• Aboa

Rakkaani, huoltajat

Koulupäivä meni rauhallisesti. Joka luokalta oli korkeintaan kymmenen oppilasta paikalla, useilta luokilta ei ketään. Minun piti saada lapsilta tänään seitsemisenkymmentä ainetta, jotka olisin korjannut viikonloppuna. Nyt en saanut yhtään, vaan sähköposti on täynnä ilmoituksia, joiden mukaan lapsi tuo tuotoksensa seuraavalle tunnille maantaina/tiistaina.

Olenko minä joku robotti? Yötä myötenkö minä töitä teen? Arvioinnin aikana opettajan aika on muutenkin kortilla. Olisin ehtinyt korjaamaan kaikki tekstit nyt, ensi viikolla en, sillä deadline arvosanojen ajamiseen tietojärjestelmään on tiukka. Voinko ilmoittaa huoltajille, että nyt ei sitten vain onnaa? Huuto siitäkin tulee, koska muutamalle oppilaalle, joiden arvosanan kanssa olen ollut kahden vaiheella, olen sanonut, että hyvällä tekstillä annan korkeamman numeron. Entäs nyt?

3 kommenttia

letala

12.12.2008 19:06

Ainahan me opettajat olemme robotteja, joitten pitää joustaa, on sitten kyse lomamatkasta tai serkun kummin kaiman synttäreistä tai siitä, ettei vaan huvita tulla kouluun sovittuun tukiopetukseen.
En kylläkään yhtään kadehdi sun asemaasi.. =o/

mopsi22

12.12.2008 20:42

Niin olemme. Onneksi voi tehdä muutakin työtä kuin opettaa. Koiran hommaa monelta kantilta. Mutta arvostuksista kyse. Huoltajille on turha yrittää tehdä selväksi, että työtä tässä tehdään, ihan virka-ajalla. Suurin osa kun ei edes tiedä, mitä opettajan työ on tai mitä siihen kuuluu.

letala

13.12.2008 09:14

Niin.. Toisaalta en mä ainakaan halua tehdä muuta työtä kuin opettajanhommaa, vaikka se koiranvirka onkin.. =o)