• Kauneuspilkku

erikoisen tavallinen

Eilen kun seurasin puolittain "kuka mitä häh" -ohjelmaa mietin, että pitäisikö pitää tästä ohjelmasta vain siksi, että juontaja on homo?
Joskus nuoruudessa se olisi ollut ihan riittävä perustelu. Silloin jos jonkun tiesi olevan meikäläisiä, se automaattisesti nosti hänen pinnojaan.
Silloin ei avoimesti homoja ollut kovinkaan monta, huhuja tosin oli ainakin yhtä paljon kuin nyt.
Ilmapiiri on muuttunut niistä ajoista paljon ja tietysti itsekin. Mutta onko siis solidaarisuudesta tykättävä kaikesta mitä homot tekevät avoimesti homoina julkisuudessa?
Onko se, että joku on ulkona niin suuri uhraus yhteisön puolesta, että hänen tekemisiään pitää automaattisesti kannattaa tai ei ainakaan kritisoida?

Onko homous riittävä peruste katsoa läpi sormien huonoa työsuoritusta, tanssiesitystä tai koulutustilaisuutta? Pidänkö mölyt mahassa tai onko minun kenties helpompi antaa negatiivinen palaute homolle, kaltaiselleni. Pelkäänkö heteromiestä enemmän kuin homoa?

Onko homous riittävä peruste äänestää jotakin? Onneksi vaaleissa oli avoimesti hlbt -väkeä ehdolla useammissakin puolueessa oikealta vasemmalle, joten poliittisesta ideologiasta ei välttämättä tarvinnut tinkiä. Äänestääkö hetero heteroa siksi että se on hetero? Ehkä joku äänestääkin, mutta ehkäpä koko kysymys on ihan absurdi.

Homona sitä kuitenkin pohtii kaikenlaista erilaisesta näkökulmasta ja aika automaattisesti. Seksuaalinen suuntautuminen nousee helposti esiin, halusi tai ei. Vaikka kuinka ajattelisi, että elämäni on ihan tavallista, teen tavallisia asioita, näytän tavalliselta jne, niin kuitenkin sitä tulee pohtineeksi monia kysymyksiä, jotka, väitän, ei keskiverto heteromiehelle tule ikinä mieleen.
Tekeekö se minusta heitä paremman? Ei, ei edes fiksumpaa eikä suvaitsevaisempaa, kunhan olen asioita eri näkökulmasta, ehkä.

5 kommenttia

martin

30.3.2007 16:19

V ä h e m m i s t öasema on juuri tätä. Se on potentiaalisesti jatkuvasti mahdollista muuttua huonompaan suuntaan. Osasyynä voi olla jo se, että enemmistö - tässä tapauksessa heterot - eivät tule ajatelleeksi hlbt-väen olemassaoloa. Ajan kuluessa näkyvyystyötä on tehtävä jatkuvasti. Mihin se sitten vaikuttaa ja miten paljon olkoon jokaisen itse päätettävissä. Minulle homouteni on kriteeri monessa asiassa - kuten uskoni, kiinnostukseni, ...

martin

30.3.2007 16:21

En kuitenkaan pidä jostain vain sen takia, että kyseessä on homo. Minusta ajatus on n a u r e t t a v a. En ole solidaarinen vain yhden aspektin takia.

Kauneuspilkku

30.3.2007 16:37

Tuntuu siltä, että nyt on jotenkin aiempaa helpompaa suhtautua homojen tekemisiin ikään kuin samalta viivalta kuin muidenkin. asiaan suhtautuu asiana riippumatta siitä onko se homon tai heteron aikaansaannosta. Välillä tulee vaan sellainen olo, että esim. jotkut heterot olettaa, että ilman muuta tykkää kaikista homoista ja on kiinnostunut niiden tekemisistä….

Splenetic

30.3.2007 16:49

Minulla tulee nyt väistämättäkin mieleen sanojen "patriotism" ja "nationalism" välinen hiuksenhieno ero. Patriootti on ylpeä maastaan, mutta toisin kuin nationalisti, hän ei ole sokea vaan pystyy myös kritisoimaan maataan jos ja kun siihen on tarvetta. Tässä on vähän samantyyppinen tilanne: homoudesta voi ja melkeinpä pitääkin olla ylpeä, mutta sokeaksi solidaarisuus ei saa mennä, tässä kuin missään muussakaan asiassa.

Kauneuspilkku

30.3.2007 16:51

Hyvä vertaus. Sokea solidaarisuus on vaarallista.