Kun luki EUn kemikaaliviraston henkilöstölle sovituista eduista niin ei voi kun ihmetellä, että tätäkö eurooppalainen demokratia ja kansanvalta tarkoittaa. Luodaan verovapaata yläluokkaa, jolle parempien palkkojen lisäksi luvataan myös verovapauksia ja muita etuja ja maksajina on tavallinen kansa.
Historianopetuksessa aateliston etuoikeuksista puhutaan aina ikään kuin menneen ajan yhteiskunnan rakenteena, mitä ei moderneissa hyvinvointivaltioissa esiinny. No mitä tämä sitten on jollei verovapaan rälssin uudelleen syntymistä. Hare krishna ja pari muutakin jumalaa.
En ymmärrä miksi ihmeessä kehitys kulkee tähän suuntaan, miksi ihmeessä halutaan luoda eliittiä ja jyrkentää yhteiskuntien luokkarajoja, kun samaan aikaan kuitenkin puhutaan tasa-arvosta ja hyvinvoinnista kaikille.
ja miksi ihmeessä meidänkin päättäjät myötäilevät tätä kehitystä, siksikö että toivovat henkilökohtaisesti pääsevänsä siitä osallisiksi?
Pieni ihminen ei voi ilmeisesti muuta kuin kyynistyä, äänestää ja kyynistyä enemmän
Voi tätä kyynisyyden määrää. ja todeta klassikkoelokuvan sanoin "Don't say another word... it's men like yuo who made me the way I am"
2 kommenttia
martin
30.11.2007 19:17
Yläluokka on aina ollut - muodossa tai toisessa - keskuudessamme. Samoin köyhät - muodossa tai toisessa. Nyt polarisaatio yhteiskunnan taloudellisella puolella on kärjistynyt. Kukaan ei kuitenkaan käske alistumaan, menemään mukaan. Ympäröivää todellisuutta ei pääse pakoon, mutta entä omat arvot, omat valinnat? Mikään kehitys EI ole itsestäänselvyys. Me luomme kehityksen pyörittämällä sitä eteenpäin.
Minusta kyynisyys on pahasta, varsinkin nähdessäni lähimmäiseni tässä maailmassa!
Kauneuspilkku
1.12.2007 14:53
Niin kyynistyminen ei tietty auta ketään, mutta sitten kun miettii, että mikä yleensä on poliittisen järjestelmän vaikutus talouden rinnalla? ja millä vaikuttimilla politiikkaa tehdään ja miten politiikan tekijät esim. vieraantuvat kansalaisista.
Koko kansalaisyhtesikunta-höpinä saa lähinnä ärsyttäviä piirteitä, kun todellisuudessa kansalaisia ei haluta kuulla tai sitten kansalaismielipide sivuutetaan.
Mutta mikä toisaalta on ns yhteinen hyvä ja kuka sen saa määrittää?