• Aboa

Kaik män'

Keväiseen veroehdotukseen tein korjaukset ja tällä viikolla tuli uusi verotuspäätös. Kävin tarkistamassa sen verotoimistolla ja hämmästyin: verottaja oli hyväksynyt kaiken, mitä olin vähennyksiin lisännyt. Pienintäkin kuittia myöten. Jopa sellaiset tyrkyt, mitä olen kokeillut joka ainoa aiempi vuosi ja jotka eivät ikinä ennen ole menneet läpi. Nyt meni.

Ihan rehellisesti siis. Joka jutusta on kuitit, jotka sinnikkäästi oheistan veroehdotuksen mukaan. Tiedän, ettei niitä ole enää pakko lähettää, mutta mielummin säilytän ne jossakin muualla kuin kotonani. Kas, kun veroviranomaisella on pakko ottaa kuitit vastaan, jos asiakas niitä tyrkyttää.

Josta johtuu se, että hyväksytyn vähennyksen määrä nousi yli 11000 euroon. Takaisinhan tuota summaa kokonaan saa, vaan se hyvitetään lähivuosien verotuksessa. Tämän vuoden palautuskin on kerrankin ihan kivan kokoinen.

Että kannatti se kokonaisen puolen tunnin työ, jonka käytin veroehdotuksen korjaamiseen. Pääsi ihan kivoille tuntipalkoille..!

2 kommenttia

Kauneuspilkku

6.9.2007 19:24

oho - miten ihmeessä voi olla 11 000 euron vähennykset? meikä on ihan amatööri, voiko sen torpan vähentää? Tai minkälainen miljonääri oikein oot? Hauska kuvaus kohtaamisesta verovirkailijan kanssa, mulla aikanaan vastaava vakuutuhtiön kanssa, tosin puhelimessa ja se oli ehkä vielä vaikeempaa vääntää sitä rautalankaa...

Aboa

7.9.2007 07:54

Ei, se torppa on ihan mökki, joten siitä ei saa penniäkään vähennettyä. Ja kun tiedät opettajien palkat, arvannet, ettei niilläkään ihan rikastumaan pääse...