Harmaapartaisia höpinöitä

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2008.

Valon pilkahduksia

Tässä on jo jonkin aikaa ehtinyt kotosalla olla (siis sairiksella) ja tehdä rakkaalleen ruokaa, kun hän tulee opintojensa parista. En kuitenkaan ole unohtanut tiettyjä aktiviteetteja - perjantaina olin yhdessä haastattelussa ja tänään on tiedossa kakkoshaastattelu samaan paikkaan.

Jostain syystä olen toiveikas paikan suhteen...
(toivottavasti en rysähdä korkealta ja kovaa kenttään...)
-a-

hmm.. mielenkiintoinen haastattelu - ei pelkästään siihen tehtävään johon olin hakenut, vaan pariin muuhunkin, joita yritys ei ollut vielä edes avoimeksi hauksi ilmoittanut... Seurataan tilannetta.


Homon kosto ;)

Plarasin tässä arkistojani, ja kas kummaa - löytyi muutaman vuoden takaa tosielämästä "pöytälaatikkoon" kirjoitettu tarina. Tosi sinällään, sillä petetty päähenkilö kertoi asian puhelimessa vuodattaessaan tuntojaan, joten opiksi, neuvoksi ja ilon aiheeksi julkaisen tuon tarinan:

"Sattuipa ystävälleni talven pakkasten aikaa pikkuisen hassu tapaus. Oli löytänyt unelmiensa miehen , vieläpä ravintolasta. Yhteinen ilta oli mennyt yöksi ja vielä seuraavaksi päiväksi. Ystävä lähti sitten töihin ja uteli, josko tuttavuutensa vielä illalla tapaisi vaikkapa samassa ravintolassa illemmalla. ”Työesteitä” oli vastaus. No, saipa ystäväni sentään villapaidan lainaan, ettei pakkanen työmatkalla panisi… Muuten kun oli jo se tullut hoideltua.

Illan tullen ystäväni sitten poikkesi töiden jälkeen ravintolaan, parille ja mennäkseen kotiin… Vaan kukas se sattuikaan siellä ravintolan hämärissä olemaan ”työesteiden” kimpussa… Ystävä tietysti suivaantui tuollaisesta käyttäytymisestä, poistui paikalta oikopäätä kotiin nukkumaan…
Aamun valjetessa pussit silmien alla pettymyksestä ystävä sitten miettii, että tuollaiselle tapaukselle paita palautetaan viipymättä, mitä sitä petturin kanssa hommaa jatkamaan…
Kilttinä ihmisenä ajatteli vielä pestä paidan… Vaan pesuvaiheen alussa piru istahti olkapäälle … Homon kosto on karmea;)

Niin sai pesukone villapaidan sisäänsä, loraus kloriittia desinfioimaan pöpöt pois turkoosista paidasta, ja vielä pesu 90:ssä, että varmasti bakteerit kuolee… Kiireesti sitten pesukoneen pysähdyttyä kostea paita (töihin oli ystävällä jo kiire) muovikassiin ja 25:n asteen pakkaseen pysäkille bussia odottamaan…

”Unelmien miehen” kotiovella sitten, kun ei ovikelloon vastattu, paita postiluukusta sisään…
Jälkeenpäin ystäväni soitteli minulle, että eipä ennen olekaan niin vuolassanaista puhelua saanut, ja niin montaa nimitystä itselleen, jos nyt kilttinä ihmisenä toiselle villapaidan pesee… No, olihan se tietty pesun jälkeen aito design – tuote…. hieman kutistunut ja vaalentunut… "


Ongelman korjaus

Doniin, aikaisempi ongelma, siis tuo jääkaapin poksahtaminen on ohi. Kodinkonehuolto kävi korjaamassa vian (heikko laatuinen kompressori) pari vuotta vanhassa jääkaappipakastimessa.

Ainoa harmittava tekijä asiaan on se, että välikätenä toimiva huoltoyhtiö (SOL Kiinteistöpalvelut) veloittaa päivystysnumeroon soittelusta jotain 0,30 - 0,50 €/min (sis. matkapuhelinmaksu), ensin jonotusta muutama minuutti, asian selvitys, odotusta kun vastannut henkilö tarkastaa/soittaa, tekee jotakin, ja taas asian selvittelyä. Itseasiassa tarvitsin yhtensä 4 puhelua tähän maksulliseen (0205 - alkuiseen numeroon) ennenkuin asia selvisi...
Kaiken lisäksi "keikka" oli kirjattu väärin, siis vähemmän kiireiseksi pakastimen rikkoutumiseksi... Että silleen...
Palvelun laadusta olen jo reklamoinut...


Mr Murphy kävi kylässä...

Mr Murphy on sitten oikeastaan varsin kummallinen vieras. Juuri kun vähiten hänen vierailuaan kaipaa - hän sitten päättää tulla. Tällä kertaa Murphyn käynti tuli ilmi jääkaapin "poksahtamisena".

Iltapäivällä huomasin, että jääkaapin mittari näyttää +12 ja pakastin toimii normaalisti. Laitoin siinä sitten tehoviilennyksen päälle - ja kas kummaa... klo 17.30 lämpöä oli jo +19 jääkaapissa. Onneksi sitä ennen olin jo siirtänyt jääkaapista tavaraa kylmälaukkuun. Hetki sitten käväisi kiinteistön huoltomies - maanantaille menee, että saavat korjaajan paikalle. Sanottakoon vielä, että huoneistoon uusittiin kaikki keittiökalusteet 2005 keväällä.

Että sellainen tapaus tällä kertaa...


Kontrollikäynti

...lääkärissä siis. Nyt sitten tavallista syvemmän ja perusteellisemman keskustelun jälkeen sairauslomaani jatkettiin kuukaudella. (Osasipa ottaa lääkäri oikeat ja "kipeät" asiat oikealla tavalla esiin - onneksi.)

Eli työnantaja saa nyt sitten taas yhden tositteen mappiinsa ja minulle tuli lisäaikaa etsiskellä rauhassa järkevämpää työpaikkaa.

... eiköhän tämä tästä jollakin lailla.


Lehdestä lainattua

Lainaus Hesarista:
"Sairauslomia tarvitaan sairaudesta toipumiseen. Jos kiristetään sairastamisen ehtoja, ilmapiiri kiristyy ja sairauspoissaolot vain lisääntyvät. Tutkimusnäyttö ja kokemus osoittavat, että ihmisten on annettava jäädä sairauslomalle, mutta työhön paluu pitää turvata mahdollisimman varhain.

Työntekijä unohdetaan usein sairauslomalle, koska hienotunteisuus on muuttunut välinpitämättömyydeksi.
Laki määrää keskustelemaan työstä, kun työntekijä on palannut yli kahden viikon sairauslomalta tai kun takana on viisi lyhyttä sairauslomaa vuoden kuluessa. "

http://www.hs.fi/kotimaa/ "Esimiehen suositellaan pitävän yhteyttä sairaslomalaiseen"

Käytäntö on yleensä toinen - tällaisten asioiden osaaminen puuttuu lähes kokonaan tai niistä vain ei välitetä - uhrista tulee syyllinen ja häirikkö... Eipää ole oma "bossi" ollut yhteydessä juurikaan, muutoin kun satunnaisesti vastannut palkkariidan osalta sähköposteihinin....


Huoh....

11.12.07 esille tuomaani asiaan ei ole vieläkään tullut juuri minkäänlaista ratkaisua. Sairauslomalla olen siis edelleen, tosin hiukan vilkkaammin on lähtenyt hakemuksia uusiin työpaikkoihin.

Työsuojelupiiri on ilmoittanut jo käsittelijän nimen (jo ennen joulua) ja nyt sitten vain oikeastaan odotellaan...

Sain yhteen kyselyyni vastinetta työsuojelupiiristä, ja samalla sitten seuraavan tiedon:"...Työsuojelupiirin tekemien tarkastusten kohde on työnantaja ja tämän toimenpiteiden laillisuuden valvonta. Näin ollen asiassasanne tullaan todennäköisesti tekemään työnantajalle selvityspyyntö niistä asioista, jotka kuuluvat työsuojeluvalvonnan piiriin. Olette esittänyt myös asioita, jotka liittyvät tietosuojalain määräysten piiriin. Näin ollen olen myös yhteydessä tietosuojavaltuutettuun.."

Savuahan minä olen siellä havainnut.. Mutta, että noin paljon käryä...

PS... mahtaisikohan täältä löytyä ketään sellaista, jolta voisi muutamaa lain tulkintaa koskevaa kysymystä kysäistä?