(Nuoren) opettajan varaventtiili

Näytetään bloggaukset toukokuulta 2007.
Seuraava

Ei vaiheessa

Minä menin naapureiden matkassa torpalle perjantaina, pupu tuli kurssinsa jälkeen vasta lauantai-iltapäivällä. Mietiskelin vähän, mitä tekisin. Päätin rakentaa aittaa yksin.

Sain hirret rullaamaan maassa kasastaan navetan vierestä aitan seinustalle pyöreiden runkojen päällä. Sen jälkeen kiskoin ne köysillä ylös kakkosnelosista ladotun luiskan päällä. Kovaa hommaa, mutta sainpas tehtyä viisi ja puoli hirsikertaa (22 hirttä) ennen pupun tuloa.

Hän oli fiksu. Tullessaan hän ensiksi kehui ahkeraksi ja sitten vasta moitti tyhmäksi ajatukseksi repiä itseänsä kiskomalla raskaita hirsiä. Olin ihan varma, että hän olisi esittänyt asiat toisin päin.

Yhdessä sitten nostettiin paikalle loput hirret ja kiinnitettiin muutama kattotuolikin paikalleen tukemaan päätyseiniä.


Myönteistä

Eikö voikin lukea itselleen osoitetuksi kehuksi sen, että kun ohimosuonet tykyttäen on saanut rauhoitettua riehuvan kasiluokan edes jonkinlaiseen, joskin vielä isoääniseen kuosiin, yksi pahimmistä häiriköistä toteaa: "Ei me olla muitten opettajien tunnilla puoliksikaan niin hiljaa kuin nyt."Kuvakavalkadi 7

Ja tähän asti päästiin maanantaina. Sisällä ovat paikallaan toisen kerroksen lattiaa kannattavat vasat. Oikeastaan tämän pidemmälle ei päästäisikään ilman rakennustelineitä, joten jotakin täytyy rakentaa avuksi ensi kerralla, kun pääsemme torpalle.

Mutta kivaa oli! Oli mukavaa värkätä asioita kahdestaan pupun kanssa. Rupatella, tilittää, pohtia ja väsymyksen myötä hiukan tiuskia. Ja sama toisinkin päin.Seuraava