Harmaapartaisia höpinöitä

Näytetään bloggaukset helmikuulta 2008.

Jotkut eivät vain millään usko...

Viime päivinä on kirjoiteltu ja puhuttu vähän joka puolella tuosta ZBot.HS - troijalaisesta, joka aktivoituu ainoastaan lataamalla sähköpostin kautta tullutta linkkiä.

Kyseessä oli nimenomaan tuo aikaisemmin mainitsemani "Ydinvoimalaonnettomuus Suomessa..." viesti.

Lehtitietojen mukaan jopa "merkittäviä summia" ovat menettänee hyväuskoiset suomalaiset Nordean asiakkaat tämän takia.
Iltalehden uutinen: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200802267304466_uu.shtml
MicroPC:n uutinen:
http://mikropc.net/uutiset/index.jsp?categoryId=atk&day=20080226#w2008022609284512323

Lainaus MicroPC:n uutisesta:
"F-Secure kertoi eilen löytäneensä myös Trojan-Spy:W32/Banker.ICS-nimisen pankkitroijalaisen, joka tallentaa käyttäjän toimet tunnuksien kysymiseen käytettävällä niin sanotulla virtuaalinäppäimistöllä. Kohteina ovat erityisesti eurooppalaispankit, muun muassa brittiläinen Intelligent Finance, italialainen Banca Intesa, omanilainen BankMuscat sekä kansainvälinen Wells Fargo -ketju."


Kommentteja kulttuurin puolelta

Ylen animaatio Marskista

"Kohuelokuvassa marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim nähdään korsettiin pukeutuvana homoseksuaalina, joka pystyy muuttumaan myös kentauriksi.

Kentaurin olemuksessa suomalaisten kansallissankari myös harrastaa seksiä miehen kanssa.

Aiheensa elokuva on ottanut vanhasta pispalalaisesta legendasta, jonka mukaan Mannerheim todella pelasti kansalaissodan aikaan muistinsa menettäneen homoseksuaalin miehen (Uralin perhosen), mutta hylkäsi tämän myöhemmin taisteluissa." (Lähde: IL-online)

Marskin elämän maallistaminen ja oheisen uutisen lukeminen on saattanut joissakin veteraanikodeissa saada aamukahvit väärään kurkkuun. Luvassa lienee vaikka minkälaista kirjallista tuotosta YLEn erityksen estämiseksi.

Venälaiskirjailija plagioitavana?

"- Eikö teidän kirjailijallanne riitä omaa mielikuvitusta dekkarinsa kirjoittamiseen?, raivostunut Viktor Suvorov roimii suomalaista suosikkikirjailijaa Ilta-Sanomien haastattelussa.

Kohu syntyi, kun venäläiskirjailija sai perjantaina kuulla, miten Ilkka Remes on lainannut omaan Pedon syleily -dekkariinsa otteita hänen romaanistaan."

Ilkka Remes on myöntänyt poimineensa Suvorovin Akvaario-teoksesta tietoja omaan dekkariinsa (Pedon syleily) - oikeutetusti - sillä venäläisestä GRU:sta ( Glavnoje Razvedyvatelnoje Upravlenje) - Venäjän armeijan tiedustelun päähallinnosta ei ole ollut saatavilla totuuspohjaista tietoa. Lähdekritiikin puute on vaivannut Remestä, sillä myös Suvorov on kirjoittanut osittain fiktiota GRU:sta, jota Remes tuli lainanneeksi kirjaansa.

Remes on tainnut unohtaa, että kirjailijoille, varsinkin fiktion kirjoittajille sallitaan tietyt kirjalliset vapaudet fiktion tuottamiseen. Remeksen kirjoihin tykästyneenä ihmettelen tätä plagiaatiota ammattilaiselta.

Tosin plagiointi on viime aikojen uutisten mukaan yleistynyt, eikä myöskään kirjailijat Ritva Sarkola ja Tuula Sariola tule pääsemään vähällä.

Sariolahan itse ei ole kirjoittanut kirjojaan, vaan parin kymmenen vuoden ajan Ritva Sarkola on kirjoittanut ne hänen puolestaan. Muun muassa kirjastoapurahalautakinta on aloittanut apurahojen takaisinperinnän Sariolalta.


Suomenkieliset huijaiusviestit...

Ainakin paria erilaista suomenkielistä huijausviestiä on liikkeellä. Toinen kertoo Mikkelissä sattuneesta ydinräjähdyksestä. (Liikkeellepanija ei ole viitsinyt edes vaivautua tarkistamaan missä suomalaiset ydinvoimalat sijaitsevat). Viesti sisältää Trojan-Spy:W32/ZBot.HS viruksen.

Toisessa viestissä "etsitään rakastajaa..." Myös tämä viesti sisältää troijalaisen.

Selvää tietysti on kaikille, ettei tällaisissa viesteissä olevia linkkejä kannata avata ;)

Lähde: http://www.f-secure.com/weblog/


Kaipaus

Aurinkoisten päivien myötä olen alkanut kaivata lämmintä, aurinkoa ja uimista esim. Välimeressä. Katsotaan pääsisikö tänä kesänä viemään rakkaansa sinne - tai viimeistään syksyllä, jos tuo rakas pääsee vaihtariksi Britteihin 10 kuukaudeksi.

Tietysti jos isohkon lottovoiton satumme saamaan, voisin lähteä itsekin "kotirouvaksi" =DTalvimyrskyssä

Pistäydyimme porukalla (me ja pari ystäväämme) pienellä risteilyllä Tallinnan suuntaan. Jäistä ei ollut tällä kerta haittaa, mutta "talvimyrsky" keinutteli paattia enemmän ja vähemmän. Vielä kotonakin muutaman tunnin jälkeen keinuttaa...

Pariin kertaan laivalla oli kilinää ja henkilökunta hetken perästä siivoamassa. Omaa huolimattomuuttamme saimme hieman tappiota hytissämme avoimeksi jääneen makeispussin muodossa - kaikki löytyivät irrallaan hytin lattialta.

Välillä pieni breikki joka päiväiseen arkeen tekee ihmeitä....


Pitkitettyjä ratkaisuja...

Länsirintamalta ei vielä mitään uutta. Edelleen odottelen työsuojelupiirin selvitystä tilanteeseen. Samaan aikaan odottelenkin myös tietoa hakemastani työpaikasta - ainakin tulisi niin sanotusti tarpeeseen.

Seeprahan ei pääse eroon raidoistaan, joten minulla on "painava syy" uskoa, ettei tämän hetkisellä työpaikalla tapahdu juurikaan muita muutoksia kuin nyhväämiseen kyllästyneessä henkiöstössä. (Itseni lisäksi siellä tiettävästi on pari muutakin, jotka etsiskelevät "oikeita töitä").