• Aboa

Raukea

Viikonloppu takana.

Oli kivaa. Kuten uhkasin, lainasin kirjastosta pupulle romaanien Järki ja tunteet sekä Ylpeys ja ennakkoluulo yhteisnidoksen ja itselleni Jane Austen -elämäkerran, mikä oli aivan toivottoman huono. Alkosta hain kaksi pulloa ylettömän tanniinista punaviiniä - ja kivaa oli.

Perjantai-iltana ei oikein jaksettu tehdä mitään. Löhöttiin vain keinutuolissa/sohvalla/vuoteella ja luettiin kirjoja ja maisteltiin punkkua. Lauantainakaan ei ensi alkuun tehty mitään, syötiin vain aamiaista ja palattiin vuoteeseen löhöämään. Aurinko paistoi ikkunasta suoraan kasvoille, kärpäset surisivat uneliaasti ja minä makoilin pupun kainalossa. Voiko ihanampaa oikeastaan ollakaan? Huomaan, että liian usein olen unohtanut pelkän olemisen, ja vapaa-aika kuluu moninaisten juttujen tekemiseen ja loman suorittamiseen.

Iltapäivällä pupu hyppäsi autoon ja suuntasi eräälle kasvitarhalle, mikä myy lähinnä vain harvinaisuuksia. Hän pyysi minua mukaan, mutta tajusin kohteliaasti kieltäytyä. (Minulla olisi siellä vain tylsää ja pupu joutuisi kiirehtimään, etten kuolisi ikävästä. Lisäksi kaikki on minun mielestäni liian kallista. Aina.) Hänen ollessa reissussa minä kiertelin pihaa, soittelin vanhemmilleni ja sisaruksilleni, söin vadelmia ja herneitä sekä selasin elämäkerran loppuun.

Tänään pupu istutti ostamansa nätit kasvit. Minä kaivoin maakaapelia talolta kärryvajalle, jotta saisin asennettua sinne muutaman ulkovalon. Työ olikin yllättävän raskasta, koska maaperä oli kivistä, mutta lopulta sain johdon sinne, minne pitikin. Ensi kerraksi pitää muistaa ostaa ulkovalaisin.

Huomasin kärryvajan seinässä vuosiluvun, josta ei saa kunnolla selvää. Ensimmäiset luvut ovat 18 ja seuraava ehkä 4, mutta viimeisestä ei saa mitään selvää. Kivaa, kun edes jonkun rakennuksen saa päivitettyä. Luulin, että vaja olisi ollut nuorempi, koska sen aittaosan viljalaareissa oli vuosiluku 1911. Mutta voihan olla, että vaja on rakennettu aiemmin ja siirretty nykyiselle paikalleen.

Pupun kasvimaa on hyvässä vedossa. Joku kasvi - keltainen, en tiedä, mikä - on röyhähtänyt niin pitkäksi, että pupu peittyy sen taakse kokonaan. Se myös kerää perhosia niin, että voiin istua tuntikausia katselemassa niiden liitelyä puskan ympärillä. Tänään aloitettiin myös elonkorjuu ja kerättiin sipulit, valkosipulit sekä parsa- ja kyssäkaalit. Minulla ei ole aavistustakaan, mitä kyssäkaaleista pitää tehdä. Nehän näyttävätkin niin rumilta. Pitääkö minun tehdä epäesteettistä ruokaa?

2 kommenttia

sleepygay

20.8.2006 22:53

Heh... Ehkä sinun sitte pitää tehdä epäesteettistä ruokaa. Tai sitten voit tehdä varmaan siitä kyssäkaalista niin pientä silppua, että se ei edes näy kunnolla. Tosin en tiedä yhtään käyttökohdetta kyssäkaalille. Pitäs kysyä mummolta, kun sillä on aina sitä kyssäkaalia. On muuten järkyttävän ruma kasvi, tosin onpa sitä pahempaakin nähty. Minä, ja kulta, tykätään kasveista. Mitä erikoisempi, sen parempi. :)

martin

21.8.2006 18:27

Oh, teillä hyötypuutarha kukoistaa!!!