• Aboa

Sateenkaariperheistä

Olin työkaverini kanssa kahvilla ja puheeksi tuli sateenkaariperheet. Hän kysyi minulta, kuinka monta vuotta sitten homot alkoivat hankkia lesbojen kanssa lapsia. En alkuun ymmärtänyt kysymystä.

Työkaveri, mukava ja ystävällinen, meillä useasti käynyt, jatkoi. Hän yritti muotoilla asiaa useaan otteeseen: Mistä alkaen naisparit alkoivat hankkiutua raskaaksi? Koska homot huomasivat, että lesbot olisivat siinä kätevästi hollilla? Pari vuotta sitten? Sen jälkeen kun homoja muutenkin alkoi telkkarissa olla ihan omana itsenään? Sillä silmällä -sarjan jälkeen?

Silloin vasta ymmärsin kysymyksen niin kuin hän sen yritti sanoa. Sanoin, että jos hän ei ole kuullut sateenkaariperheistä kuin vasta lähimmän viiden vuoden aikana, ei se tarkoita, etteikö niitä olisi sitä ennen. Aikojen alusta, kenties ja jopa. Se, mitä viime aikoina on tapahtunut on se, että ilmiölle tuli uusi nimi. Ei sen kummempaa.

Jotenkin kollegani silmistä näki, kuinka hänen tajuntansa laajentui. Ikään kuin hän olisi nähnyt mielessään rajattomasti rinnakkaisia todellisuuksia, joiden olemassaolosta hän ei ollut ennen tiennyt.

4 kommenttia

mopsi22

21.1.2010 18:52

Voi kauhee!

Missähän ne omat sokeat pisteet ovat?! Ja kuka ne osoittaa...sitä odotellessa...

arosusi

21.1.2010 23:11

Sitäpaitsi pelkästään tuon lukemalla tulee sellainen mielikuva, että työkaveri luuli homojen ja lesbojen yhteisiä lapsihankintoja olevan tätä nykyä paljonkin. Kyseessä taitaa kuitenkin todellisuudessa olla varsin pieni vähemmistö pienten vähemmistöjen sisällä... Toivottavasti lisääntymään päin. :)

kesäpoika

22.1.2010 20:04

Ihmiset on välillä ihan uskomattoman tietämättömiä. Jos voisikin nähdä kuinka suuria aukkoja toisten tiedoissa näissä asioissa on, voisi sivulauseissa kertoa paljonkin. Jotenkin vain luulee, että kyllähän aikuiset tietävät.

Muutama vuosi sitten mulle sanottiin, ettei homojen lapsenhankintaa tai naimisiinmenoa pidä tukea, koska se on luonnotonta. Että vaikka "ne" eivät varmaan voi itselleen mitään, ei sitä pidä tukea vain siksi että sellainen on kovasti yeistynyt viimeisen sadan, parin sadan vuoden aikana. Siinä vilahti joku viittaus Raamattuunkin, ja siksi kysyinkin ensimmäisenä, että miten se homoseksi jo Raamatussa osattiin kieltää, jollei sellaista silloin vielä ollutkaan?

Toisaalta minusta kysymys luonnottomuudesta on aivan turha. Vaikka mun taipumukseni ja suhteeni olisi kuinka luonnoton, mulla on silti samat oikeudet kuin muilla niin kauan kuin en satuta ketään.

Aboa

24.1.2010 14:00

Tuo 'luonnottomuus' on aina mielenkiintoinen veto. Mikä on luonnotonta? Kuka sen määrittelee? Riittääkö se, että minusta Eppujen lauluista nauttiminen on luonnotonta, suistamaan niin tekevät ikuiseen häpeään?