• Aboa

Lentsu

Sain flunssan. Jo eilen tuntui kurkussa karheutta ja nenässä painetta. Yöllä oli kylmä ja aamulla kuumemittari näytti 35,0 astetta. Alilämpöä? Ei minulla koskaan ole ollut sellaista.

Ja kuinka minä voin jäädä töistä pois? Jäävät oppilasparat vaille Tietoa ja Valaistusta, mitä vain minä pystyn heille jakamaan. Joku toinen opettaa asiat kuitenkin väärin ja vajavaisesti, toisin kuin minä, joka integroin ja segregoin ja eriytän ja eheytän ja käytän kaikkia kanavia.

Kunta10-tutkimuksen mukaan kuntien työntekijöistä huonoimpia jäämään sairaslomalle olivat näyttelijät ja opettajat. Miksiköhän? Ehkä myös siksi, että suuressa viisaudessaan koulutoimi on päättänyt, että ihan eka sairaspäiviä varten ei sijaista oteta. Siksi päivänkin poissaolo kuormittaa kollegoita, jotka joutuvat valvomaan sairaan opettajan tunteja omien oppituntiensa lisäksi.

Viikonloppuna jatkoin navetan seinän maalaamista. Luonnollisestikin maali loppui kesken niin, että noin kaksi neliötä jäi peittämättä. Tietääpä, mitä ensi viikoloppuna tulee tehdä.

Meillä on pupun kanssa menneet luonteet sekaisin. Meistä minä tapaan olla urakkahenkinen ihminen; tahdon saada asiat valmiiksi ja työvaiheen loppuun ennen kuin osaan levätä. Tällä kertaa minä tahdoin maata sohvalla ja lukea Allendea, istua tuvan pöydän ääressä ja katsella puutarhaa. Vetelehtiä pihalla ja haistella kukkien tuoksua.

Pupu taas kitki ja kuokki puutarhaa hampaat irvessä. Paita sateesta märkänä hän siirsi jakoi juurakoita ja vaihtoi varmuuden vuoksi jokaisen kukan paikkaa. Kun kävin viemässä hänelle kuivan takin, hän ehdotti kasvimaan yläosan kasvien siirtämistä kosteampaan alaosaan ja alaosan kasvien siirtämistä lämpimämpään yläosaan. Varmuuden vuoksi.

Miltähän oma harrastus vaikuttaa ulkopuolisen silmin?

1 kommentti

Rokkihomo

27.8.2007 20:35

"huonoimpia jäämään sairaslomalle olivat näyttelijät ja opettajat"

Siinäpä tutkimustulos joka on, hm, helppo niellä.
Miten _muka_ olisi edes mahdollista että sijainen hoitaisi homman "kunnolla"...
...Mutta "(nuortenkin)" opettajien ja näyttelijöiden täytyy sairastaa jos sairastuu .