• arkadas

Perjantain löpinöitä...

Yksi työviikko lähempänä eläkettä ;)

Kaiken kaikkiaan lähes rutiininomaisesti viikko on soljunut eteenpäin - töissä ei ole ollut erityistä kiirettä vielä, mutta kuukauden kiireisin aika osuu aina kuun ensimmäiselle ja viimeiselle viikolle.

Räntäsateesta ehdin nauttia päivän aikana sen verran, että nyt nenä vuotaa hieman enemmän kuin eilen tähän aikaan - eli syysflunssa on iskemässä minua. Rukkaset tekisi mieli sille antaa, mutta eipä tuo niitä huoli, keholle kiipeää kuitenkin ;)

Ystävämme "Vilma" soitteli ja kertoili olleensa työporukan kanssa edellisiltana teatterissa. Hänet tuntien olin kahden vaiheilla siitä, minkälaisen vuodatuksen teatteriarvosteluna saan. Kehumiset tuli esityksestä. Olivat käyneet katsomassa kaupunginteatterissa "Producers".
http://tapahtuma.tv/index.php?tuote_ID=13910

Juhanin aloittamassa "Työn vieroksujat" keskustelussa ollaan päästy jo oligarkkeihin ja itänaapurin palkkatasoon. No kaipa silläkin on merkitystä työstä vieroksumiseen.
Aiheen alkuperäinen juoni on mennyt keskustelussa jo harhateille, Juhanin alkuperäinen ajatushan oli kommentoida nimenomaan näitä tarkoituksellisesti töitä vieroksuvia otuksia, joiden päivät menevät nukkumiseen ja yöt Internetin ihmeellisyyksiä ihmetellen... Jos oikein tulkitsin Juhanin aivoituksia.

Itsekin vieroksuisin töitä, jos riittävän suuri lottopotti osuisi kohdalle. Voisihan siinä sitten rakkaan kanssa muuttaa jonnekin muualle - lämpimämpään ja aurinkoisempaan ympäristöön, ja tarpeen vaatiessa tehdä silloin tällöin konsultointia likviditeetin tasapainottamiseksi.

Tosin sitä lottovoittoa odotellessa olen siirtynyt aktiivisempaan vaiheeseen työnhaussa. Entistä useammin ja herkemmin lähtee hakemus mielenkiintoiseen paikkaan. Ai, miksikö? Ihan vain siksi, että kyllästyin jo kuukausia sitten työpaikkani vanhanaikaisuuteen. Kynällä, paperilla ja likimain helmitaululla hoidetaan viikottaiset asiakastilaukset - ja paperit ovat tietysti kateissa ratkaisevalla hetkellä. Tai sitten muutoin vain saamattomissa...
Sellaista se on erikoistoimialalla toimiminen...

Toinen suuri syy omaan "uupumukseen" on sekin, että yhteisöllisyyttä peräänkuuluttava omistaja-tj hoitaa asiat puhelimella ja faksilla. Kerran pari kuukaudessa käy näyttäytymässä, ja uusiin ehdotuksiin toiminnan tehostamisesta saa vastauksen: "Katsotaan tuossa myöhemmin, nyt ei ole aikaa... Sinäkin voisit myydä ihmisille enemmän sen sijaan, että miettisit turhia juttuja jostain tietojärjestelmistä..." (Kyseinen tj on itseäni nuorempi...)

"Yhteen kokoontuminen on aloittamista.
Yhdessä pysyminen on edistymistä.
Yhdessä työskenteleminen on menestystä."