(Nuoren) opettajan varaventtiili

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2010.

Vettä

Oma asunto on sitten myynnissä. Eilen oli ensimmäinen näyttö, mutta katsojia ei ollut kuin kolme pariskuntaa. Toivoisin, että kämppä myydään pian, sillä kahden ylläpito on tietenkin kallista.

Tänään kävi putkimies vaihtamassa uuden asunnon lämminvesivaraajan, sillä edellinen oli tullut tiensä päähän. Hirvittää vähän, kuinka paljon työ tulee maksamaan, mutta maksoi mitä maksoi; halpa se silti on. Huomasin nimittäin asunnon näytössä boilerin rikkoutuneen ja se oli välittäjän mukaan yksi syy siihen, että myyjä tahtoikin sitten päästä kämpästä eroon. Hän ei enää tahtonut tehdä kämppään yhtään uutta remonttia ja siksi suostui meidän 48 000 euroa pyyntihintaa alhaisempaan summaan. Että veloittipa putkimies mitä vaan, aina se tuon hinnan alittaa...

Uudessa kämpässä on poreamme, mutta se lähtee sieltä seuraavan remontin myötä. Jacuzzit tuovat mieleen kasariromantiikan, olkatoppaukset, hopeanhohtoiset kokopuvut, Miami Vicen ja Dynastian aina yhtä seksikkään Stephenin.Bella notte

Ikeassa pupu ei jaksanut syödä viimeistä lihapullaansa vaan pyöritti sen nenällään minulle.

Kumpi on meistä on Kulkuri ja kumpi Kaunotar? Eihän Kaunotar ja Hirviö sentään vielä..?


Pientä esimakua

Tänään käytiin välittäjän kanssa töllistelemässä sitä uutta asuntoa. Itse emme sinne vielä pääse, koska omistusoikeus (ja avaimet) siirtyvät meille vasta naapureiden lunastusoikeuden jälkeen. Puolitoista viikkoa vielä siis.
Lainaa

Päätettiin sitten kiireellä saada se asunto ostettua. Maanantaina heti aamusta soitin pankkiin ja iso pyörä alkoi pyöriä. Iltapäivään mennessä oli minun pankkiasiointini lopetettu Koillismaalta ja pupun Hämeestä, perustettu tili pankkiin Turkuun, allekirjoitettu sitä ja tätä ja tuota, hämmästelty entisten pankkien toimintaa ja vastahankaisuutta, siirretty palkkarahat tulemaan toisaalle, laskeskeltu korkoa ja lyhennyseriä, sovittu ajasta myyjien kanssa.

Koko ajan entisestä pankista kuuluu rutinaa ja jostakin syystä he yrittävät jatkuvasti jarruttaa tilien siirtoa pois, mutta ei asialle enää mitään mahda. Huomenna kaiken pitäisi olla valmista ja kello 15.00 allekirjoitetaan kauppakirja.

Supernopea aikataulu saa aikaan sen, että koko ajan jokin asia on myöhässä ja hiertää. Vähän jännittää. Jos vielä jotakin tapahtuu? Pupun pankki ilmoitti, että he haluavatkin autolainalle lisää takuuta, jos luovuttavat torpan pantiksi asuntolainalle, vaikka torppa ei missään vaiheessa ollut sen takuuna. Päätimme siirtää kaikki entiset lainat pois maakuntapankeista ihan vain varmuuden vuoksi. Mutta meidän tuurilla vielä jostakin kohtaa jäävät asiat roikkumaan. Kun olisi pitänyt ja pankki sittenkin vaatii että.