• Aboa

Niukka sato

Tänä viikonloppuna olimme vastavuoroisesti naapureiden mökkiä rakentamassa. Teimme eteiseen uutta seinää ja asensimme ikkunoita. Homma oli yllättävän hidasta, ja viikonloppuna emme saaneet aikaiseksi muuta kuin koolaukset ja laudoituksen noin neljän metrin pätkälle. Iso osa aikaa meni siihen, että saimme aikoinaan kivijalan päältä tipahtaneen seinän takaisin paikalleen.

Omalla mökillämme emme ehtineet tällä kertaa tehdä paljoa. Katto tuli valmiiksi ja sunnuntai-iltana maalasimme rakennuksen ulkoa päin punamullalla. Sen verran nipotan, että kaikki ovenpielet jne, joihin käsi tai vaatteet saattavat koskea, maalataan täsmälleen samansävyisellä petroliöljymaalilla. Punamultaisia kesävaatteita kun ei ole kiva yrittää pestä.

Seinän puna ja ikkunanpokien vihreä ovat tällä hetkellä villi yhdistelmä. Sekin tulee korjaantumaan, kun pupu saa alkuun ikkunoiden korjausurakan. Kaikki ne kitataan uudelleen ja silloin nekin saavat niskaansa punaisen värin. Mutta se tapahtuu vasta sitten kun rakennus on muuten valmis. Ensin pitäisi rakentaa sisätilan väliseinät ja uloskin pitäisi laittaa vielä räystäslautoja ja muuta vastaavaa. Ja kasvihuonekin pitäisi saada alulle ennen talvea.

Kivaa, että puuhattavaa löytyy.