(Nuoren) opettajan varaventtiili

Näytetään bloggaukset heinäkuulta 2007.
Edellinen

Sanat

Muutama kyseli niitä aiemmin mainitsemia laulun sanoja. Päätinkin laittaa ne tähän, niin jokainen voi kaivaa Edithin levynsä cd-tornien uumenista ja laulaa mukana.
_______________

Ei, kadu en

Ei kadu en; ei, mitään kadu en.
Minkä näin, minkä tein, minkä koin,
kaiken unohtaa voin!
Ei, kadu en; ei, mitään kadu en.
Eiliseen tahdo en, siksi vaan
pyrin kauneimpaan.

Muistoni kuluneet
palaa tuhkaksi saa.
Riemuja, murheitain
en nyt kaipaamaan jää.
Rakkauden entisen
pyyhin mielestä pois.
Kaiken sen unohdan,
alusta aloitan.

Ei, kadu en; ei, mitään kadu en.
Minkä näin, minkä tein, minkä koin,
kaiken unohtaa voin.
Ei, kadu en; ei, mitään kadu en,
elämän, paremman
tänään kun
kanssasi aloitan!


Outoa

Kaikkein hassuinta häissä oli olla ensimmäinen.

Että ruokapöytään ihan ekana? Ja että muut eivät voi ottaa pikkutakkiaan pois ennen kuin me? Shamppanjaa ensimmäisenä?

Hääkakkuun mennessä olin jo lamaantunut. Yritin usuttaa pupun vanhempia ottamaan ensiksi kahvia, kun me kyllä ehditään vähän jonottaakin... Ja että kyllä me nyt ehditään sitä kakkua leikkaamaan, että aloittaa vaan nyt joku toinen. Iältään vanhin vaikka...

Vaan ei auttanut. Ekana oli hääkakku leikattava. Ja pupu ehti leikatessa polkaista mun varpaille ennen kuin minä hänen, joten minun sitten täytynee kauniisti alistua tässä liitossa...

Huokaus.


Vielä häistä

Unohtui vallan.

Kaikkein iloisin yllätys häissä oli isäni. Hän oli elementissään; seurallinen ja puhelias. Hän kiersi pöydästä pöytään ja jutteli ihmisten kanssa, aikoipa yhdessä vaiheessa tutustua kaikkiin kutsuttuihin!

Ei merkkiäkään sairaudesta, ei muistin huononemisesta, ei mielialan heittelehtimisestä. Ei, vain iloinen ja aktiivinen harmaahapsi, joka puhelee yhden vieraan kanssa uraanilouhoksista, toisen kanssa laulajan äänenmuodostuksesta ja kolmannen kanssa luontokuvauksesta.

Jospa jospa.

Jospa sairaus olisikin niin hidas, vasta ensimmäisessä vaiheessa, jotta hän saisi kunnollisen ja täysipainoisen vanhuuden!
Jälkikäteishermostusta

Kun juhlat olivat takanapäin, mentiin torpalle. Mun eno antoi meille lahjaksi upean itsetekemänsä kiukaan, joka sitten asennettiin paikalleen.

Stressi alkoi laueta. Meillä se näkyy siinä, että minua väsyttää ja pupua kiukuttaa. Sitä paitsi torpalla oli koko ajan tekemistä - lattian laudoitusta, seinän maalaamista, lauteiden rakentamista - ettei siellä oikein voinut olla. Siksipä ajettiinkin takaisin kotiin, avattiin netti ja varattiin halpa äkkilähtö. Jonnekin piti päästä vain olemaan.

Kun me aikoinaan tavattiin, pupu pyysi kerran minua kirjoittamaan listan niistä maailman paikoista, jonne joskus haluaisin päästä. Tein silloin työtä käskettyä ja kirjoitin ylös kaikki angorvatit, abusimbelit, macchupicchut ja reininlinnat. Nyt sitten koneen ääressä huomasimme, että olisi mahdollisuus nähdä yksi paikoista, Alhambra, mikäli ottasimme äkkilähdön Espanjan Aurinkorannikolle. Koska paikka (La Carihuela) ja hotelli (Niña de Oro) vaikuttivat hyviltä ja olivat halpoja, oli päätös helppo.

Alhambra oli kaikkea sitä, mitä olin otaksunutkin ja vielä vähän päälle! Koko paikka oli taidolla suunniteltu ja toteutettu. Ei voi kuin hämmästellä munaisten maurien kauneudentajua.


Alkaa hellittää

Moi. Kaikki.

Pitkänpitkään aikaan en ole ehtinyt istahtaa koneen ääreen, en bloggaamaan, en edes lukemaan sähköpostiani. On koko ajan ollut Aina Ihan Muuta. Nyt sitten kokeilen kirjoittaa jotakin. Katsotaan, osaanko enää.

Häät siis olivat. Kaikki meni hienosti, vaikkakin osaa heterotutuista oli kuulemma mietityttänyt, millaiset vähemmistöhäät voivat olla. Tilaisuus alkoi sillä, että vieraat sapuivat saliin. Sen jälkeen koitti tse seremonia. Sulhaspari saapui paikalle samalla kun upeaääninen laulaja esitti laulun 'Kaupungin harmain mies'. Sitten pupun paras ystävä, ammatiltaan tuomari, piti puheen, kyseli tahtomiset ja allekirjoitutti rekisteröintipaperin. Lopuksi eräs ystävä luki Raamatusta otteen korinttolaiskirjeestä ja viimeiseksi laulaja esitti Piafin biisin 'Ei, kadu en'. Siinä se oli. Illemmalla pidettiin muutama puhe ja Laulavat kahvinkeittäjät esiintyivät.

Vieraita oli 127 henkeä; ystäviä, sukulaisia, tuttuja, tuntemattomiakin. Sain mm. ensimmäisen kerran tavata pupun vanhemmat. Hän kun tuli kaapista vasta pari päivää ennen häitä ja lähetti kutsukirjeen kotiinsa. Niinpä kävi niin, että appivanhemmat tapasivat uuden vävynsä vasta häähuoneessa. Mukavalta vaikuttivat.

Kumma kyllä emme kovin kovasti kinanneet pupun kanssa ennen häitä, vaikka molempia alkoi jännittää tuleva juhla. Minä mielestäni suhtauduin asiaan tyynemmin; ajattelinpa vain, että tässä on jälleen yksi näytelmä, jonka rooli täytyy esittää. Mutta siinä vaiheessa, kun tuomari alkoi kysellä, tahdonko minä oikeasti rakastaa sekä myötä- että vastoinkäymisissä, alkoi jännittää. Ei tämä ollutkaan näytelmää, ei teeskentelyä, vaan ihan totisinta totta! Vastasin myöntävästi.

Olimme nähneet kovasti vaivaa istumajärjestyksen tekemisessä ja vaikuttikin siltä, että aika monelle oli löytynyt viereen uusi, mukava ja tuntematon tuttavuus. Minunkin vanhempani tykkäsivät pöytätovereistaan niin, että lähtivät hotellilleen vasta puoli kolmelta yöllä!


Vihdoin

Tultiin juuri kotiin hääjuhlista.

Nyt olen siis kai rouva pupu.

Kiitos, että jaksoitte seurata epämääräisiä bloggauksiani tästä aiheesta. Rakkaan, 12-vuotiaan, kummipoikani sanoin: "Nää oli parhaat homohäät, missä mä olen koskaan ollu."

Luotamme hänen arvostelukykyynsä ja valtaisaan kokemukseensa!


Askartelua

Tänään olivat kaasot meillä askartelemassa. Tuloksena oli nelisenkymmentä metriä lehtiköynnöstä, jota laitetaan hääsalin ruokapöytien keskelle. Samalla tehtiin lukematon määrä pieniä kukkakimppuja sujutettavaksi köynnöksen keskelle ja pari isoa asetelmaa mm. ruokapöytään.

Lopuksi kaikki häämateriaali vietiin jo odottamaan häätilan kellariin. Huomenna on kova homma koristella tila.

Vielä ei jännitä. Eiköhän se pian ala.


Sekaannuksia

Pitopalvelun rouva soitti ja kertoi hukanneensa juhliemme ruokalistan. Onneksi päätti kuitenkin kysyä, ja yhdessä sitten muisteltiin, mitä kaikkea pöytään sovittiin laitettavaksi.

Pöytälistat menevät uusiksi, kun kutsutuille tulee odottamattomia menoja. Ensin tuntui ikävältä, mutta siotten kun kuuli syitä, on peruutus ymmärrettävä. Angiina. Lähiomaiselta juuri löydetty syöpä.

Mutta 125 henkeä tulee tänne juuri meitä varten. Serkkukin, jonka ei pitänyt tulla, soitti ja kysyi, pääsisiköhän hän sittenkin tulemaan lapsiensa kanssa.

Tervetuloa vaan!

Edellinen