Harmaapartaisia höpinöitä

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2010.

Työnpuolesta

..tuli käytyä äskettäin Kotkassa. Tarkemmin sanottuna tutustumassa Mussalossa EUPEC in tehtaaseen, joka siis jalostaa Nord Stream - kaasuputkeen kätettävät rautaputket (= päällystää betonilla). Oli muuten uskomattoman massiivinen 40 hehtaarin kokonaisuus tuo tehdas ja ulkovarastoalue. Nippelitietona: yhden betonikuorrutetun putkenpätkän pituus on n.12 m ja paino 24 000 kg. Putkilinja tulee Pietarista Saksan rannikolle reilun 1200 km:n matkalle kahta 48" putkea rinnan.

Nord Stream > http://tiny.cc/t8fli
EUPEC > http://tiny.cc/r7dbq

Täytyy myöntää, että nykyisessä työssäni pääsen logistiikan näköalapaikalle...


Jee kuukausi!

Nyt on siis oltu jo (reilu) kuukausi tupakoimatta. Pinna ei ole ollut kireällä missään vaiheessa, mitään ihme oireita ei ole ilmennyt, eikä satunnainen, muutaman tunnin alkoholisoituminenkaan lisää tupakanhimoa - taidan jättää hakematta sen jatkokuurin...

Työpaikan muutosten tuulet toivat itselleni lisää työtehtäviä - mutta eipä se haittaa. Ompahan vaihtelevampaa, monipuolisempaa ja hauskempaa - kyllä, pidän työstäni, vaikka kouluttamista sanotaankin raskaaksi alaksi.


Ylilyöntejä ja arvovaltaa

Uutisointi ja keskustelu KD:n, Räsäsen ja TV2:n suuren "homoillan" ympärillä - niin vastustajien, kuin puolustajienkin leirissä on sitä luokkaa, jota kuvittelisin kirjoittelun olleen (mikäli sellainen olisi silloin sallittu) "Kristalliyön" tapahtumista - toivottavasti historia ei kuitenkaan niiltä osin toista itseään...

Ylilyöntejä on tapahtunut molemmilla osapuolilla sekä argumentoinnissa, että reagoinneissa. Tosin muutamat lukemani yleisönosaston kirjoitukset sisältävät myös sellaisia "tuntemattomien" kirjoittajien kommentteja, joista huokuu homoviha pelkästä ainoasta lauseesta. Kyseisten kommenttien taso on kyseenalaista tasoa - hyvän maun ja viharikoksen äärirajoilla. Samoin myös homomyönteiset ja homopiireistä tulleet kommentit ovat osittain olleet "hyvän maun rajoilla".

Rakentavalla ja suvaitsevalla keskustelulla päästään mielestäni parempiin tuloksiin, kuin raamatun tulkinnasta saivartelulla. Tosin yhtälailla itseäni ihmetyttää, ettei lääkäriksi lukenut ihminen "kunnioita" yhteistä päätöstä (homous on poistettu ns tautiluokituksesta jo kauan sitten) vielä tänäkään päivänä.

Suomi on tunnettu maailmalla,muotoilusta, arkkitehtuurista, kovista urheilijoistaan, elintasosta, turvallisuudesta, teknologisesta osaamisesta, naispresidentistä, tasa-arvon kehittämisestä, naisten äänioikeudesta ja tuon homokeksustelun myötä myös vanhoellisista asenteista.

Agricolan ajoista, suomen kielen kehittymisestä lähtien, tietoa on ollut tarjolla ja sitä saadaan koko ajan lisää - mutta siitä huolimatta yhteiskuntapäättäjien (lue kansanedustajien) piirissä on henkilöitä, jotka eivät ymmärrä lukemaansa. Jos maassamme kerran on tasa-arvovaltuutettu, tasa-arvolainsäädäntö, joka koskee myös vähemmistöjä, eikä pelkästään miesten ja naisten välistä eroa, niin miksi meillä on edelleen voimassa, lakeja, jotka edistävät eriarvoisuutta... (Esimerkkeinä muun muassa juurikin avioliittolaki, sukunimilaki) Koko parisuhdelainsäädäntöhän on perseestä: kuoleman tapauksessa heterosuhteessa toisesta osapuolesta tulee leski, kun taas rekisteröity parisuhde "purkautuu"/mitätöityy (Laki rekisteröidystä parisuhteesta 2.luku 7§) - avioliittolaista ei edes löydy vastaanvan sisältöistä liiton mitätöimispykälää kuoleman tapauksen osalta. Vielä on lainsäädännän osalta paljon tekemistä.

Tuossahan sitä - huhtikuussa on mahdollisuus vaikuttaa siihen, ketä Arkadianmäellä seuraavat kaudet istuu - varmojen poislähtijöiden lista on tiedossa, eikä "Pärrän" nimeä vielä siellä ole > http://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2011


Oireettomana edelleen... vai olenko?

Savuttomuuteni on siirtynyt jo kolmannelle viikolle, vieroituslääkkeen varoituksissa mainitut oireet ovat jääneet vähäisiksi - siellä ei tosin ollut mainintaa ajantajun menettämisestä ;)

Saatan nimittäin kouluttaessani tulevaisuuden toivoja (informaatioteknologian osa-alueella) pitää helpostikin reilun tunnin, lähes puolentoista tunnin kokonaisuuksia aikaisempien 45 min sessioiden sijaan - oikeasti se merkitsee jossain määrin tehostunutta vaatimusta myös kuullun ymmärtämisessä ja kokonaisuuden hahmottamisessa ;)

Tosin lukuisista kuulijoista vielä kukaan ei ole valittanut ikävystymistään...


Oireet :)

Tuolla aikaisemmin joku heitti, että tuo Champix aiheuttaa psykoosia - kolmas viikko kuuria menossa, eikä oireita ole näkyvissä ;)

Ehkä olen vähän rauhallisempi, kuin tavallisesti - siis tupakoimattomana rauhallisempi - lieneekö niitä lääkkeen sivuvaikutuksia.

Olen tosin jääkaappipakastimen kokoiselle kollegalleni sanonut, että jos päädyn katatooniseen tilaan, pää kallellaan, kuola suupielestä valuen, niin hän saa läimiä avokämmenellä poskelle ja kuivata kuolan - etten näyttäisi niin työhöni keskittyneeltä. =D

Ei muuta kuin mukavaa syksyä kaikille...