Harmaapartaisia höpinöitä

Näytetään bloggaukset elokuulta 2008.
Edellinen

Päivästä toiseen

Kun tässä on nyt siten "opiskeluleski" ja ton katin kanssa kahden nykyisin sitten kotosalla, yritän siitä huolimatta pitää normaalit kotirutiinit samanlaisina kuin ennenkin. Mitäpä niitä muuttamaan...

No, pari asiaa on muuttunut tosin (käytännön syistä). Kaupasta en osta enää 1,5 litran tölkkiä maitoa ostoskerralla vaan tyydýn litraan (itse käytän maitoa vain kahvissa). Ja toinen on tuo ruuan laitto. Nyt teen annokset itselleni (kaksi annosta, joista toinen on seuraavan päivä lounas).

Mielessähän se rakas on koko ajan, mutta päivittäiset yhteydet mesessä ovat jo tulleet osaksi elämää...

Niin ja ne tekstiviestit ;)

Muruseni on saanut tänään kampukselta asunnon (virallisesti 1.9. alkaen), joten hän muutti hostellista sinne. Vasta huomenissa alkaa toimimaan kampuksen nettiyhteydet, joten SMS:ien ja emailin varasssa toistaiseksi...


Ensivaikutelmat - lyhyet lainaukset...

Rakkaaltani on sitten tullut viestiä ja mesekin on ollut tulilla muutaman kerran. Ensivaikutelmat Middlesbroughista (UK) eivät ole olleet kovin mairittelevia. Saati se, että keskustan alueella löytyy 40-50 pikaruokalaa, mutta ei yhtään hyvää ruokapaikkaa. Kuulemma alkaa kaipaus olla tekemiini ruokiin ;)

Iltaisin ei kuulemma kannata kuljeskella kamera (tai muukaan arvokas omaisuus) mukana - kaikenlaiset piripäät alkavat seurailemaan ryöstötarkoituksissa...

Paikalliset puhuvat sanoja katkoen - eli siis paikkakunta lienee joku sikälainen Rauma (anteeksi raumalaiset vertauksesta).

Lainailen rakkaani kommentteja kaupungista:

Kommenttia takseista: "Toinen erikoisuus takseissa oli, että autot olivat yleisesti "tuunattuja". Näin kaikkia helvetin omituisia pölykapseleita jotka pyörii ja vilkkuu (mitä helvettia?!), ovat kuulemma "spinnereitä". Teki todellakin mieli itkeä, kun näin jonku Allahin paahtavat popit täysillä mutkaan ja spinnerit pyöri villisti renkaiden päällä, kun jätkä pysäyttää auton... D:"

Taloista ja pihoista: "Ja vieläpä kaiken muun hyvän päälle, ne on ihan järkyttävän vanhoja ja huonosti hoidettuja. Olen mm. nähnyt täällä suoraa Pokka Pitää -sarjan Onslowin pihan näköisiä pihoja. *puistatus*."

Hampurilaispaikoista: "Tänään sitten kävellessä tuolla alkoi huomaamaan, että todella monesta pikaruokapaikasta tulee palaneen tuoksu ja suurimmassa osassa kuvista mitä on ruokaloiden ikkunoissa näkee, että pihvit on todellakin mm. palaneita reunoilta. Mainoskuvissakin."


Eroahdistus

Sain eilen rakkaaltani tekstareita matkan edistymisestä. Viestien mukana tuli aina muutama sana tunteista, joita tilanne on hänenkin kohdallaan herättänyt. Oikein muulla ei näitä (kummallekin samanlaisia) tuntemuksia voi kuvata kuin eroahdistuksena.

Viiden yhteisen ja tiiviin yhdessäolon vuoden aikana olemme olleet erossa vain satunnaisesti enintään muutaman päivän ajan. Nyt tilanne on hieman toinen. Muutama päivä onkin muutamia viikkoja - pari kolme kuukautta.

Samalla kun itse opettelen olemaan tekemättä nyt liian paljon ruokaa kerralla, opettelen myös huomioimaan tuon meidän Paavo-kollimme toisella lailla. Tottakai lemmikkikin tajuaa, ettei lauma olekaan sellaisessa muodossa, jossa sen pitäisi.

Kyllä se tästä lähtee rullaamaan, kunhan vauhtiin pääsee...


Jotain unohtui...

Rakkaani lähti hetki sitten kohti lentokenttää ja Britanniaa. Haikeuden tunne taustalla, aikainen aamiainen maistui (lyhyeksi jääneen) yön jälkeen.

Silmieni ilo näyttäytyy jatkossa tekniikan välityksellä, lomat Briteistä eivät ole vielä tarkoin tiedossa, joten seuraavaa fyysistä tapaamista joudun odottelemaan jonkun aikaa.

Irtautuminen ei tietysti ole "kivuton" kummallekaan, mutta joskus on hyvä päästää irti hetkeksi rakkaastaan ja antaa toiselle mahdollisuus edetä opiskeluissaan / urallaan - mahdollisuus, jota itsellään ei koskaan ole ollut.

Kyllä tämä tästä - onhan itselläni sentään haasteita työpaikalla monessa muodossa.

Sain juuri rakkaaltani lentokenttätaksista upean viestin : " Nyt huomasin, mikä jäi..... Sinä. Ainoa oikeasti tärkeä asia ja unohdin laittaa laukkuun....<3"


Pakkausblues

Vähitellen tässä aloitellaan pakkaamaan huomista varten rakkaani tavaroita. Mukaan lähtee aikamoinen läjä elektroniikkaa, joten kilorajoitusten puitteissa pitäisi sopia sitten sopivasti vaatteitakin. Muussa tapauksessa vaatteita joutuu a) hankkimaan paikan päältä, b) lähettämään erikseen. Jälkimmäinen vaihtoehto tuntunee todennäköiseltä, varsinkaan kun Brittien hintataso ei ole tiedossa...

Kaukosuheeksihan tämä meidän suhde nyt toistaiseksi kääntyy - onneksi ei vuosiksi eteenpäin. Pientä ahdistusta se tietysti molemmille aiheuttaa tässä vaiheessa. (Taidan olla vaatimaton ilmaisuissani ;) )


Viimeiset pitkään aikaan yhdessä...

Pitkään aikaan viimeiset päivät yhdessä tuntuvat menevän kuin siivillä. Tekemistä riittää - ystäviä on pyritty tapaamaan mahdollisuuksien mukaan, mutta myös olemaan mahdollisimman paljon yhdessä - ikään kuin varastoon.

Molemmat olemme kuvanneet viime päivinä paljon - erilaisiin aikoihin ja erilaisia asioita. Samalla olemme omalla laillamme kumpikin käyneet läpi tunnetta, jolle ei oikein ole omaa nimeä. Sitä tunnetta, joka on tiedossa olevan pitkän erossa olon aiheuttaman ikävän ennakkotunne. Esi-ikävä?

Keskiviikko aamu tulee olemaan toistaiseksi pitkään aikaan viimeinen yhteisen aamiaisen aamu - sekin tosi varhaisaamiainen, koska taksi tulee jo 5.40 hakemaan silmieni iloa ja elämäni valoa lentokentälle.

Itse yritän siinä hieman skarpata aamuani ja palata pidennetyltä viikonlopulta töihin...


Hetken hengähdystauko...

Lomaa ei siis sattuneesta syystä tänä vuonna juurikaan ole, mutta lomakertymää oli sen verran, että saa tässä vietettyä pidennetyn viikonlopun keskiviikoon asti ja olla kahden rakkaansa kanssa mahdollisimman paljon varastoon...

Rakashan lähtee maailmalle opiskelemaan keskiviikkona. Vähäsen ikävä jo valmiiksi, mutta aika tuppaa (toivottavasti) kulumaan nopeasti. Ja kysymyshän on ainoastaan vajaasta 10 kuukaudesta...

Yhteydenpito onnistuu helposti - kiitos nykyteknologian...


Taas on lisää...

... ikää, muttei juurikaan riittävästi viisautta.
... kokemusta, muttei mahdollisuuksia hyödyntää täydellisesti.
... näkökantoja, muttei selkeitä perusteluja.
... ajatuksia ja sanoja, muttei tapaa tehdä niistä hyödyllisiä.

Lisää on myös:
* kotikirjastossa Reijo Mäen "Lännen mies" (Vares -sarjaa) - rakkaaltani syksyn pimeneviin iltoihin.
* yhteisessä kuvauskalustossa Canon digijärkkäri kahdella putkella (18-55 mm + 70-300mm) - systeemi tosin lähtee rakkaani mukaan Britteihin...
* kokemuksia vaihtoon lähtevän, rekisteröidyssä parisuhteessa olevan puolison hakemus-, valtakirja-, todistus-, vakuutus- ja asioimisviidakosta.


Oletko Sinä rikas?

Se henkilö on rikas, jolla on
enemmän ystäviä kuin vihollisia,
ei pelkää ketään ja on niin kiireinen,
ettei hänellä ole aikaa arvostella muita ihmisiä eikä heidän suunnitelmiaan.

Itse en ole tarpeeksi rikas :(


Edellinen