Kauneuspilkku

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2008.
Seuraava

brändi tämäkin

Ruotsalaisuuden päivän kunniaksi saimme lehdestä lukea tasa-arvoministerin valtiosihteerin ahdistelujutusta. Siis selvennös :valtiosihteeri mies oli ahdistellut naisia Ruotsin suurlähetystön järjestämässä tilaisuudessa. Onpa siinä ruotsalaisilla ihmettelemistä suomalaisen tasa-arvon laadusta.
Suomi brändi työryhmälle oivallista matskua ja osoitus suomalaisen heteromiehen perusluonteesta: samaa junttilaumaa äidinkielestä ja yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta.


writings on the wall

Onkohan tehty tutkimusta netin vaikutuksesta lehtien yleisöosastokirjoitteluun? Onkohon kirjoitusten määrä tai laatu aikka aiheet muuttuneet. Itse huomaan hämmästeleväni sitä miten nopeatempoista yleisöosastokirjoittelu hesarissa on. Tämän päivän kirjoitukseen saattaa vastine olla jo huomisen lehdessä.
Hesarin vaaliblogia pitänyt Unto Hämäläinwn kirjoitti lehdessä, että käydyt kuntavaalit olivat todelliset nettivaalit. Siinä missä printtimediaa hallitsi koulusurmat ja pörssikriisi, oli nettikeskusteluissa esillä paljon kunnallisvaalitemmoja, joista myös käytiin laajaa ja monipuolista keskustelua. Voisiko tästä päätellä, että yhä enemmän asioita on siirtynyt vain nettiin?

USAn pressanvaalit kuitenkin vaikuttivat vielä aika perinteiseltä kampanjoinnilta. Rahaa paloi enemmän kuin koskaan ennen, mutta sen vatsineekis myös äänestysprosentti oli epätavallisen korkea. Eli suuri panostus kampanjointiin sai ihmiset myös liikkeelle. Arviolta 10% äänestäjistä oli liikkeellä ensimmäistä kertaa. Vaikka tuntuu, että Yhdysvallat on kaukana, niin silti ei ole yhdentekevää mitä siellä tapahtuu. Luottokriisi on hyvä esimerkki siitä, miten kaukaiselta tuntuva asia - amerikkalaiset asuntolainat - vaikuttaa kaikkien elämään. No, ehkä ei kaikkien mutta monien. Niinpä ei ole myöskää yhdentekevää kuka johtaa tuota presidenttikeskeistä valtiota. Onne Barack Obamalle.

Mutta niistä kirjoituksista vielä. Usein yleisöosastolla tai lähinnä mielipidesivuilla käsitellään tosi isoja ja vakavia aiheita, kuinkakohan usein päättäjät lukevat näitä kirjoituksia? Mutta välillä kyllä hämmästyy ihmisten ajatuksia. Niin kuin sitäkin, että on täysi älytöntä suunnitella taloja, joissa on ns. sisäänvedetty julksivu katutasossa. Nekun vaan houkuttelee ihmisiä käyttämään näitä katettuja jalkakäytäviä pisuaareina.
Tässä ilmastossa ja näillä sademäärillä tervehdin ilolla jokaista mahdollisuutta kävellä sateelta suojassa, voisiko ihmiset ehkä oppia tekemään tarpeensa käymälöissä?


voikukanhahtuvia ja tykinkuulia

Välillä tuntuu, että on niin monia tärkeinä pitämiään ajatuksia, joista haluisi kirjoittaa ja toisinaan siten huomaa, miten kaikki ne ajatukset ovatkin jotenkin kadonneet. Ikään kuin kaikki leijuisi hetkessä kuin voikukanhahtuvat – yhtenä aamuna niitä vain ei ole.
En kuitenkaan omasta mielestäni elä hetkessä –ainakaan käsitteen varsinaisessa merkityksessä. Enempikin kyllä tykkään suunnitella asioita etukäteen, joskus ehkä liikaakin, silloin saan kuulla olevani varsinaissuomalainen.
Mielipiteeni eivät missään mielessä kyllä lentele tiehensä voikukahahtuvan lailla, lähinnä ne sinkoilevat kuin tykinkuulat. Siis sellaiset hakkapeliitta-aikaiset, joista vain joka kymmenes osui edes maalin suuntaan. Kun maailmassa nyt vaan on niin paljon asioita, joista lopulta tietää aika vähän, mutta joista ikään kuin kuuluisi olla perillä.

Mitä, minä tiedän USAn presidenttiehdokkaista, silti mukamas kannatan Obamaa? Ja kuitenkaan en edes ole varma vastuustaako McCain abortteja, homoliittoja, veronkorotuksia vai onko ne kaikki hänen varapresidenttiehdokkaansa mielipiteitä?

Tai energiayhtiöiden toiminnasta? Mielipiteeni on, että energiayhtiöitä ei olisi pitänyt yksityistää saatikka viedä pörssiin. Kun ajatellaan esim. vesivoimaa, miten ihmeessä, se kuuluu pörssiyhtiölle, sen pitäisi olla meidän kaikkien yhteistä. On paljon palveluita ja toimintoja, jotka yhteiskunnan, valtion tai kuntien, mielestäni pitäisi hoitaa. En käsitä sitä miten on muka kannattavampaa antaa pörssiyhtiöiden esim. rahastaa vesivoimalla kuin kerätä vastaava hyöty yhteiskunnalle? Mutta joku fiksumpi sen minulle varmana kertoo.

Voikakukanhahtuvia tai tykinkuulia - sama vaikutus suurin piirtein.


Seuraava