Omnium fidelium

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2007.
Edellinen

On hulluja!

Kuka arvostaa sitä palkintoa, jonka saamme Jumalalta. Voidaanko sitä palkintoa verrata mihinkään? Epäjumalankuvat syyttävät meitä - eikö olisi jo nyt syytä ajatella? Eikö...? Ihmisen kulkiessa ohi hän tuomitsee itsensä, ei ketään muuta. Hullua! (Ja sitten kaikki ovat kovin innoissaan lottovoitosta. HAH, sanon minä!)


Homomiehillä saattaa olla sellaista seksikäyttäytymistä, joka on erityinen riski saada HIV-tartunta. Tämän perusteella homomiehet kokonaisena ryhmänä eivät ole riskiryhmä. Sen sijaan tietty käyttäytymistapa on riskialtista. Näinhän HI-viruksen tarttumisesta yleensä opetetaan.
Verenluovutuksen kohdalla näin ei ole. Siellä tuodaan esille ihmisryhmiä riskiryhminä. Jos näin on ja pitää olla veren turvallisuuden takia, niin heteromiehiltä kiellettäneen kokonaan verenluovutus sinä päivänä, kun heidän HIV-tartuntojen määrä nousee ratkaisevasti...tai tarkemmin sanoen se on korkeampi kuin homoväestöllä (vaikeasti mitattava ryhmä!). Olisipa sekin päivä! Verta saataisiin talteen vain meiltä homoilta ja naisilta. Voimme samalla ajatella t u r v a l l i s e s t i (!), että veren puhtaudesta huolehditaan. Olkaamme kaikki turvallisella mielellä! ...
Hyvää uskonpuhdistussunnuntaita kaikille!


Oh ja aj!

Tänään lähden koti Helsinkiä - suuntana sateenkaarimessu - ystävien kanssa ja ystävien luo (kuten TD:kin ilmaisi asian).

Toivon, että viikonloppuna säästyn säryltä - nimittäin hammasssäryltä. Sille pitäisi tehdä jotain, sille hampaalle...


Köh

Hoivaan kotona sairasta ystävääni. Hänen tultua käymään sairastui hän ilmeisesti flunssaan - on ollut kuumetta ja päänsärkyä. Paljon teetä (myös kaakaota) ja sympatiaa.
Olen siis kesäpojan sanojen mukaan (ja/tai innoittamana) kotihottis.


Pelastusarmeija?

Tänään olen saanut kokea kolme kertaa todella ihania asioita mm. kerrottuna minulle. Näille on ollut yhteistä mm. se, että niissä on joku ihminen asettanut itsensä alttiiksi.
Kaikki tämä paljastaa sen, kuinka alttiiksi itsensä asettamattomuus on tuhoisaa. Ajattelen armoa. Kohtaako armo mitään tai ketään, jos ei ole mitään/ketään kohdattavaa?
...
Riemuitsen alttiiksi asettajista ja heidän saavutuksistaan. Kunnia ja ylistys Herralle!

Rakkaudessasi kannoit meidän hedelmämme - rikkomuksemme. Lahjasi meille nyt maistuu hyvin - elämämme!


(Homo)seksuaalinen lapsi

Kuinka lapsi, joka on homo (näkyy selkeämmin ulos usein vasta konkretian kautta myöhemmässä elämänvaiheessa), voi saada olemassaololleen terveen ja hyvän itsetunnon? Lapsuudessahan olemme usein kokeneet vierautta ja ahdistusta homouden takia - vaikka emme ole olleet tietoisia siitä silloin. Joka tapauksessa tunteemme siitä, että emme ole kokonaisia tai saa olla kokonaisia, juontaa juurensa jo lapsuuden kokemuksiin.

Jos lapsi leikkii toisen samaa sukupuolta olevan lapsen kanssa rakastumista, kotia...

Jos nämä lapset hyväilevät toisiaan ja suutelevat ...

Jos nämä lapset viettävät häitä ...

Näemmekö silloin mitä? Väärinkäytöstä, vahinkoa, ...?
Eikö kaikki lasten sosiaalistuminen omalta pohjaltaan olekaan suotavaa, hyväksyttävää? Onko tarve antaa, tulla lähelle, nähdä toinen väärin? Onko tarve näihin väärin yhdellä, mutta ei toisella?
Seksuaalisuuden (en tarkoita vain seksin) hyvä käyttö antaa meille ihmisille jotain hyvää. Seksuaalisuus on meillä kaikilla j o s s a k i n muodossa koko elämämme ajan. Muotoa paljon tärkeämpi on kuitenkin sisältö, se millaista seksuaalisuutta annamme. Yhtäältä se voi olla toisia (ja itseään) rakentavaa, toisaalta hajottavaa.
Toisen kunnioittaminen sellaisena kuin hän on (löytää *itsensä') on olennaisin osa mielestäni hyvää ihmisyyttä, johon seksuaalisuus kuuluu hyvänä lahjana.
Muussa tapauksessa teemme pahaa - myös sille lapselle, joka hakee itseään ja muita.


Kuinka ihanaa onkaan kuunnella myöhäisbarokin helmiä. Musiikki on silloin saavuttanut kypsän muotonsa.
Tässä Jean-Philippe Rameaun oopperasta "Les Indes galantes" osa loppukohtausta konserttiversiona:

http://www.youtube.com/watch?v=RKvd4tMkFHc

Olen myös yhdellä kansainvälisellä Beethoven keskustelusivustolla. Meillä oli siellä suunnattoman riemullinen (olen nauranut itseni aivan kipeäksi) ajatustenvaihto hiuksista. Koko juttu lähti liikkeelle huutokaupatuista L. v. Beethovenin hiuksista. Se sai aikaan varsinaisen sanaleikkiketjun.

Ajattelin eilen myös etsiä Youtubelta suomalaisia videoita. Löysinkin sellaisia.


A -> B

Jos asuu 40-vuotiaana vanhempiensa luona keskellä korpea lähinnä ollen omassa huoneessaan ja valittaa oikeiden kontaktien puutetta, niin kukaan muu kuin kyseinen ihminen ei ole siihen syypää. Vain ja ainoastaan hän on saanut tämän aikaiseksi.Arg eller?

Nu ikväll är jag väl tvungen att gå till sängs mycket arg. Nå, kanske ändå inte...efter kvällsbönen känns det alltid så mycket lättare. Jag bara lämnar allt i Guds händer. Gör ni lika!

Edellinen