• Aboa

Aamulla varhain

Tänään työt alkavat myöhään. Pupu lähti jo aikaisin töihin ja minä jäin lukemaan aamun sanomalehtiä ja selaamaan Ranneliikettä.

(Enter, sait todellakin vereni kiehumaan...)

Iltapäivällä pidän vain neljä oppituntia ja sitten on aika lähteä kohti Helsinkiä. Pupu uhkasi, että lähdetään baareihin tänään, koska huominen ooppera kestää niin kauan, ettei sen jälkeen enää jaksa. Nähdään siis illalla, helsinkiläiset. Etsikää kahta työviikon väsyttämää ulkopaikkakuntalaista ja kun löydätte, sanokaa lyhemmälle 'torppa'. Jos se en ole minä, olette voineet törmätä johonkuhun toiseen, mielenkiintoiseen ihmiseen.

Me katseltiin toisella silmällä eilen pätkä Euroviisuja ja todettiin ne tylsäksi. Olin aiemmin kova viisufani ja vieläkin videonauhojen röykkiöstä löytyy muutama kaseti, jossa on 80-luvun viisuja nauhoitettuna; mm. se kerta, jolloin meitä edusti Sata salamaa. Nykyään on tunnelma toinen. Mielestäni oli hyvä, että Lordi pääsi jatkoon, koska se edes jollakin tavalla erosi kirkashampaisten tusinatrendinuorten eurohumpasta.

Koskahan tipahdin kelkasta? Olikohan se silloin, kun perinteinen säkeistömuoto Intro+A+B+A+B+C+B+modulaatio+B katosi. Vai olenko vain tulossa vanhaksi?

Olen.

4 kommenttia

Enter

19.5.2006 11:56

Miksi et saa oppilaitasi innostumaan/ mukaan?

Esperanza

19.5.2006 12:57

Mekin kateltiin euroviisuja ja no en tiedä minusta ne oli ihan hyvä monet, siis esityksinä parempia kuin osasin odottaa. Ehkä euroviisut on omalla kohdalla vaan sellainen juttu, ja niitä piisejä ei edes arvioi biiseinä vaan euroviisuina.

Tui

19.5.2006 14:48

En ole asiantuntija mutta en kommentoisi toisen opettamistyyliä ellen sitä näkisi henkohtaisesti. Emmehän me tiedä mitä tapahtuu Aboan luokassa tai mitä tapahtuu naapuriluokassa?

Se mitä tarkoitan on että mielestäni tämä on asia jota ei voi näin ratkaista. Toki rakentava keskustelu on aina heinoa ja paikallaan mutta toisaalta, itse ainakin toivoisin että saisin asiallista palautetta sellaiselta ihmiseltä joka on tilanteen nähnyt jota kommentoi.

Eikä tällä ole tarkoitus provoisoida tai moittia ketään. Näin neiti asian näkee ja halusin sen sanoa

Aboa

19.5.2006 15:01

Mistä keksit ajatuksesi, Enter? Miksi haluat kysellä perusteluitani juttuihin, joita keksit itse? Oletko lukenut blogiani ollenkaan, kirjoitan täällä aika paljon oppilaiden kommenteista. Voisi olla kiva vilkaista, ennen kuin heittää väitteen.

Voihan tätä laajentaakin; on hauskaa kysellä toiselta vaikkapa 'vieläkö lyöt poikaystävääsi' ja kysymyksen piiloväite 'lyöt poikaystävääsi' pitää huolen siitä, että vastaaminen on vaikeaa.