• Aboa

Pörinää

Pupu on ollut käsittämättömän aktiivinen viime aikoina. Syksyn minä mutisin sille, että jotakin pitäisi harrastaa, aikuisen miehen. Nyt keväällä se sitten ottaa vahingon takaisin oikein kunnolla.

Viimeisin, mihin pupu meni mukaan, on mehiläiskasvatuskurssi. Jo aiemmin olimme ajatelleet sellaista mahdollisuutta, mutta vasta viime kesänä nähdessämme tuttujen palavasilmäisen innostuksen, pupu innostui kovasti ja - rehellisyyden nimissä - minäkin vähän.

(Meistä kahdesta minä olen aina ollut hitaampi innostumaan, vaikka pupu on oikeasti hämäläistä perimää. Minun täytyy koillismaalaisittain tuumata ja ajatella ja pohtia asiaa niin, että sitten, kun olen päätöksen tehnyt, olen suunnitellut etenemisjärjestyksen, yksityiskohdat ja aikataulun jo valmiiksi. Yleensä vaan asian etsikkoaika ja pupun innostus ovat silloin jo kaukana menneisyydessä.)

Mutta nyt siis olisi aikomus pitää omia mehiläisiä ensi kesänä torpan puutarhaa pölyttämässä. Viereisessä kylässä asuu mies, joka mehiläisiä hoitaa ja mietin, että olisi kivaa saada hänet tuomaan yksi pesä pihaan ensimmäiseksi kesäksi, niin että asian opettelu toimisi vähän niin kuin mestari ja kisälli -periaatteella. Seuraavana kesänä sitten voisi hommata omat pörriäiset ja kokeilla homman toimimista ihan itse.

Jokohan pitää etsiä netistä baklavan leivinohjeita?

5 kommenttia

mopsi22

9.3.2010 21:59

Mehiläisiä :D

Kuulostaa, tuota, erikoiselta, mutta kylläkin mielenkiintoiselta...allergiaa kummallakaan? Naapureilla vaaraa shokkiin pistosta? Pitäisikö selvittää naapurisovun merkeissä?

Apoptoosi

10.3.2010 10:38

Nuo tarhamehiläiset ovat niin leppoisia, että päälle pitää istua tai pesään pyrkiä lentoaukon kauttkata ennen kuin pistävät. Niiden hyörinää voi seurata tuntikausia. Välillä tulevat katsomaan, että mikä kummajainen siinä jumittaa, mutta sitten jatkavat hommiaan, ne kun ei ole mitään stahanovilaisia.

mopsi22

10.3.2010 11:43

Aaa, ovat leppeämpiä tapauksi? Ok sitten, vähän kuin akvaariota katselisi. Olisi kiva tietää, kuinka paljon vaikuttaa oman puutarhan satoon, jos on omasta takaa pölyttäjiä. Kai sillä merkitystä on, kuvittelisin?

Aboa

10.3.2010 11:58

Joo, tuo lentävien lempeys oli kyllä yksi niistä syistä, mitkä vaakakuppia kallistivat. Ja naapureilta on kyllä mielipidettä kysytty jo ennen joulua.

cloudberry

11.3.2010 19:27

Kuulostaa kivalta idealta! Jonkin verran olen aiheeseen perehtynyt ja mehiläisten ja niiden yhdyskunnan toiminta on kyllä todella mielenkiintoista! Toivottavasti saatte apua alkuun, kuten toivotte.