• Aboa

Tanz

Opinahjossamme pidettiin tänään perinteiset itsenäisyyspäivätanssit. Isossa juhlassa on juhlapuheita, palkintojenjakoa, esityksiä ja lopuksi tanssia, viimeiseksi disco. Tanssiosuus alkaa ns. opettajien tanssilla, eli halukkaat ysiluokkalaiset ovat jo etukäteen saaneet pyytää haluamaansa opettajaa valssaamaan. Tanssia harjoitellaankin, niin että lopputulos sujuu. Minäkin sain oikein mukavan oppilaan parikseni, ja oli kivaa rupatella niitä näitä. Minä vein.

Huomasin, että uusi uskonnonopettajamme ei ollut lattialla. Tanssin päätyttyä näin hänet salin reunalla ja kysyin, eikö hän ollut huomannut ilmoittautua tanssiin mukaan. Hän kertoi että jätti tanssin mielummin väliin, koska pitää epäeettisenä sitä, että aikuinen opettaja tanssii oppilaan kanssa. Hänen mielestään moinen perinne pitäisi moraalittomana lopettaa muutenkin.

Epäeettisenä? Moraalittomana? Kerrankin meni Aboa sanattomaksi. Ei tapahdu usein.

Mutta toisaalta. Jos opettajan moraali ja hairahtuminen ovat noin pienestä kiinni, niin kai on oppilaankin kannalta parempi, että ope pysyttelee kauempana.

9 kommenttia

sleepygay

5.12.2008 17:13

Mistä ihmeen hourulasta se teidän uskonnonopettajanne on raahattu? Siis jos oikeasti tulee jotain moraalittomia ajatuksia yhdestä tanssista oppilaan kanssa, kannattaa todellakin jättää väliin! Et kai vaan keksi näitä juttuja? Kuulostaa vaan niin uskomattomilta.

Voin vain kuvitella millaisia ko. opettajan tunnit mahtaa olla. :P

Blueriver

5.12.2008 20:38

No on toi kyllä hiukka arveluttavaa, koska tanssiin liittyy aina tietty vivahde. Ja tosi outoa, että yläasteella on tollasta... Tuomitset taas aika äkäisesti!

Roope2

5.12.2008 23:21

Meidänkin erityisluokassa itsenäisyyspäivänjuhlat huipentuvat valssaamiseen, ihan ilman tiettyjä vivahteita. Tanssitaito kuuluu yleissivistykseen ja sitä vartenhan ne lapset koulua käyvät. Aikuisille se tanssiminen on työnantajan määräämä työtehtävä muiden joukossa.

Splenetic

6.12.2008 06:41

Niin siis tämä sama joka sitkeästi pitää Hortusta vaimonasi? Just... Ja jos tosiaan on noin hilkulla saadako seksuaalisia kiksejä keskenkasvuisista, niin on hyvin paljon parempi että pysyy poissa tanssilattialta. Mieluiten ammatinvaihtoon, jos ihan tosissaan miettii, voiko lapsen kanssa tanssia ilman "vivahteita". Sitä paitsi, jos tanssit tyttöoppilaan kanssa, niin väittäisin että olet turvallisimmasta päästä valssaajaksi.

sleepygay

6.12.2008 15:16

Minun mielestä tuollaisissa itsenäisyyspäivän valsseissa ei ole mitään vivahteita. Tuo on kuitenkin ihan kouluympäristössä tapahtuvaa. Tietysti eri juttu olisi, jos opettaja tanssisi vaikka baarissa tms. oppilaan kanssa.

Vermillion

8.12.2008 11:51

Siis oppilaat saivat pyytää opettajaa tanssimaan?
Mitä jos kukaan ei ollut pyytänyt k.o. uskonnonopettajaa? Kertomasi perusteella en ihmettelisi. Heh.

Aboa

8.12.2008 14:47

Blueriver, miksi tanssiin liittyy aina 'tietty vivahde'? Ja miksi on tosi outoa, että yläasteella on tanssit?

martin

9.12.2008 13:57

Aboa, selvititkö, mitä hän tarkoitti sanoessaan 'epäeettistä' ja 'moraalitonta'?

Aboa

9.12.2008 15:24

En tajunnut. Enkä oikeastaan halunnut enää keskustella hänen kanssaan tästä aiheesta.