(Nuoren) opettajan varaventtiili

Näytetään bloggaukset helmikuulta 2010.
Seuraava

Naamas on pantu mieleen

Ystäväni kertoi, kuinka Suomen Perinteisen Teatterin jäsenet olivat kiivaasti yrittäneet selvittää, kuka on se Aboa, joka haukkui heidän näytelmänsä blogissaan.

Muistaakseni kehuin usean näyttelijän työskentelyä, mutta tekstin, ohjauksen ja visuaalisen ilmeen koin köyhäksi. Tunnustan niin kirjoittaneeni. Enemmänkin jäin miettimään sitä, miksi homopalstan pienen blogin kirjoittajan henkilöllisyys alkoi kiinnostaa. Entä jos olisin kuiskannut oman mielipiteeni ystäväni korvaan? Joutuisinko silloinkin sanoistani vastuuseen?

Pohdin myös sitä, kuinka viitekehys vaikuttaa vastaanottoon. Suhtauduin näkemääni Delilah-musikaaliin aivan eri tavalla ehkä sen takia, että se oli oppilaitoksen opiskelijan harjoitustyö. Mutta perustettaessa ihan omaa teatteria joutunee hyväksymään sen, että asioita suhteutetaan eri tavalla.

Eiköhän jokaisen teatterilaisen - ja varsinkin niiden, jotka ammattilaiseksi tahtovat - pidä hyväksyä sellainen tosiasia, että tekemisiä arvotetaan ja niitä kommentoidaan. Maailma aika usein sanallistaa näkemäänsä ja kritiikinsietokyky on asia, jota ehkä jokaisen täytyisi opetella.


Kävelyreitti III

Jäällä kävely avaa aina hauskoja ja erikoisia näkökulmia kaupunkiin. Vähän samanlainen tunne kuin silloin, kun ystävämme vei meidät kerran ylös tuomiokirkon torniin. Kuinka erilaiselta maailma sieltä näyttikään. Vaikka tiesi, millainen Turku on kartalla, se hämmästytti siltikin. Että Aninkaisten silta on muka tuolla, vai?


Kävelyreitti II

Tuomiokirkko rakennuksena tekee minuun aina suuren vaikutuksen. Pidän sen majesteetillisuudesta sekä eri aikakausien kerroksellisuudesta. Onneksi sitä ei missään vaiheessa restauroitu samalla tavoin kuin Uppsalan tuomiokirkkoa.


Kävelyreissu

Aurajoen jääkansi oli vihdoin niin kestävä, että ihmiset uskaltautuivat sille kävelemään. Lauantaina mekin otimme koirun mukaan ja lähdimme kulkemaan jokea yläjuoksulle päin. Eläin oli ikionnellinen. Se ravasi käytännössä siksakkia joen toisen penkan muurilta toiselle, kävi tervehtimässä kaikkia vastaantulijoita ja varmuuden vuoksi kyräili jokaista hiihtäjää.


Seuraava