Harmaapartaisia höpinöitä

Näytetään bloggaukset maaliskuulta 2011.

Yhdessä vahvana

Löysin äskettäin tarinan, joka pätee varsin monessa paikassa. Opettavainen tarina, jota en voi olla laittamatta tänne - opiksi.

Oli kerran mies, jolla oli seitsemän poikaa. He olivat itsepäisiä ja he kiistelivät usein. Heidän isänsä oli kauan surukseen huomannut tämän. Eräänä päivänä hän kutsui heidät luokseen ja näytti heille seitsemää keppiä, jotka hän oli sitonut kimpuksi. Hän lupasi sata kultarahaa sille, joka voisi taittaa yhteen sidotut kepit.

He koettivat kaikki tuloksetta. Ja vihdoin he jättivät kepit isälleen sanoen: -Niitä on mahdoton katkaista. -Ei, isä vastasi, se on aivan helppoa.

Hän aukaisi nauhan ja katkaisi sitten vaivatta kepin toisensa jälkeen.

Sen jälkeen hän sanoi: - Poikani, näiden keppien laita on niin kuin teidänkin, sillä jos yksimielisyys on poissa, olemme heikkoja: yksimielisyys ylläpitää, mutta erimielisyys heikentää.

-Aisopos


Läppäri paremmin suojattuna kuin itse ..

PC:
Toimii kuin ajatus - online-virusskannaus pitää turhat bugit loitolla. Kotona pelkän WLAN-boksin palomuurirauta estää turhaa tavaa tulemasta väärälle piharampille tiedon valtaväylältä. Jos se pettää, oman kannettavan käytönaikainen palomuuri ja reaaliaikainen virustorjunta pitävät huolen, ettei ylimääräistä moskaa tule. Ja jos vahinko pääsee tapahtumaan, viimeistään päivittäinen käynnistysskannaus puhdistaa.

Rami:
Alkoi oireilemaan jo pari viikkoa sitten - buranat ja asperiinti auttoivat tilapäisesti, kipu lieveni ja kurkku oli vain ajoittain karhea, kunnes viime viikon torstaina (tietysti kesken työpäivän) ääni alkaa pettää, puhe muuttuu epäselväksi, 45 min jaksoissa puhuminen käy ylivoimaiseksi. Perjantaiaamuna juuri ja juuri aamiainen alas, mutta ei mitään oireita mistään muusta. Työpäivän alussa tuntuu hieman vilunväristyksiä. Päivän aloituskahvi korvautuu kuumalla mustaherukkafinrexillä. Ja luokkan eteen mukaan pullo jaffaa. Kokeen valvonta - tunnin sisällä olen napannut 2 x 600 mg Buranaa kipuun. Kahden tunnin jälkeen joudun pyytämään kollegaa apuun tekstiviestillä - pitää päästä hetkeksi pois luokasta. Vessassa ei tule kuitenkaan oksennusta, vaikka tunne olikin sellainen - kurkku tuntuu riivinraudalta. Kaikki tekee kipeää. Vapautettuani työkaverin tehtävistään istahdan tuolille, toiseksi viimeinen palauttaa kokeensa - juuri kun alan tarkastamaan sitä, iskee niveliin hillitön kipu...

Työterveysaseman päivystäjä ottaa vastaa kun vain ehdin ilmoittautumisesta päästä toiseen päähän käytävää. Oireiden tunnistaminen, kuumeen mittaus (39,4), verikokeet, nielunäyte ja kotiin - tunnin perästä tulee tieto, ettei antibioottikuuria tarvitse aloittaa - "veriarvot ovat normaalit". Nyt sitten ollaan hetki sairiksella ja ihmetellään, mikä ihmeen virus pistää kurkun tukkoon ja tuntumaan riivinraudalta. Huomenna olisikin aika päättää, menisikö käymään uudelleen tuolla tohtorilla - ääntä ei irtoa tarpeeksi, joten äänenkäyttöä vaativa työni ei tule hetkeen onnistumaan... Perjantaina pitäisi kuitenkin hoitaa yksi asiakastapaaminen pois päiväjärjestyksestä - firma kun oli mennyt myymään ulkopuoliseen koulutukseen osaamistani...

[edit 8.3.11 20.30] Nielutulehdus on sitä luokkaa, että lääkäri jatkoi sairista loppuviikon. Jos nyt sitten lepuuttaisi ääntään, että seuraavat 19 viikkoa jaksaa mennä tyyliin 2 vapaata viikonloppua / kk, muutoin normi työviikot. Nimittäin tuon setin jälkeen on loma. Ruhtinaalliset kolme viikkoa. Yhteen putkeen.