• Aboa

Vakuutus II

Kirjoittelin 30.10.2008 hakemastamme sairaskuluvakuutuksesta. Asia nytkähti eteenpäin. Pupun hakemus meni sukkana läpi, vaikka hänet on useampaankin kertaan leikkauspöydällä purettu osiin ja koottu uudelleen. Vakuutusyhtiö Ifin tiukkaan seulaan jäin kiinni minä. Olin merkinnyt terveysselosteeseen sen, että olin käynyt työterveyshuollossa flunnsein takia sekä kerran äänen väsymisen takia, mikä käsittääkseni on aika lailla oletettava ammattitauti opettajalle. Asiaa tutkittiin vuosi sitten kertaalleen, mutta sitten oireet menivät ohi ja asia unohdettiin.

Vakuutusyhtiöltä tuli kuukauden tuumimisen jälkeen hyvin töykeähenkinen kirje, jossa vaadittiin lääkäridokumentteja äänihuulijutusta tai muuten vakuutushakemukseni hylätään välittömästi. Otin jo hernettä nenääni, mutta päätin olla nöyrä kansalainen ja printtautin työterveyshuollossa omat dokumenttini ja lähetin ne Helsinkiin. Parin viikon tuumimisen jälkeen tuli päätös: vakuutushakemukseni on hyväksytty, mutta niin että korvattavien sairauksien ulkopuolelle rajattiin vatsalaukun, pohjukaissuolen ja ruokatorven ongelmat. Vakuutusmaksu pysyi kuitenkin samana.

Ja minä en ymmärrä.

Miten vakuutusyhtiö voi rajata pois ko. elimet, vaikka kyse oli äänestä? Ymmärtäisin, jos yhtiö ilmoittaisi, että ääniongelmat napsaistaan vakuutuksesta ulos, mutta se, että he rajaavat sellaisia asioita, joita lääkäri ei ole katsonut edes aiheelliseksi tutkia, menee yli minun oikeustajuni. Miten pohjukaissuoleni liittyy äänihuuliin? Joudun myös työssäni seisomaan paljon; kuinkas tuki- ja liikuntaelimet ovat vielä mukana?

Soittelin vakuutusyhtiöön ja yritin saada selvitystä, ja moni soittopyyntökin otettiin ylös, mutta kukaan ei soittanut. Yritän vielä maanantaina ja sen jälkeen meidän perheemme lähtee kilpailuttamaan vakuutuksia. Kun tarpeena on vakuutus mm. koiralle, autolle, talolle, mökille ja parille terveelle miehelle, luulisi ottajia olevan.

6 kommenttia

audinkopoika

15.11.2008 16:09

Itse kilpailutin oman vakuutukseni ja eroa sain 50 euroa. Kyllä se kannattaa jos on vielä asunto siinä.

mopsi22

15.11.2008 16:10

Kiinnostavaa sinällään, että töykeys on olemassa Ennen kuin asiakas on vielä edes asiakas. Siivousfirman seinällä oli kerran tutkimus, jonka mukaan on kuusi kertaa vaikeampaa saada uusi asiakas, kuin pitää vanha. Luulisi, että hartiavoimin tehtäisiin työtä kilpailulla alalla uusien asiakkaiden hankkimiseksi.

Vatsan ja suoliston ymmärrän siinä mielessä, että vatsahapot (ja vatsan toiminta) vaikuttavat äänihuuliin. Refluksi lienee yleisin ongelma, kun ääni väsyy. Siinä mielessä äänen ongelmat saatetaan liittää suolistoon.

Suosittelen vaihtamaan puljua. Olette unelma-asiakkaita mille tahansa vakuutusfirmalle, jos tuon määrän vakuutettavaa viette. Olikos puolisolla vielä lasikokoelmaakin? (nimim. aloitteleva suomalaisen lasin kerääjä)

Blueriver

15.11.2008 17:09

Nämä poisrajaukset vaihtelevat vakuutusyhtiöittäin, riippuu ihan firmasta! Eli vaihtoon vaan.

sleepygay

16.11.2008 00:30

Ei siis hankita Ifin vakuutuksia meidän perheeseen! Vaikka Tehyläiset saisivatkin kai jotain tarjouksia.

Aboa

17.11.2008 20:07

Mopsi: juuri se minua ärsytti ehkä eniten. Missä on ihan peruspalvelutaito? Ja kun samat asiat voi tiedustella ihan kohteliaastikin, ei uhkaillen ("tai katsomme vakuutushakemuksenne rauenneen välittömästi"). Ja juu, lasia on aika paljon; osa esillä, viisi kuudesosaa pahvilaatikossa vaatehuoneen perukoilla. Mistä tiesit lasijutun? Ollaanko siitä puhuttu joskus vai ovatko kaikki suomalaiset homot lasinkerääjiä..?

Sleepy; meillä kans liiton kautta sai alennusta If:iltä, mutta loppujen lopuksi ne olivat aika alhaiset. Pohjoltalta saa alennusta, jos on osuuspankin jäsen. Pitää kokeilla sitä.

Blueriver, Audinkopoika; onko teillä kokemuksia muista firmoista? Ajattelin laittaa tarjouspyynnön Pohjolaan, Tapiolaan, Veritakseen ja Lähivakuutukseen.

mopsi22

17.11.2008 20:52

Mopsi on voodoo...

...ja siitä on mainittu jossain blogisi syövereissä :)