• Aboa

Mies 2.0

Kotona Koillismaalla asiat olivat kuin ennenkin. Väki muuttaa etelään, kaikki vähänkin vanhat ja kauniit rakennukset puretaan ja kunnanisien suuressa viisaudessaan kaavoittamat kaksi (!) automarkettia ovat tappaneet jo kaksi kolmannesta keskustan pikkuliikkeistä. Toivottavasti nauttivat herrat lahjuksistaan, koska ihan ilmaiseksi ei tällaista kaavanmuutosta varmasti tehty.

Majoittauduimme mökille ja seuranamme oli sisareni lastensa ja uuden miehensä kanssa. Entinen karkasi työkaverinsa mukaan 24 avioliittovuoden jälkeen. Hän näkee nykyään kolmea lastaan epäsäännöllisesti, selittää olleensa aiemmin sittenkin aika onneton ja elävänsä nykyään ihan itseään varten. Ensiksi piti vaihtaa perheauto sporttisempaan. Kohta tulee viisikymmentä täyteen.

Uusi onkin ihan erilainen. Hän näyttää etäisesti Jouko Turkalta, on metallialalla, kuuntelee sisareni lapsia keskittyneesti, harrastaa heidän kanssaan, ostaa siskolleni kukkia ihan muuten vain ja tulee hyvin juttuun koko suvun kanssa. Sisareni myhäilyn perusteella myös muut osa-alueet tulevat hyvin hoidetuksi. Miksei kukaan osaa valita tällaista heti alkuun? Miksi jokaisen pitää käydä läpi kaikki törtöt, öykkärit ja kusipäät, ennen kuin löytää näitä järkeviä?

2 kommenttia

Tui

21.7.2006 16:00

Siihen kun tietäisikin vastauksen, pääsisi itse kukin huomattavasti helpommalla läpi elämän. :/

jordi

21.7.2006 17:00

Mistä muista elämä muodostuisi ellei törtöistä, öykkäreista, kusipäistä tai järkevistä vain sen vuoksi jotta oppisimme/kokisimme elämää.