Omnium fidelium

Näytetään bloggaukset toukokuulta 2009.

särkyä ja vaivaa

Miten voivatkaan päivät olla erilaisia! Toki tänäänkin aurinkoa, lämpöä ja iloista mieltä - aluksi. Nyt makaan kuitenkin sängyssäni jalka koholla. Pohkeessa on revähdys ja joudun käyttämään kainalosauvoja.

Ambulanssi haki minut. Hyvää hoitoa sain, myöskin hyvää apua ystäviltäni.


Jumalan auringossa paistattelemme

Eilen olimme S:n kanssa pyöräretkellä Ruissalossa. Kuin unelma oli pyöräillä läpi lehtimetsän. Kohteenamme oli Kasvitieteellinen puutarha. Siellä asetuimme istumaan pienen lammen ääreen. Lammen reunalla oli huvimaja ja lammessa uiskenteli pari sorsaa. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta - luimme lehteä ja söimme eväitämme. Nauroimme hassuille uutisille. Naakka uteliaana seurasi meitä. Aika pysähtyi.
Kävelimme lammen takaiselle niitylle ja tutkimme siellä olevia erikoisia puulajeja. Samaan aikaan lehtemme levisi ympäri niittyä - juoksimme lehden osia kiinni.

Mehiläisten hoitaja kävi keräämässä uuden hunajan. Kauempana näkyi suurehko joukko esittelykierroksella olevia ihmisiä - pian he hävisivät kauemmille niityille. Kahvin piristäminä ja vahvistamina hyppäsimme pyöriemme selkään ja viiletimme kohti ystäviämme keskustassa.


Hahhhhaaahaaaa!!!

Tänään olen ollut lähes koko päivän ulkona. Kaunis ilma houkutteli ja mukava kävelyseura. Näin paljon uusia alueita Turun länsipuolelta. Kävimme aina Raision rajalla asti.
Toissapäivänä olin Kupittaan ruohokentällä. Siellä tein sitä, mitä Isossa Britanniassa keksittiin rahvaan kurissapitämiseksi. Hämmästytän itseäni - eikä ainoastaan tulosten suhteen. Sanan levittyä tästä on hämmennys ollut todella suurta.


Sukupuolet uudessa ajassa

Hyvässä sanomassa Luukaksen mukaan, 20. luvussa:
"(tässä tulisi bloggauksessani näkyä kreikankielinen alkuteksti, translitteraatio: ...tou aioonos toutou gamousin kai ekgamiskontai
tou aioonos ekeinou ... oute gamousin oute ekgamiskontai,
oute gar apothanein eti dunantai isaggeloi
)"

Käännös: "...Tässä olemassaolon aikavälissä avioidutaan ja annetaan avioon,
toisessa olemassaolon aikavälissä ... eivät avioidu eivätkä anneta avioon
ja lisäksi eivät kuole, (sillä) menevät sanansaattajista..."

Tätä tekstiä on tulkittu niin, että sukupuolien välinen ero katoaa.
Onko niin, että avio (aviot) pysyy voimassa vai niin, että sitä ei enää ole? Tekstin perusteella näyttäisi olevan niin, että (ylösnousemuksesta) alkaa toinen aika (ja sen myötä toinen tapa).
Kysymys ei ole tärkeä. Herramme siirtyykin käsittelemään kuolemattomuutta. Kuolemattomuuden yksi seuraus on, että ei t a r v i t s e tässä mielessä olla jälkeläisiä.
Jeesuksen vastauksessa saddukeuksille (niinkuin tässä on kyse) on huomioitu kokonaisuus, jossa toisessa ajassa, kuolemattomuudessa, avioitumisella ei ole merkitystä. Kyse ei ole siitä, onko naisen mentävä uusiin naimisiin ja näin saatava jälkeläinen, vaan siitä, että ylösnousemus johtaa kuolemattomuuteen.
Kysymys koski avion kautta tehtyä liittoa. Nyt liitto on Jumalan kanssa. Jeesus ei myöskään rajaa mitenkään ylösnousemusta avion mukaan.
Jeesus ei käsittele ylösnousemukseen arvollisia mitenkään aviomiehinä eikä aviovaimoina. Hän ei myöskään ryhdy pohtimaan jälkeläisten saannin merkitystä.
Jos keskittyy sukupuoleen ja sen merkitykseen tässä tekstissä, niin keskittyy epäolennaiseen ja ei-tärkeään.
Jeesuksen ei ole tarkoitus antaa tässä sukupuolille erityistä merkitystä.


Kulkua

Minulla oli tänä aamuna kauhea suonenveto jalassa ja toinen pohkeeni on edelleen kipeä. Saattaa johtua ylirasituksesta. Olin nimittäin Helsingin matkallani (to-la) käymässä Pornaisissa, jossa halusin kuvata Rönnvikin huvilan. Siellä kuoli isoisotätini v. 1931. Jouduin kävelemään (tai sain kävellä) useita kilometrejä. Kohde tuli kuitenkin kuvatuksi, joten olen tyytyväinen tässä suhteessa.
Eilen tulin kotiin niin, että ennätin iltamessuun tuomiokirkkoon.
Jouduin jättämään uuden tietokoneeni Helsinkiin huoltoon, sillä se oli mennyt aivan solmuun. Tämän takia kuljin illalla S:n ja kodin väliä (selvittääkseni uudelleenasennusta). Lopulta kuitenkin istuin turvallisesti kaakaon ja myöhemmin Fanta-lasilliseni ääressä S:ssa kuuntelemassa ja katsomassa euroviisuja - sikäli mikäli siltä valtavalta meteliltä jotain kuuli. Olihan tuo show! Arvasin jo etukäteen Norjan voittavan - äänestin omaa suosikkiani Islantia, joka sijoittuikin toiseksi. Mukavinta oli saada olla tuttujen kanssa yhdessä. Ensi vuonna toivottavasti jälleen!

Kiitän H:a, M:a, P:ä ja T:ta.TURUSSA TAPAHTUU! DET HÄNDER I ÅBO!

Sateenkaarimessu huomenna 8.5.2009 klo. 18.00 TYKY:n kappelissa (Turun uimahallin takana olevalla sisäpihalla sisäänkäynti, vastapäätä suomenkielistä kauppakorkeakoulua).

Regnbågsmässa i Åbo imorgon 8.5.2009 kl. 18.00 i TYKY:s kapell (bakom Åbo simhall på innergården ingång, mittemot finskspråkiga Hanken).

Tervetuloa! Välkommen!

Kirkkokahvit tarjolla, kyrkokaffe serveras


loputtomiin kestää

Tänään olen säikähtänyt todella pahasti - rakas ystäväni putosi jokeen. Onneksi nyt kaikki hyvin - kuivat vaatteet, kuuma suihku ja lämmintä juotavaa auttoivat. Shokki toki vielä hänellä - kuten minullakin.

Kävimme iltamessussa. Se muodostui suureksi kiitospalvelukseksi Jumalan armosta. Hänen armonsa kestää ikuisesti - kiitos siitä, kiitos "uudesta" elämästä!