• Aboa

Kränä

Viikonloppuna suutuin pupulle.

Asia itsessään oli tyhmä, mutta kaipa sitä piti tuulettautua. Lillua omassa pahantuulisuudessaan hetken aikaa. Lillun lillun, kuten Rokkihomo asian ilmaisi.

Koko viikon olin haaveillut sen torppamme tallin siivouksesta ja kunnostamisesta nikkarointitilaksi. Kävin vielä trostai-illalla ostamassa Bauhausista työkaluseinämiä ja muita säilytysjuttuja. Ja kun perjantaina puoli kuuden aikoihin pääsimme maalle, aloin heti kärrätä kottikärrykuormallisia vanhoja pahnoja ulos ja rälläköidä irti lantaluukun ympärille kerrostunutta hevonpaskaa.

Lauantaina naapurin pojat kävivät kylässä. Koska toinen heistä on sairaslomalla, on heidän torppansa korjaaminen kokonaan toisen vastuulla. Ja ksoka kokonaisen talon korjaaminen yksinänsä on aika väsyttävää puuhaa, alkoi rakennuskykyisellä olla into lopussa. Talvi tekee tuloaan ja talossa ei ole valmiina muuta kuin lattia.

Pupu nyhti minut hihasta kauemmaksi ja ehdotti, josko menisimme kahdestaan auttamaan naapureiden remonttityössä hetkeksi aikaa. Olin juuri saanut oman tallini siivottua ja edessä oli onnellisin vaihe, sisustaminen, mutta mielestäni pupu oli oikeassa. Puhuimme, että jos kaksi ihmistä auttaa tunnin, kaksikin, niin yhdessä saamme jo jotakin näkyvää aikaiseksi.

Kävelimme naapurimökille ja aloimme hommiin. Tai siis minä aloin. Pupu ei löytänytkään mitään hommaa, ja hetken päästä hän ehdottikin, että lähtisi takaisin omalle mökillemme, minä voisin jäädä auttelemaan naapuria.

Olin aivan raivoissani. Miksi ihmeessä minun piti jäädä auttamaan, kun en sitä alun perikään oikein kunnolla tahtonut? Ehdotin, että pupu voisi jäädä avuksi ja minä voisin mennä talliini, mutta pupun mielestä hän ei osaisi tehdä niitä hommia, missä apua tarvittaisiin.

Ja niinpä hän lähti ja minä jäin moneksi tunniksi naapuriin töihin. Kun vihdoin työvaihe oli lopussa, oli niin pimeää, että (vielä) sähköttömässä tallissani ei oikein voinut tehdä kunnolla mitään. Torpalla kohtasin pahoillaan olevan pupun. Hän oli kovin pahoillaan, mutta minä olin niin täynnä pyhää vihaani, etten hevillä lauhtunut.

Illalla juttu soviteltiin, onneksi.

3 kommenttia

pietari

11.9.2007 09:54

miten tuo kuulostaa jotenkin tutulta..
se hyvä minussa haluaisi lohdutella, että eikö siitä kuitenkin tullut hyvä mieli, kun autoit naapuria. mutta toisaalta ymmärrän tosi hyvin sinua.

Rokkihomo

11.9.2007 12:19

No voi.
Minä suutuin eilen illalla - mutta nimenomaan itsekseni kauppamatkalla.
Eli -ttu stana kele se sitä ja tätä ja se ei sitä ja tätä...
Mutta kun tulin takaisin kotiin, annoin vaan olla.
Annoin kyllä ymmärtää olleeni ärtynyt - ja kyllähän tuo siitä jo tajusi.

Ehkä useinkin tuo "pyhä viha" syntyy itsekseen pohtiessa -?
Juttelemalla toisen kanssa ne tuppaavat lientymään, onneksi.
Jotkut eleet auttavat _kummasti_ myös.

Aboa

11.9.2007 17:25

Joo, se että auttoi naapuria, oli ihan ok. Mutta silti veri tirisi takahampaiden ikenistä, kun ninpal ärsytti.