Harmaapartaisia höpinöitä

Näytetään bloggaukset joulukuulta 2009.
Edellinen


Yksin Manchesterissa 1&2

Kultsi pääsi lopultakin Manchesterissa hotelliin - 26h kentällä notkumisen jälkeen. Edelleen siis jumissa siellä. Uudelleen reititetty lento Suomeen lähtee tiistaina aamupäivällä. Eiköhön olisi jo aika onnistua ;)

[Edit 22.12.09 10.20]
Manchesterin kenttä näyttää toimivan tämän aamun myöhästelyjen jälkeen melkein normaalisti, joten toiveita rakkaan kotiutumisesta jouluksi on olemassa...

[Edit 22.12.09 15.10]
Reissussa jo lähes parisen vuorokautta ollut silmieni ilo ja päivieni valo on jo voiton puolella matkassa. Hän on juuri noussut koneeseen Kööpenhaminassa ja tulee tässä alkuillasta Suomeen. Kaikki siis hyvin siinä suhteessa.


Toiveet hiipuvat

Kultsi siis jäi jumiin Manchesterin kentälle, joka suljettiin lentoliikenteeltä iltapäivällä "lumimyrskyn" takia. Nyt hän jonottaa muiden kanssa aamuyöllä taas aukeavalle palvelutiskille saadakseen korvaavan lennon Suomeen.

Jos hän ei sitä saa samalle päivälle, hän palaa opiskelupaikkakunnalleen ja vietämme kumpikin tosi kurjan joulun erillämme.

Lentokentällä on kuulemma kaaos - muutama tuhat ihmistä kiukkuisena, ravintoloista ja baareista ruoka loppu, informaatiota tuskin edes saatavilla milloin kenttä aukeaa taas liikenteelle.

http://www.manchesterairport.co.uk/

[Edit21.12.09 07.41]
Silmieni ilo ja päivieni valo oli tyystin masentunut lentokenttäyön jälkeen. Korvaava lento Kööpenhaminan kautta huomen aamulla, takuuta pääseekö lähtemään, riippuu kokonaan huomenna vallitsevasta säästä. Briteillä ei oikein tunnu olevan hallussa tuo "hätätilatoiminta" tällaisissa asioissa.

[Edit 21.12.09 11.00]
Kultsi soitteli kentältä pari tuntia sitten (UK time ~07.15). Satojen ellei tuhansien turhautuneiden matkustajien tunteiden purkaukset olivat olleet kentällä sitä luokkaa, että teminaaliin oli tullut lukuisa määrä poliiseja rauhoittamaan tilannetta. No, hän on kuitenkin menossa hotelliin suihkuun, syömään ja nukkumaan. Huomenna hänen pitäisi olla Suomessa alkuillasta. Toivotaan parasta.

Ei käy kateeksi myöskään niitä perheellisiä, joiden Lapin lomalennot on peruttu eilen samaisesta syystä, eli "ylivoimaisen esteen" johdosta.


Toiveissa on...

saada silmieni ilo ja päivieni valo sittenkin jouluksi kotiin.

Aamun tietojen mukaan hän on päässyt lähtemään Britannian lumimyrskyistä ja liikennekaaoksesta huolimatta kohti Manchesteria. Tosin bussi oli 20 min myöhässä. Toivoa sopii, ettei AF ole perunut lentoa MAN-CDG. Eikä CDG:lla ole ongelmia laskea AY/AF:n lento Helsinkiin.

Vielä on monta mutkaa matkassa ja voisin sanoa, että elämme jännittäviä hetkiä.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/manchester/8423222.stm

[Edit 20.12.09 18.17]
Hän on jumissa edelleen Manchesterin kentällä, kun pitäisi olla menossa jossain Lontoon yläpuolella kohti Pariisia... Ei taida tulla vastaanotettavaa Pariisista iltalennolla....

[Edit 20.12.09 20.24]
Lentokenttähenkilöstö jakaa puhelinnumeroita lapulla ja ilmoittavat, että pitäisi soittaa aamulla klo 8.00 aikaan uuden lennon takia - ei mitään muuta.


Voihan ... ***ttu!

Briteissä - rakkaani opiskelupaikkakunnalla - tulee lunta juuri nyt. Hänen pitäisi lähteä su aamuna bussilla kohti Manchester Airportia ja tulla sieltä Pariisin kautta Suomeen.

Nyt illan aikana Briteissä on jo yksi keskeinen moottoritie suljettu tuon "lumimysrkyn" takia ja sateen määrästä riipuen myös toisen sulkeminen on edessä.

Bussiliikenteessä on jo nyt häiriöitä ja jos lumisade jatkuu, sunnuntaina ei julkinen liikenne toimi (junat, bussit), joten hänen pääsynsä Manchesteriin on sitten vaarassa...

Eli yhteenlaskun lopputulos PAHIMMASSA tapauksessa on viettää joulu erillään toisistamme. Kummallakin taatusti lähes 3 kk:n erossa olon takia hirveä hinku päästä toisen kainaloon. Lentolippu on budget - versio, eli sitä ei voi vaihtaa, bussilipuissa hänellä taisi olla peruutusturva. Joten... :(

Aamulla tiedän tilanteen, saanko rakkaani luokseni 3 viikoksi vai en. Jos hän ei pääse tulemaan tänne, vietämme taatusti kumpikin elämämme paskamaisimman joulun - erillään toisistamme.

[Kommentti: Juuri tänään Briteissä alkanut lumisade siis tyrehdyttää julkisen liikenteen - emailissa saamieni kuvien perusteella kysymyksessä on suomalaiselle normaali talvisää. Briteille kysymys on jostain aivan muusta. Miten ihmeessä tuo kansa on voinut joskus halllita viidesosaa maailaman maista, jos yksi - meikäläisen mittakaavassa - vähäinen lumisade pistää koko maan sekaisin? ]Joulua eli Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun

Joulutervehdyksen "heitti" kehiin Nermal (http://ranneliike.net/blogi.php?nick=Nermal) - häntä siis kiittäkäämme ;)

Eli: Anna tämä tunnustus kaikille blogeille, joille haluat toivottaa joulumieltä sekä hyvää joulua!

1. Tunnustuksen saaneet saavat laittaa kuvan blogeihinsa.
2. Linkitä blogiin jonka pitäjältä sait tunnustuksen.
3. Nimeä haluamasi blogit (määrä vapaa) joille haluat tunnustuksen antaa ja linkitä heidän bloginsa.
4. Jätä viesti heidän blogeihinsa, jotta he tietävät nimeämisestä

Jatkoa menee seuraaviin blogeihin:
RokkiHomolle (http://ranneliike.net/blogi.php?nick=Rokkihomo)
Kesäpojalle (http://ranneliike.net/blogi.php?nick=kes%E4poika)
Torontosta (http://ranneliike.net/blogi.php?nick=Torontosta)

Hyvää joulua myös kaikille muille!

PS. Nermal - kiitos ;)


Valitse sydämellä, punnitse tunteella...

Edessä on sata ovea,
tuhat tietä.
Valitse sydämelläsi,
punnitse tunteella,
käytä hiven järkeä.

Ovet on tehty avattavaksi,
tiet tallattaviksi,
elämä elettäväksi.

Jos erehdyt,
uskalla itkeä,
uskalla nauraa,
uskalla muuttaa suuntaa.

Ei mikään kasva ilman vettä,
ei ihminen kypsy kyynelittä.

Mutta silti odota parasta,
äläkä pelkää pahinta,
niin saat mitä sydämesi halajaa


"Piinaviikko" joulun alla

Yhdellä lailla voisi todeta alkaneen viikon henkilökohtaiseksi "piinaviikoksi". Silmieni ilo ja päivieni valo tulee ensi sunnuntaina Suomeen joululomalle. Tuo odottaminen se piinaavinta on...

Mitään ihmeellistä emme ole suunnitelleen joulun ajaksi, kunhan tuossa nyt saamme olla tuon kolmen viikon pätkän yhdessä, se on tärkeintä.

Edellinen