Harmaapartaisia höpinöitä

Näytetään bloggaukset huhtikuulta 2013.

531. Historian havinaa ja muuta jupinaa

Tuolla uutisten puolella kerrotaan Ruusulankadun varrella olleesta ravintola Mercurysta Sirkan tanssien pitopaikkana. Jäin hetkeksi miettimään - muistelemaan menneitä.

Pari kertaa taisin Sirkan tansseissa pyörähtää, kun kaikki oli "niin uutta ja ihmeellistä". Kaappi ei ollut edes raollaan tuolloin ja kotikaupunki Itä-Suomessa oli varsin ahdasmielinen (siellä ei ole tainnut mikään muuttua siinä suhteessa edelleenkään ;) ).

Omat suosikkipaikkani 1980-luvun alussa olivat Vanhan kellarin lisäksi Botta maanantaisin, Kaisaniemi sunnuntaisin, viikonloppuisin (ja joskus viikollakin) tuli pyörähdeltyä Gambrinissa.

Jokunen vuosi siis on vierähtänyt noista ajoista, uusia paikkoja käytäväksi on tullut enemmäjn - nykyisin ei vain kiinnosta käydä juuri missään. Mitä nyt joskus satunnaisesti (2-4 kertaa vuodessa) ystävien seurassa ja vaatimana. Ikä tietysti on yksi peruste olla käymättä, toisaalta, ei ole tarvetta näyttäytyä tai lähteä hakemaan seuraa.

Nykyisin kaapistakin on seinät kadonneet, työpaikalla lähes kaikki tietävät ja suhtautuvat positiivisesti - enkä varmastikaan ole henkilöstössämme ainoa.

Näin lähempänä kuutta- kuin viittäkymmentä, arvomaailma on muuttunut vähemmän ravintolaelämää suosivaksi. Arvot ja asenteet pehmentyneet. Ennen niin särmikäs luonnekin on muuttunut hiotummaksi . Mielipiteet joustavammiksi - ehdottomuus asioissa on pehmentynyt keskustelevammaksi ja ymmärtävämmäksi. Ainakin omasta mielestäni.

Eletty elämä on jättänyt jälkiään niin fyysisesti kuin henkisesti. Aina ei ole ollut niin helppoa, kuin olisi odottanut. Mutta monet ovat kokeneet vielä rajummin elämänsä vastuksia.

Paljon on vielä näkemättä ja kokematta, tekemättä. Niiden kanssa askarrellessa, verkkaiseen tahtiin, saa lopuillekin vuosille sisältöä. Toivottavasti taipaleen voin kulkea loppuun käsikädessä hanin kanssa - vaikka se tuleekin vuosien saatossa vaatimaan häneltä ponnisteluja monin tavoin.


530. Kohti kesää

Tänään tuli täytettyä kalenteria urakalla - työkalenteria. Nyt onkin työpäivät, muutamaa satunnaista lukuun ottamatta, korvamerkitty erilaisille aktiviteeteille. Suurin osa tutkintojen vastaanottamisia, mutta yhtä lailla sekaan sopii kehittämisprojekteja.

Heinäkuulle sopii muutama työpäivä ennen lomaa - sitten vuorossa onkin viiden viikon hengähdystauko. Näillä eväillä mennään.


529. Kevättä odotellessa...

Kevät on vaatinut veronsa - toistuvat poskiontelotulehdukset veivät voimat aikalailla olemattomiin - lääkkeet tuntuivat varsin tehottomilta. Mutta voiton puolella kuitenkin ollaan. Ihan pikkuisen hirvittää tuleva siitepölykausi - viime vuonnahan se aiheutti varsin tukkoisen olon muutamaksi viikoksi. (Tilanteeseen on varauduttu allergialääkityksellä).

Opeopintojen vaatima oma aika tuntuu olevan kortilla - tai sitten taustalla vain on yleinen väsymys. Talviloma meni kasvatustieteiden parissa (ainakin osittain, osan lomasta podin tautia vuoteen omana). Parhaillaan yritän kuroa kiinni viiveitä tehtävien palautuksissa - eniten harmittaa, se, ettei ole aikaa kiertää kirjaston kautta kotiin ja hakea puuttuvia kirjoja luettavaksi.

Edellä mainituista syistä kumppanin huomioiminen on jäänyt valitettavan huonolle tolalle. Toivottavasti hänellä riittää ymmärrystä ja jaksamista siitä huolimatta. Lupaan parantaa tapani heti kun kasvatustieteen osio on ohi - pedagoginen pelikenttä onkin hieman helpompi kokonaisuus.

Työtehtävät ovat määrällisesti ja laadullisesti pysyneet samalla tasolla, kuin mitä ne ovat olleet. Tasaisesti opetusta, tutkintotilaisuuksia ja tutkintojen ohjauksia. Aikaresurssit ovat tosin äärimmillään. Työmotivaatiota tosin jäytää pitkittynyt työsopimuksen muuttaminen - eiköhän tässä ala kohta olla jo riittävästi kulunut aikaa "puhtaaksikirjoittamiselle". Viimeisten tietojen mukaan (tiimipäällikön suulla) yksikön päällikkö on soittanut toimialajohtajalle, sekä henkilöstöosastolle. Soiton seurauksena toimialajohtaja on ottanut luurin käteensä myös ja soitellut tj:lle. Ehkäpä noilla soitoilla saadaan jotain aikaiseksi. Toki nykyistä sopimusta on jäljellä vuosi ja kaksi kuukautta - mutta luvattu, mikä luvattu ja enemminhän minä niitä henkilökohtaisia ja työkokemusvuosien tuomia lisiä tällä hetkellä arvostan, kuin toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta. Sovitut lisät kuitenkin tuovat roiman korotuksen - sopimuksen määräaikaisuuden päättyminen puolestaan riskin YT-neuvottelujen kohdatessa työnantajaa...

Eli siis normaalissa "pienessä paineessa" ollaan, kesää odotellen ja sitä kaivattua kesälomaakin vähitellen miettien. Hanin voisi viedä vaikkapa maailman ihmeisiin tutustumaan valmistujaislahjana.