• arkadas

Sormus näyttää statuksen

Tuoreimpien digijuorujen mukaan "taiteilija Markus Kisonin keksintö Vanity Ring peilaa paremmin päivän henkeä: sormus, joka kertoo sosiaalisen statuksesi internetissä."

Sormukseen voidaan muun muassa merkitä, kuinka paljon osumiaa sormuksen omistajan nimellä löytyy Googlessa. Samoin esimerkiksi Facebookin ystävien määrä voidaan ilmoittaa sormuksessa.

http://www.iltalehti.fi/digi/200710196733077_du.shtml

Aikaisemminhan tuohon statuksen esittämiseen riitti pelkästään jalometalliset ja jalokivin varustetut korut, mutta jengi-/ghettokulttuuri Made in U.S & A on tuonut "blingbligit" katurahvaan raajoihin ja kaulalle.

Jonkunlaisen buumin kuitenkin uskon tästäkin turhakkeesta tulevan, vannoutuneimmille nörteillehän täytyy silloin tällöin keksiä jotain sosiaalista piristettä. ;)

Itse en kyllä tuollaista käsiini laittaisi - mitäpä minä sosiaalista "osaamistani" mainostamaan (vaikka itseäni jonkin asteisena nörttinä pidänkin).

Japanilaiset puolestaan ovat kehittelemässä uudenlaista mainontaa - NTT Communications kokeilee Japanissa digitaalisten mainoskylttien ja pc:llä hallittujen hajujen yhdistelmää markkinoinnin tehostuksessa.
http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=200726059

Tuollainen keksintö on lienee omiaan lisäämään esimerkiksi ravintoloiden liikevaihtoa, saati, että sovellusta hyödynnettäisiin näkövammaisten osalta erilaisiin palveluihin. Tosin pc:n tuoksumaailma voisi joutua koetukselle ja asiakkaat kärsisivät erilaisista pahoinvointioireista liiallisessa "tuoksujen meressä".

Oikein ja hillitysti kohdennettuna tuosta voisi löytyä erilaisiin yhteyksiin todellakin suuri apu nimenomaan näkövammaisille. Joku iPodin kaltainen laite scannaa tuotteen ruokakaupassa, ja välittää tuoksun käyttäjälle - näin voitaisiin välttyä jopa tuotteiden turhilta kosketuksilta ja ostotapahtumasta muodostuisi hivenen hygienisempi - jossain mielessä.

Eli ei kaikki keksinnöt aivan turhakkeita ole - joidenkin kohdalla vain kehitystä on jatkettava hieman pitemmälle, kuin ideoijat osasivat kuvitella aluksi.

*Lisäys* 21.10.07 - Unohdin mainita, että "vihkisormuksen" lisäksi rakkaani osti minulle äskettäin myös stressinpoistoon tarkoitetun kivisormuksen (siis kivestä tehdyn). Samanlaisen hän myös osti itselleen tuolta Rajatiedon messuilta taannoin...