(Nuoren) opettajan varaventtiili

Näytetään bloggaukset toukokuulta 2009.
Edellinen

Alkoi

LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma LOMA loma.

Yksitoista viikkoa ja yksi päivä.


Diileri

Onko kellään tietoa, onko vanhoilla keräilykuvilla mitään myyntiarvoa? Torpaltamme löytyi aikanaan pieni vahakantinen vihko, johon joku menneistä sukupolvista oli kerännyt auto-keräilykorttisarjaa. Kaikki ovat hyvässä kunnossa muutoin, paitsi että ne on liimattu vihkoon kiinni.

Olen säilyttänyt vihkosta tähän asti, koska ajattelin sen kuuluvan talon historiaan. Mutta kun tavaraa on vaan liikaa. En vain tiedä, minne sen toimittaisin. Ideoita, anyone?


Rauha

Kuinka nautinnollista onkaan maata puutarhakeinussa ja lukea Lauri Viidan elämäkertaa. Nukahtaa välillä, havahtua, katsella metsän vihreyttä ja lukea muutama sivu jälleen!


Valintatalo

(Aamuisessa opettajainhuoneessa puhelin soi. Aboa vastaa.)

Aboa: Opettajainhuone, Aboa puhelimessa.

Huoltaja: Juuri sinua tavoittelinkin. Hyvä että sattui kerralla.

Aboa: Ne sehän oli hyvä. Mitenkäs voin avuksi olla?

Huoltaja: Sellaista lähdin soittamaan, että kun nythän teillä on nämä päättöarvioinnit. Niin siis minä olen Jarmo-Eerican isä.

Aboa: OK, selvä. Ja joo, nyt niitä numeroita sitten pitäisi antaa.

Huoltaja: Niin että meidän Jarmo-Eerica sitten tarvitsee arvosanaksi yhdeksän.

Aboa: Anteeksi, nyt en tainnut..

Huoltaja: Me eilen illalla ihan kahdestaan meidän lapsen kanssa laskettiin näitä päättötodistukseen tulevia numeroita, ja kun Jarmo-Eericalla yhteisvalinnassa päävalintana Luostarivuoren lukio, niin sinne on niin korkea keskiarvo, että äikästä pitäisi se yhdeksikkö saada.

Aboa: Mullahan on nämä paperit tässä ja näiden mukaan Jarmo-Eerican koko ysivuoden tuloksien keskiarvo on 7,2. Kokeista on tullut näemmä 6- ja 6+, mutta sitten onneksi nämä aineet nostavat hiukan sitä--

Huoltaja: Kyllä minä ne kokeet ja muut tiedän, kyllä se ne tuo kotiin nähtäväksi.

Aboa: Ja kirjailijatutkielmahan jäi sitten kokonaan--

Huoltaja: Sitä minä vaan ihmettelen, että sinäkö olet niin julma ihminen, että estät lapsen tulevaisuudensuunnitelmat?

Aboa: Kyllä se numero tulee niistä suorituksista eikä sen mukaan, mitä kukakin tarvitsisi. Eihän tämä mikään Valintatalo ole.

Huoltaja: No, sinä annat mitä annat ja me valitetaan sitten joka numerosta lääniin.

Aboa: Asia selvä.

Huoltaja: Sen sanoisin kyllä, että kannattaisi tarkistaa asenteet ja ammatti, jos suhtautuminen lasten tulevaisuuteen on tuollainen.

Aboa: Minäpä tarkistan. Kiitos.

Huoltaja: Ja jos annat vielä sille, joka opettaa Jarmo-Eericalle fysiikkaa. Olisi vähän asiaa sillekin.

(Aboa sulkee puhelimen)


Sain lapsen kyyneliin, se helppoa on.

Kun kävin arviointikeskusteluja yksitellen joka oppilaani kanssa kävi niin, että yksi oppilaista alkoi yhtäkkiä itkeä aivan vuolaasti. Ihmettelin, mikäs nyt niin paha oli, koska olin juuri juteltuani hänen kanssaan kevätkauden suorituksista tullut siihen tulokseen, että hän saisi kympin. Kun tätä lapselta tiedustelin, hän kertoi itkevänsä ilosta.

Kun koko ikänsä hän on mielestään jäänyt fiksumman isosiskonsa varjoon ja jo kolmannelta luokalta asti haaveillut, että joskus - ah joskus - hänenkin todistuksessaan olisi kymppi. Ja nyt se tuli, ensimmäinen. Sitä piti sitten ihan itkulla tervehtiä.


Jatkoa eiliselle

Tänään ovat vuorossa elokuvat Sauna sekä Musta jää. Sauna sen takia, että tahdoin nähdä Jadesoturin ohjaajan toisen elokuvan ja päästä selville siitä, oliko ekan elokuvan ongelmat kokemattomuudesta johtuvia. Muistan jään tahdon nähdä Outi Mäenpään takia.Ilta alkaa

Voimakkaasti valkosipulinen salamipizza ja italialaista Lambrusco Grasparossa di Castelvetro. Mikähän sen kanssa kävisi? Jadesoturi, Ammutaanhan hevosiakin, Putoavia enkeleitä vai Jane Austenin jäljillä? Jälkiruoaksi on Aino-suklaajäätelöä, juustoja ja hedelmiä sekä tilkahdus portviiniä. Lisäksi hyllyssä on avaamattomana pullollinen 12 vuotta tekeytynyttä viskiä.

Olisikohan se punaviini ja Pudonneet enkelit, sillä Elina Knihtilä on niin ilmiömäinen että hänen seuraamistaan ei pidä päihteellä pilata. Sen jälkeen jadesoturi ja jäätelö, Jane Austen juustot ja portviini ja viimeiseksi -jos jaksaa - Hevoset ja viski.

Sounds like a plan!


Kevätleski

Pupu lähti kukkamarkkinoille Viroon ja minä jäin kotivahdiksi. Mietin ensin, josko olisin mennyt maalle, kun naapurit ovat siellä, mutta en mene, en ainakaan tänään. Nautin illasta, joka pyörii ihan vain oman navan ympärillä. Kävin ostamassa hyvää punaviiniä, kotimasta brie-juustoa ja vihreitä oliiveja sekä vuokrasin Makuunista kaikkea sellaista, mitä pupu ei varmasti tahdo nähdä, kuten Putoavia enkeleitä tai Sauna.

Tänään siis tissutellaan punkkua sängyssä ja katsotaan kaikkea kivaa. Taidan käydä vielä kebabin ja suklaajäätelöäkin. Huomisesta ei sitten mitään tietoa. Baariin, anyone?


Edellinen