Harmaapartaisia höpinöitä

Näytetään bloggaukset kesäkuulta 2009.

Lomautus "lusittu"

osin helteisissä merkeissä - kuumimmat päivät tuli oltua pomon muutossa mukana.

"Transformes" ei ole ehkä meikäläisen ikäpolvelle kovin tuttu juttu, mutta ainakin tämä uusin Transformers leffa oli oikein mukavaa katsottavaa. Tietysti hyvässä seurassa;)

Toinenkin leffa tuli katsottua teatterissa, nimittäin Enkeleitä ja demoneja - varsin rivakka tempoinen ja jännittäväkin raina - suosittelen.

Kolmas - vuokraleffana katsottu "Zohan - lupa saksia" oli hupia palestiinalaisten ja israililaisten kustannuksella - takuuvarma naurupommi.

Katsottavien listalla on seuraavaksi Ice Age 3 - tietysti 3D - versiona.

Nyt kolmeksi viikoksi kustannuspaikalle ja sitten viralliselle vuosilomalle...


Helsinkiä turistina ;)

Tulipa sitten kierrettyä useamman tunnin verran Helsinkiä rakkaani, kälyni, kälyn tyttären (jolla kummasti riitti voimaa) sekä anoppini kanssa. Oikein turistina.

Tuli nähdyksi pitkästä aikaa Temppeliaukion kirkko, Luonnontieteellinen museo, Uspeskin kadetraali ja Suomenlinnakin (se jokakesäinen kohde =D).

Kiitokset seurueelle...


Juhannuskolli;)

Karvapallomme on saanut makkarissa uuden lepopaikan, kun pystytimme sinne kirjahyllyn entisen ja vaatimattoman virityksen tilalle. Katti pääsee seuraamaan ulos ikkunasta, mutta myös tarkkailemaan untamme - tullakseen herättämään jos siltä tuntuu...

Nämä juhannuskollit täältä Espoosta toivottelevat mukavaa juhannusta kaikille..
Työn alla...

Ensimmäisestä lukuelämyksestä hullaantuneena otin kirjastosta toisen Eugenio Giovenardin teoksen "Kielletty mies". Katsotaan, onko tämä - kyseisen kirjailijan esikoisnovelli parempi vai huonompi. Katollisen kirkon teesit, dogmit ja luostarit ovat tässäkin kirjassa keskeisessä osassa. Tarina kertoo nuoren pojan matkasta kotitilalta luostarikoulun kautta papiksi...

Jostain syystä kaltaiselleni ateistille kiinnostavaa luettavaa - saapahan aineksia taas vastaiskuihin raamatulla hakkaaville änkyräuskovaisille ;)


Lukuelämys

Luen mielestäni ja mielelläni paljon - keskimäärin viisi kirjaa kuukaudessa. Useinmieten kirjavalintani ovat viihdekirjallisuutta, romaaneja, dekkareita. Joskus elämänkertoja. Viime käynnilläni kirjastossa käteeni osui Eugenio Giovenardin kirjoittama "Isä Balmiron rikos".

Kirja kertoo katollisen mulattipapin "rikoksesta" - rakkaudesta toiseen mieheen, katollisen kirkon sisäisestä kuohunnasta, sekä katolisen kirkon byrokraattisesta vallasta.

Kirja sinällään yllätti - Satu Ekmanin sujuva suomennos, pienine humoristisine nyansseineen oli onnistunut. Kirjailija, brasilialainen Eugenio Giovenardi (s.1934) on itse katolisen kirkon pappi, joka jätti kirkon vuonna 1969.

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9524718375

Lukuelämyksenä suositeltava teos...


Huuli mutrulla...

Ei tää kesä kyllä ihan putkeen mene, lomautuslappu tuli käteen ja tässä ensimmäinen ylimääräinen (palkaton) lomapätkä on tuossa parin viikon perästä. No, jos ei kultsikaan saa kesätöitä, niin ompahan aikaa olla enemmän yhdessä...

Olen kyllä kysellyt muutamasta potentiaalisesta paikasta "lomatuurausta", jos vähän saisi taloutta kohenemaan tuon lomautuksen takia.