulijat tuskin kiinnittivät häneen huomiota tai - jos kiinnittivät - niin riensivät nopeasti ohi.
Kesken laajustamisen tuon ihmisen voimat loppuivat ja hän toivoi hetken, että saisi olla jonkun toisen kantama kerrankin. Hän suorastaan lyyhistyi kadulle epätoivosta.
Samaan aikaan avautui viereisen talon ovi, josta katsoi tarkkaavaiset silmät ulos. Nähdessään kadulle lyyhistyneen hahmon säikähti tämä henkilö hieman, mutta käveli sitten reippaasti kadulle ja sanoi: "Olisitteko ystävällinen ja astuisitte sisään talooni?". Ei vastausta. Kysymys esitettiin uudestaan ja jälleen ei vastausta. Tällöin kadulle tullut mies nosti kadulle lyyhistyneen portistaan sisään ja ovestaan sisään. Sisällä hän huusi koko talon väen apuun ja niin juostiin talossa edestakaisin hakemassa vaatteita, tuomassa syötävää ja virvoitusta. Sen jälkeen avattiin kaksoisovet ja vieras ohjattiin ruokasaliin. Pöytä oli täynnä mitä ihanimpia herkkuja.
Silloin vieras polvistui ja hänen kanssaan koko perhe.

Lucia-festen

Idag har vi Lucia.

Domkyrkan alldeles kryllade av människor. T.o.m. på sidogångarna hopade sig människorna och väntade på ljuset, på ceremonin, på traditionen, på de utvalda, på en föraning av himmelriket.
Klara, ljusa sångröster strålade den överfyllda kyrkan med härliga julklanger, mina minnen började flöda från en försvunnen tid, från en försvunnen värld och jag fylldes av ett stort vemod - samtidigt som jag gladde mig åt den vackra tiden just nu och här i kyrkan.

Kom Herre Jesus Krist!

(P.S. Kommenterade även den nästsista av Kauneuspilkkus bloggningar.)


Onko rajoja?

On mukava käydä periaatteellisia keskusteluja ihmisten kanssa niin, että kaikki tietävät kuitenkin samalla olevansa hyväksyttyjä ja myös pidettyjä mielipide-eroista huolimatta. Näin oli myös eilen S:ssa käydyssä keskustelussa, joka koski avoimuutta.

Olen sitä mieltä, että minun ei tarvitse kertoa itsestäni kaikkea. Kyse ei ole siitä, että minulla olisi vaikeuksia kertoa, vaan siitä, että arvostan oman intimiteettini kuuluvan minulle (eikä kenellekään muulle). Tällaisia intimiteettialueita on mm. seksuaalisuuteni käytännössä. En rupea sitä ruotimaan missään yleisessä keskustelussa. Kyse on siis rajasta, jonka katson olevan olemassa. Ei mistään muusta. En katso, että minun tarvitsee näkemystäni selittää mitenkään muuten. En nimittäin itse näe minkäänlaista ongelmaa pitämässäni rajassa: Mikäli toisilla on ongelma tämän suhteen, voin vain vakuuttaa kunnioittavani jokaisen o m a a ratkaisua.