(Nuoren) opettajan varaventtiili

Näytetään bloggaukset heinäkuulta 2009.
Edellinen

Baaris

Menin sitten ulos. Yliarvostettua sellainen.

Kun kaikki viikonloput ollaan pupun kanssa maalla eikä koskaan oikein käydä ulkona missään, on lopputulos se, etten oikein tunne ketään. Tai siis tunnen kyllä kasvoja, juttelen vanhojen tuttujen kanssa jne., mutta koko ajan on sellainen tunne, että on ulkopuolinen ja kaikki elämä tapahtuu jossain muualla ja naapuripöydissä nauretaan lujempaa. Ja kun ei kierrä baareja iskumielessä, niin heti kun mahdollista sinkkuystävät katoavat kuin tina tuhkaan ja minä jään hölmistyneenä lämmennyt olut kädessäni ihmettelemään, että äsken juuri juttelin useammankin kaverin kanssa ja nyt olen tässä aivan ypö.

Jotenkin silloin tällöin tuntuu siltä, että minä tarvitsen ystäviäni paljon enemmän kuin he minua. Tahdon pitää kavereihini yhteyttä ja käydä kaffella ja leffassa ja muuta, mutta yleensä aina se olen minä, joka ottaa yhteyttä. Kun soittelen jollekulle, he kyllä mielellään lähtevät mukaan, mutta minulle harvemmin soittaa kukaan. Pitäisikö tästä tehdä johtopäätöksiä..?

Ei vaan. Tulipa aika itsesääliltä haisevaa tekstiä. Tallennanko bloggauksen silti?

Joo.

------------------------------------------

Ettei menisi ihan ruikutukseksi, kerrottakoon, että ystäväni, jota en ole nähnyt aikoihin, oli myös Klubilla. kesken kaiken synkistelyäni hän sanoi, että näytän hänestä uskomattoman komealta. Se piristi iltani ja kävelin hymyillen kotiin ja mennessäni tervehdin ikkunan läpi Rokkihomoa.


Iltavapaa

Oli sääli lähteä ajelemaan koti-Kuusamosta takaisin tänne etelään. Vanhuksia oli kiva nähdä ja huomata, ettei isän sairaus ole edennyt kovin lujaa. Hiljainen hänestä oli tullut, minun ennen niin puheliaasta ja seurallisesta isästäni.

Kävin myös luokkakokouksessa ja näin kavereita, joita en ole tavannut kertaakaan sitten toukokuun viimeisen 1992.

Tänään sisko tuli käymään kummipoikamme kanssa ja menimme yhdessä Tall Ship's Raceen. Sen jälkeen pupu lähti Poriin ja minä jäin yksin kotiin. Pohdin kovasti, menisinkö baariin vai katsoisinko televisiota. Kuulemma Klubilla olisi bileet tänään. En ole käynyt siellä kolmeen tai neljään vuoteen. Uskaltautuisinkohan nyt? Onkohan siellä ketään tuttuja? Rokkihomo? Mopsi? Tai Pelse, vanha fetisisti?Lopputulos

Tässä tämänhetkinen tilanne. Sohvatuolit ovat vanhat, samoin takka, jota vaan muodistettiin. Kirvesmiehen osalta homma venyi, mutta vein pari viikkoa. Loppuaika odotettiin mattoa ja pöytiä jne., joiden tulo Suomeen kesti aika kauan. Ja sitten kun ne tulivat, me olimme Pariisissa. Ja sitten kun me olimme Turussa, oli lauantai tai sunnuntai ja kauppa kiinni. Ja kun kauppa oli taas auki, me olimme maalla...Mökkipuuhaa

Huvimaja on nyt täysin käyttökunnossa. Vihdoin ja viimein sain rakennettua sinne penkit, joten tilaa voi käyttääkin jotenkin. Olisin myös halunnut tehdä pöydän, mutta kun paikallisesta rautakaupasta löytyi passelin kokoinen järkevällä hinnalla, otin sitten sen. Tosin madalsin sitä liki 20 senttiä, jotta se sopisi yhteen penkkien kanssa. Lisäksi hioin sen maalin pois ja värjäsin sen saman väriseksi penkkien kanssa. Pöydän jalkojen mallista en pidä yhtään ja heti, kun keksin miten saisin siihen keskelle yhden tukevan ja huojumattoman jalan, tekisin sen. Toistaiseksi tämä saa kelvata.


En taida olla tässä suhteessa saamapuolella

Pupu
- keittää mulle aamuteen valmiiksi, koska minä kuitenkin nukun pidempään kuin hän
- laittaa pyytämättä mustapippuria mun tomaattiviipaleiden päälle
- peseydyttyään seunassa laittaa minulle vedet valmiiksi
- halii minua öisin
- auttaa aina kun nikkaroidessa tarvitsen apua
- käy mökillä kaivosta tiskivettä
- tiskaa

Minä
- kiukuttelen
- lihon.
Paluu entiseen

Minä olin ihastunut pikkusievän kylän rakennuksiin, varsinkin kuvan myllyyn, pupu puutarhoihin. Hänen mielestään aluelle pitäisi ehdottomasti saada muutama lammas ja työntekijä niitä ulkoiluttamaan, jotta saisimme kuvan siitä, millaista Marie Antoinetten aikaan oli. Minusta taas ajatus oli kammottava. Silloinhan me turistit ottaisimme kuningattaren roolin ja meitä viihdyttääkseen toisten täytyy jälleen käynnistää friikkisirkus. Kiistelimme tästä useasti.

Edellinen