Porvoon hiippakunnasta (Borgå stift) valittiin kirkolliskokoukseen seuraavat maallikkoedustajat (neljä):
Åsa A. Westerlund, Görel Ahlnäs, Stig Kankkonen, Peter Lindbäck.
Pappeja valittiin kaksi ja he ovat Helene Liljeström ja Henrik Perret.
Monien tehtäviensä ohella Ranneliikkeessä kiinnostaa varmasti heidän suhtautumisensa mahdolliseen rekisteröityjen parien kirkolliseen siunaamiseen.
Maallikkoedustajista Åsa A. Westerlund on minun tietääkseni liberaali. Sen sijaan Kyrkpressenin päätoimittaja Stig Kankkonen on profiloitunut hbtl-kansan vastustajana (sai mm. Setan kunniarotan). Görel Ahlnäs vastasi Kyrkpressenin haastattelussa kysymykseen piispojen rekisteröity parisuhde-selvitykseen, että tätä vähemmistöä ei tulisi sulkea kirkon ulkopuolelle - sillä vähemmistö ei vahingoita ketään. Peter Lindbäck (Ahvenanmaalta) vastasi samassa kyselyssä Jumalan päättävän, kuka syntyy heteroksi, homoksi ja biksi. On kirkon asia kohdella kaikkia yhtäläisesti.
Pappien osalta tilanne onkin tässä asiassa jakautunut: Helene Liljeström on ottanut osaa keskusteluun voimakkaasti puoltaen hbtl-väen oikeuksia. Henrik Perret, joka oli ehdokas Porvoon piispaksi (vaalissa, jonka Gustav Björkstrand voitti), näytti jo piispuusehdokkuudessaan suuren konservatiivisuutensa: Hän vastustaa naispappeutta ja kaikkia hbtl-oikeuksia.
Saunaparlamentissa kuulin tänään keskustelua mm. yliopistojen yksityistämisestä, ministereiden älykkyydestä, valtionyhtiöiden pelastamisesta eri keinoin, mobiilin kuuluvuudesta saaristossa...
Minut haluttiin myös mukaan tietokilpailuun. Ei. Jo koulussa olin aina suuren taistelun kohde ja arvatkaa vain, miksi. Sen lisäksi en halunnut ollenkaan TV:oon, mutta minut ilmoitettiin yhden tuttavani toimesta. Inhoan tietokilpailuja. Niissä kysytään yksityiskohtia vailla kontekstia ja niiden suurin ongelma on tulkinnanvaraisuus.