Harmaapartaisia höpinöitä

Näytetään bloggaukset huhtikuulta 2008.
Edellinen

Makoisaa Vappua!

Nämä kolme kollia täältä espoolaislähiöstä toivottelevat oikein mukavaa Vappua kaikille - ja kuten kuvastakin näkee, Paavo - kollikin on valpurin tunnelmissa jo...

Rauhallisesti tämä aatto on otettu, lenkkeillen ja saunoen - ajatus olisi mennä aamulla katsomaan vaikkapa auringon nousua kahdestaan ja vaikkapa viettää picknickkiä auringon noustessa... Katsotaan nyt jaksaako sitä sellaiseen innostua;)

*1.5.08 klo 01.51 - näytää siltä, että tässä lähdetään katsomaan tosiaan auringonnousua, toivottavasti saadaan hyviä kuvia ja samalla sitten vietetään "varhaista vappubrunssia" kahden kesken meren äärellä ;)Kesän odotusta

Kummasti nämä viikonlopun pari päivää ovat vaikuttaneet kotona tekemisiin. Nimittäin likimain urakkatyyliin tuli pestyä talvivaatteita säilytystä varten ja otettua kesävaatteita esiin.

Tulipa tuossa samalla siivottua vaatekaappeja turhista vaatteista... Iso säkillinen lähtee kirpparille alkuviikosta. Pitänee jonkun verran päivittää tuota vaatekaapin sisältöä kummallekin...

Tässä tämä viikonloppu on rauhaisasti puuhastellen mennyt - töihin sitten huomisaamusta jatkamaan leivän hankintaa...


Ihan vaan omissa oloissa

Jotekin tuntuu, että nykypäivän ihmiselle on tärkeää aikatauluttaa työviikon päätteeksi myös viikonloppu kaikkine menoineen.

Vaikka puolisoni lukuvuosi alkaa olla yhtä tenttiviikkoa vaille valmis, hänkin stressaa tentteihin luvun kanssa. Tästä syystä emme juurikaan tälle viikonlopulle ole lupautuneet mihinkään kissanristiäisiin taikka muihin rientoihin.

Olemme tässä kotosalla, toisen lukiessa tentteihin, minun touhutessa niitä näitä. Rentoudutaan välillä ja tietysti ulkoillaan. Nukkumaan mennään kun sitä tuntuu ja niin edelleen...

Tekemättömiä asioita on paljon, mutta välillä on hyvä vain olla ja antaa aikaa itselleen...

*Päivitys edelliseen*
- ikkunat on pesty, parvekkeen laitto kesäkuntoon on kesken (takuumaalaukset 2005 remontista ovat tulevalla viikolla)
- rakas on saanut jonkun verran luettua matematiikkaa tenttiviikolle,
- olemme ehtineet ulkoillakin yhdessä...


Se pieni ero

On suuri ero lauseiden ”en voi tehdä sitä” ja ”en tahdo tehdä sitä” välillä. Tavallisesti tarkoitetaan jälkimmäistä. -Mengtse

Mukavaa viikonloppua ja aurinkoista mieltä kaikille...


Kansallisen koirienpäivän kunniaksi

KOIRAN
ELÄMÄNOHJEET

* Käytä hyväksesi jokainen mahdollinen ilonhetki.
* Hurmioidu raikkaan ilman ja tuulen hyväilystä
kasvoillasi.
* Rakkaimpiesi tullessa kotiin riennä tervehtimään
heitä.
* Ole tottelevainen silloin kun se on etusi mukaista.
* Nauti, kun joku tahtoo rapsuttaa vatsaasi.
* Ota nokoset ja venyttele ennen kuin nouset.
* Juokse, telmi ja leiki päivittäin.
* Syö halukkaasti ja innostuneesti.
* Ole uskollinen.
* Älä milloinkaan teeskentele olevasi joku muu
kuin olet.
* Jos haluamasi on kätkössä, kaiva kunnes löydät sen.
* Jos jollakin on huono päivä, istu hiljaa hänen
lähellään ja työnnä kuonosi hellästi hänen syliinsä.
* Suo itsellesi yksinkertaisia iloja kuten pitkiä
kävelylenkkejä.
* Nauti huomiosta ja anna ihmisten koskettaa itseäsi.
* Älä pure, jos murina ajaa saman asian.
* Kun olet onnellinen, tanssi ympäri ja heiluta
koko kehoasi.
* Älä juutu syyllisyyteen ja mökötykseen, vaikka
sinua arvosteltaisiin kuinka. Juokse heti takaisin
ja solmi uudestaan ystävyyden siteet.

(Taitavat sopia meille ihmisillekin ;) )

Oikein aurinkoista kevätpäivää kaikille!Espoolaislähiön löytöjä

Lauantai-iltana, matkatessamme ystäväpariskuntamme tupareihin teimme monenlaisia havaintoja soukkalaislähiön elämästä. Reviiritagit talojen seinissä ja aidoissa, etniset teinit potkimassa jalkapalloa - ja tietysti tuo oheinen puunrunkoon jesarilla teipattu ilmoitus.... Ajatuksena oli ensimmäisenä: Ihanko sitä itteensä joku kantamalla kantaa kävelytielle, kun pitää vartavasten kieltokin laittaa ;)

Suunnilleen samanlaisiahan nämä espoolaislähiöt ovat - eiköhän tuollaisia lappuja löydy Westendistä yhtä hyvin kuin Niipperistäkin.

Ai niin, kiitos tietysti isäntäpariskunnalle mukavista tupareista ja onnea vielä kerran uuteen (ja ensimmäiseen) yhteiseen kotiin... Siitä se alkaa... homoparin elämä;)


Syksyyn valmistautumista...

Ai miksikö jo nyt? Ihan vain siksi, että rakas puolisoni pääsi sitten vaihtoon Isoon Britanniaan tietotekniikkapainotteiseen yliopistoon vuodeksi. Yllättävän paljon on ennen vaihtoa tehtäviä asioita - sellasia, jotka vaikuttavat myös minuun. Kun kerran rekattu pari ollaan.

On kaikenlaisen lippulappusen täyttöä, vakuutusturvan kuntoon laittoa, apuraha- ja muuta anomusta, rokotusten (hänelle) päivittäminen, ja miljoona muuta asiaa.

Ei siinä mitään laitetaan kuntoon nuokin asiat...


Palautetta entiseltä työnantajalta

Sain loppuviikosta työsuojelupiiriltä entisen työnantajani vastineen epäiltyyn työsyrjintään ja epäasialliseen kohteluun. Vastineen oli laatinut ihan lakiasiaintoimisto (kuinkahan tuo työnantaja noin tuhlaavaiseksi on ryhtynyt?).

Selkeisiin ja yksinkertaisiin kysymyksiin on annettu vain ympäripyöreitä selityksiä, vastaamatta juurikaan selkeästi kysyttyyn asiaan. Sen sijaan toisarvoisilla asioilla (joita siis ei kysytty edes) on verhottu varsinainen vaillinainen vastaus. Ja kuten joku lukijoista (taisi olla Napalmia), epäilikin, yhtäkkisesti olen muuttunut epäsosiaaliseksi, -lojaaliksi ja kyvyttömäksi hoitaa työtehtäviäni. Valitettavasti työnantaja ei vielä tiedä, että tässä jaossa minun puolellani on suurin osa työssäolevasta henkilökunnasta, sekä muutama työsuhteeni aikana yrityksestä muihin tehtäviin siirtynyt henkilö.

Naurettavinta työnantajan vastineessa on, että hän on kommentoinut sellaisia yksityisyyden suojan piiriin kuuluvia asioita, jotka puoltavat eniten väitettäni epäasiallisesta kohtelusta työpaikalla.

Varasin tsp:n tarkastajalta mahdollisuuden kommentoida, ennen tarkastajan toimia, työnantajan vastausta. Oma kommentointini muodoistui lähes 14 sivun mittaiseksi, yksilödyksi asiakirjaksi. Sateenkaarevaa korttia käytetään tässä "keississä" rajoitetusti, koska se ei ole ollut pääasiallinen, syrjintäepäilyihin johtanut asia.

Tässä sitten odotellaan tsp:n ratkaisua ja toimia - ainakin lainsäädännön puuttuminen työpaikalta, sekä muutamat muut työsuojelun ja -turvallisuuden puutteet tuonevat jonkin asteisen tuomio työnantajalle.

Edellinen