• Aboa

Jälkikäteishermostusta

Kun juhlat olivat takanapäin, mentiin torpalle. Mun eno antoi meille lahjaksi upean itsetekemänsä kiukaan, joka sitten asennettiin paikalleen.

Stressi alkoi laueta. Meillä se näkyy siinä, että minua väsyttää ja pupua kiukuttaa. Sitä paitsi torpalla oli koko ajan tekemistä - lattian laudoitusta, seinän maalaamista, lauteiden rakentamista - ettei siellä oikein voinut olla. Siksipä ajettiinkin takaisin kotiin, avattiin netti ja varattiin halpa äkkilähtö. Jonnekin piti päästä vain olemaan.

Kun me aikoinaan tavattiin, pupu pyysi kerran minua kirjoittamaan listan niistä maailman paikoista, jonne joskus haluaisin päästä. Tein silloin työtä käskettyä ja kirjoitin ylös kaikki angorvatit, abusimbelit, macchupicchut ja reininlinnat. Nyt sitten koneen ääressä huomasimme, että olisi mahdollisuus nähdä yksi paikoista, Alhambra, mikäli ottasimme äkkilähdön Espanjan Aurinkorannikolle. Koska paikka (La Carihuela) ja hotelli (Niña de Oro) vaikuttivat hyviltä ja olivat halpoja, oli päätös helppo.

Alhambra oli kaikkea sitä, mitä olin otaksunutkin ja vielä vähän päälle! Koko paikka oli taidolla suunniteltu ja toteutettu. Ei voi kuin hämmästellä munaisten maurien kauneudentajua.

3 kommenttia

sleepygay

27.7.2007 20:48

Alan jo vihertää...

Juksteri

27.7.2007 23:00

Niña de Oro, tuttu paikka. Alhambra jäi väliin, kun peloteltiin turistiruuhkilla. Varmasti monin verroin parempi kohde kuin La Nogalera... Elleivät sitten ole kohennelleet paikkoja sitten viime vierailun, josta on jo vuosia.

Aboa

27.7.2007 23:48

Meitäkin peloteltiin kovasti ruuhkilla, mutta ei niitä sitten niin ollutkaan. Ryhmille on oma aikataulunsa, minkä mukaan liikutaan alueella ja jos joku ryhmä ei tule ajoissa, sen liput mitätöidään. Kokemus on kyllä vaivan arvoinen.

La Nogalera oli aika rähjäinen paikka, joten aluetta ei liene kohenneltu viime aikoina.