Harmaapartaisia höpinöitä

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2007.
Edellinen

Ilo irti... erilaisuudesta

Äitiyslomalla oleva tuttavani laittoi minulle linkin, kehui että kysymyksessä on paras poikabändi ikinä. Katsoin sitten linkin takaa löytyvän videon ja totesin, että pojilla on ainakin homma hanskassa ja sopivasti asennetta erilaisuuteen... Tosin yhdet sanoitukset eivät oikein purreet minuun ;) Katsokaa itse ja miettikää, missä kappaleessa tulee pieni suvaitsevaisuusristiriita... ;)

http://www.shoutfile.com/v/cvpUA2Sr/New_Wheels_on_the_Block


Kattikin vaatii laatua...

Hih, kollimme Paavo (4v) on omaksunut homppeliperheemme tavat. Tiskipöydällä on Hänen Karvaisuudelleen yleensä vesilasi juomista varten. Ruokapaikan (rauhaisa seinusta keittiössä) vesikupista katti juo harvoin.

Lasi, josta Hänen Persoutensa nauttii vettä, on yleensä Iittalaa... Toki joskus menee muistakin astioista, kun jano on suuri.


Sormus näyttää statuksen

Tuoreimpien digijuorujen mukaan "taiteilija Markus Kisonin keksintö Vanity Ring peilaa paremmin päivän henkeä: sormus, joka kertoo sosiaalisen statuksesi internetissä."

Sormukseen voidaan muun muassa merkitä, kuinka paljon osumiaa sormuksen omistajan nimellä löytyy Googlessa. Samoin esimerkiksi Facebookin ystävien määrä voidaan ilmoittaa sormuksessa.

http://www.iltalehti.fi/digi/200710196733077_du.shtml

Aikaisemminhan tuohon statuksen esittämiseen riitti pelkästään jalometalliset ja jalokivin varustetut korut, mutta jengi-/ghettokulttuuri Made in U.S & A on tuonut "blingbligit" katurahvaan raajoihin ja kaulalle.

Jonkunlaisen buumin kuitenkin uskon tästäkin turhakkeesta tulevan, vannoutuneimmille nörteillehän täytyy silloin tällöin keksiä jotain sosiaalista piristettä. ;)

Itse en kyllä tuollaista käsiini laittaisi - mitäpä minä sosiaalista "osaamistani" mainostamaan (vaikka itseäni jonkin asteisena nörttinä pidänkin).

Japanilaiset puolestaan ovat kehittelemässä uudenlaista mainontaa - NTT Communications kokeilee Japanissa digitaalisten mainoskylttien ja pc:llä hallittujen hajujen yhdistelmää markkinoinnin tehostuksessa.
http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=200726059

Tuollainen keksintö on lienee omiaan lisäämään esimerkiksi ravintoloiden liikevaihtoa, saati, että sovellusta hyödynnettäisiin näkövammaisten osalta erilaisiin palveluihin. Tosin pc:n tuoksumaailma voisi joutua koetukselle ja asiakkaat kärsisivät erilaisista pahoinvointioireista liiallisessa "tuoksujen meressä".

Oikein ja hillitysti kohdennettuna tuosta voisi löytyä erilaisiin yhteyksiin todellakin suuri apu nimenomaan näkövammaisille. Joku iPodin kaltainen laite scannaa tuotteen ruokakaupassa, ja välittää tuoksun käyttäjälle - näin voitaisiin välttyä jopa tuotteiden turhilta kosketuksilta ja ostotapahtumasta muodostuisi hivenen hygienisempi - jossain mielessä.

Eli ei kaikki keksinnöt aivan turhakkeita ole - joidenkin kohdalla vain kehitystä on jatkettava hieman pitemmälle, kuin ideoijat osasivat kuvitella aluksi.

*Lisäys* 21.10.07 - Unohdin mainita, että "vihkisormuksen" lisäksi rakkaani osti minulle äskettäin myös stressinpoistoon tarkoitetun kivisormuksen (siis kivestä tehdyn). Samanlaisen hän myös osti itselleen tuolta Rajatiedon messuilta taannoin...


Ylimääräinen loma

Kolmen viiikon takaisen leikkauksen jälkeen olkapääni ei ole paratunut ihan odotetusti (minun odottamallani tavalla). Töissä kipu on lisääntynyt, eikä loppuviikon kylmät säät ainakaan parantaneet asiaa. Maanantainen lääkärissä käynti poiki viikon sairasloman.

Mikäpä tässä kotona ollessa, rakkaani tenttiviikko sisälsi yhden tentin, joten hän on myös viikon kotosalla. Nyt on siis aika yhdessä olemiseen ja tekemiseen jonkun verran enemmän.

*Lisäys* Kasvain todettiin hyvänlaatuiseksi.


Tietoturva ja salasanat - varoitus

CERT - FI tietoturvavaroitus 07/2007 sisältää verkossa jaossa olevasta tiedostosta, joka näyttää sisältävän kymmeniä tuhansia suomalaisten verkkopalvelujen, lähinnä keskustelufoorumien tai yhteisöpalvelujen käyttäjätunnuksia sekä käyttäjätunnusten md5 / sha1 -salasanatiivisteitä. Tiedostossa näyttäisi olevan myös joitakin satoja selväkielisiä salasanoja.

http://www.cert.fi/varoitukset/2007/varoitus-2007-7.html

Parhaiten vältyt tietovuodoista, kun muistat:

- vaihtaa salasanat riittävän usein,
- et TALLENNA salasanoja sellaisiin ohjelmiin, jotka käyttävät Internet - yhteyttä, tai joissa on tiedossa olevia tietoturva-aukkoja,
- huolehdit riittävästä tietoturvasta omalla / omilla koneillasi,
- julkisissa tiloissa olevissa koneissa (kirjastot, Internet-kahvilat etc) muistat tyhjentää selaimen välimuistin Internetin käytön jälkeen...
(tässä vain muutama vinkki)

Lisää tietoturvasta muun muassa CERT-FI sivuilta:
www.cert.fi


Perjantain löpinöitä...

Yksi työviikko lähempänä eläkettä ;)

Kaiken kaikkiaan lähes rutiininomaisesti viikko on soljunut eteenpäin - töissä ei ole ollut erityistä kiirettä vielä, mutta kuukauden kiireisin aika osuu aina kuun ensimmäiselle ja viimeiselle viikolle.

Räntäsateesta ehdin nauttia päivän aikana sen verran, että nyt nenä vuotaa hieman enemmän kuin eilen tähän aikaan - eli syysflunssa on iskemässä minua. Rukkaset tekisi mieli sille antaa, mutta eipä tuo niitä huoli, keholle kiipeää kuitenkin ;)

Ystävämme "Vilma" soitteli ja kertoili olleensa työporukan kanssa edellisiltana teatterissa. Hänet tuntien olin kahden vaiheilla siitä, minkälaisen vuodatuksen teatteriarvosteluna saan. Kehumiset tuli esityksestä. Olivat käyneet katsomassa kaupunginteatterissa "Producers".
http://tapahtuma.tv/index.php?tuote_ID=13910

Juhanin aloittamassa "Työn vieroksujat" keskustelussa ollaan päästy jo oligarkkeihin ja itänaapurin palkkatasoon. No kaipa silläkin on merkitystä työstä vieroksumiseen.
Aiheen alkuperäinen juoni on mennyt keskustelussa jo harhateille, Juhanin alkuperäinen ajatushan oli kommentoida nimenomaan näitä tarkoituksellisesti töitä vieroksuvia otuksia, joiden päivät menevät nukkumiseen ja yöt Internetin ihmeellisyyksiä ihmetellen... Jos oikein tulkitsin Juhanin aivoituksia.

Itsekin vieroksuisin töitä, jos riittävän suuri lottopotti osuisi kohdalle. Voisihan siinä sitten rakkaan kanssa muuttaa jonnekin muualle - lämpimämpään ja aurinkoisempaan ympäristöön, ja tarpeen vaatiessa tehdä silloin tällöin konsultointia likviditeetin tasapainottamiseksi.

Tosin sitä lottovoittoa odotellessa olen siirtynyt aktiivisempaan vaiheeseen työnhaussa. Entistä useammin ja herkemmin lähtee hakemus mielenkiintoiseen paikkaan. Ai, miksikö? Ihan vain siksi, että kyllästyin jo kuukausia sitten työpaikkani vanhanaikaisuuteen. Kynällä, paperilla ja likimain helmitaululla hoidetaan viikottaiset asiakastilaukset - ja paperit ovat tietysti kateissa ratkaisevalla hetkellä. Tai sitten muutoin vain saamattomissa...
Sellaista se on erikoistoimialalla toimiminen...

Toinen suuri syy omaan "uupumukseen" on sekin, että yhteisöllisyyttä peräänkuuluttava omistaja-tj hoitaa asiat puhelimella ja faksilla. Kerran pari kuukaudessa käy näyttäytymässä, ja uusiin ehdotuksiin toiminnan tehostamisesta saa vastauksen: "Katsotaan tuossa myöhemmin, nyt ei ole aikaa... Sinäkin voisit myydä ihmisille enemmän sen sijaan, että miettisit turhia juttuja jostain tietojärjestelmistä..." (Kyseinen tj on itseäni nuorempi...)

"Yhteen kokoontuminen on aloittamista.
Yhdessä pysyminen on edistymistä.
Yhdessä työskenteleminen on menestystä."


Kylmästä kankeana...

Lämpötila putosi sitten aika reilusti. Mukavahan se toisaalta on, että vuodenajat vaihtuvat, mutta ihan juuri nyt en olisi halunnut istua vetoisassa toimistossa näin viileänä päivänä. Olkapää nimittäin alkoi loppupäivästä oikuttelemaan (tuo äskettäin leikattu puoli). Katsotaan nyt, mitä siitäkin tulee. Flunssan tulo ainakin näyttää kohtuullisen varmalta.

Aloittamani opiskelujakso ei vielä vaadi suunnattomia ponnistuksia, mutta varmaan sekin eteen tulee, jahka tuon MOAC - materiaalin saa eteensä. VirtualPC alkanee kohta jyllätä koneella ja sinne sitten pitäisi rakennella jos jonkinlaista palvelinhärpäkettä työasemineen ja määritellä erilaisille käyttäjille erilaisia oikeuksia ja rajoituksia. Ja testata tietysti tehty ympäristö...

Silmieni ilo ja päivieni valo on juuri saanut loppusuoralle Ciscon kurssimateriaalin - ei kuulemma ole ihan helpointa luettavaa. Sen kyllä uskon...

Ainoa, joka tässä perheessä vähät välittää tietotekniikasta on tuo meidän kolli. Tosin Hänen Kaiken Karvaisuutensa muistaa pitää huolta siitä, että saa tarpeeksi huomiota ja harjausta osakseen - tulemalla vaikka läppärin päälle istumaan, jos muutoin ei ajoissa ole huomioitu.

"Tee kaikki hyvä minkä voit, kaikin keinoin mitä voit, kaikilla tavoilla joilla voit, kaikissa paikoissa joissa voit, kaikkina aikoina joina voit, kaikille niille joille voit, niin kauan kuin voit." –John Wesley


Läheisyyden kaipuu

Jokainen meistä kaipaa enemmän tai vähemmän toisen ihmisen läheisyyttä. Läheisyyteen kuuluu osana myös sen osoittaminen, halaamalla, suudelmilla tai pelkällä kosketuksella ohimennessään. Läheisyys ei ole jatkuvaa ripustautumista toiseen, hänen tukahduttamistaan omien hellyyskäsitysten sisään.

Jokapäiväisessä elämässä, toiminnoissa oppii helposti omat tavat osoittaa hellyyttä ja läheisyyttä, samoin kuin arvostusta toiselle. Pienillä asioilla voi tehdä toisen onnelliseksi tai onnettomaksi. Pienistä asioista tulevat ne isot purot.

Hellyys on antamista - huomion jakamista rakkaallen, mutta se on samalla kaksi suuntaista. Antamalla huomiota, hellyyttä ja läheisyyttä, saat itsekin paljon enemmän elämälltä kuin mitä uskotkaan. Kokeile vaikka.


Lomailun loppu

Olkapäässä sykkii pieni jomottava kipu aika ajoin. Pään liikeradat eivät vielä ole normaalit ja paidan kaulus tuntuu ahdistavalta, sekä painaa arpea. Siitä huolimatta täytyy yrittää palata töihin, jossa odottaa kantamista, nostamista, rasittavia työasentoja, vetoa ja .... (työpöytääni lainanneen kollegani tuntien) epäjärjestyksessä oleva työpöytä.

Tiistaina tikit poistanut sairaanhoitaja ihmetteli sairikseni lyhyyttä, ottaen huomioon, että kyse on nimenomaan olkapäästä...

Katsellaan tilannetta ja palataan sairikselle, jos hommat eivät ota onnistuakseen...

Edellinen