Omnium fidelium

Näytetään bloggaukset maaliskuulta 2009.

Rakkauden muodosta sisältöön

Minusta on oltava rakkautta, että voi(n) olla intiimissä kanssakäymisessä jonkun kanssa. Rakkaudella tarkoitan tahtoa toisen hyvän etsimiseen sekä ruumiillisessa että henkisessä mielessä. Jos rajaudun vain omaan tyydytykseeni, ei kyseessä ole suhde toiseen ihmiseen.

Valitettavasti seksi ei edellytä rakkautta, vaikka seksi ja rakkaus mielestäni ovat elimellisesti samaa. Seksi on rakkauden muotoa.

Toisen hyvä tapahtuu toisen näkemisessä kuin oman itsensä. Se on toisen tuntemista kuin itsensä. Näin millään ulkoisella ei ole mitään paikkaa suhteessa omien tuntemusten sijaan. Ei esimerkiksi kondomeilla.

Paavi Benedictus XVI on lausunut ajatuksia kondomeista. Kondomit voivat estää HIV:n leviämistä, mutta kondomit itsessään eivät muodosta ulospääsytietä. Oma tietoisuus HIV:n tarttumistavoista ja vastuullinen toimiminen niiden mukaan ovat sen sijaan avaimia.Visuaalinen vs? auditiivinen

Valtava vaikutus saattaa tulla jostain ulottuvuudesta, joka ei ole kokonaisuus.

En tiedä, jos olette samaa mieltä...

Baletteja on tehty Beethovenin musiikkiin. Erityisesti hänen orkesteriteoksiaan pidetään kuitenkin erittäin ongelmallisina balettimusiikkina käytettäviksi. Syynä on se, että visuaalisen ei katsota tavoittavan Beethovenin musiikin valtavaa ilmaisuvoimaa. Visuaalisen katsotaan jopa häiritsevän musiikkiin keskittymistä, jota pidetään siis olennaisena. On myös sanottu, että hänen musiikkiinsa tehdyt baletit jäävät lähinnä musiikin varjoon, niiden lisukkeeksi.

Kuitenkin jotkut baletit vaikuttavimmista teoksista on tehty Beethovenin musiikkiin. Hänen sinfonioistaan on ainakin kolmatta, viidettä, kuudetta, seitsemännettä ja - uskokaa tai älkää - YHDEKSÄNNETTÄ käytetty balettimusiikkina (Maurice Béjartin koreografia)!

Tässä yksi yritys YouTubesta:

http://www.youtube.com/watch?v=n4JReHjm8Tw

Mitä mieltä olette? Kertokaa!Rukous: Sinä,

Oi, jumalallinen rakkaus, Sinä, kaiken ilon lähde.

Sytytä tuli sieluihimme
ja loihdi kiihko sydämiimme

että me loistavan lähteesi tuntisimme
jonka säteet tänne niin kirkkaina ilmestyvät!

sillä nyt vain maan tomua.


Kuule rukoukseni!!!

Kuljen kadulla, joka vilisee ihmisiä. Olen yksin tuolla kadulla. Aurinko on ylläni pilvettömällä taivaalla. Pimeys raastaa ajatuksiani. Tutut pysähtyvät juttelemaan. Sisälläni leviää kylmä.

Tuskaa.

Hän, joka nosti ylös kuolleet ja vielä voi nostaa heidät elämään ja iloon, Häntä minä rukoilen.Herra, Sinulle jokainen yö ja päivä
vahvoina toivossa me laulamme ja rukoilemme!
Vaikka järisee maa ja ukkoset vyöryvät ympärillä
kuitenkin Sinulle me laulamme ja rukoilemme!


Ilo

"Minä näytän ihmeitä ylhäällä taivaalla, merkkejä alhaalla maan päällä: verta, tulta ja suitsevaa savua.
Aurinko pimenee, kuu värjäytyy vereen, ennen kuin koittaa Herran päivä, suuri ja häikäisevä.

Mutta joka huutaa avuksi Herran nimeä, se pelastuu.

Sinä osoitat minulle elämän tien. Minä saan nähdä sinun kasvosi, sinä täytät minut ilolla."