• Aboa

Kaipaa sosiaalisuutta

Oltiin torpalla reilu viikko. Kivaa oli.

Koska viime kevännä talon edusta oli kostea, mutainen ja upottava, kaivinkone kaiveli siitä pois 30 sentin kerroksen ja kuorma-auto toi tilalle 40 tonnia soraa ja sepeliä.

Tajuatteko, 40 tonnia? Neljäkymmentä tuhatta kiloa. Minä en tajunnut, paitsi vasta sitten kun olin pupun kanssa lapiolla ja kottikärryllä levitellyt kuorman pitkin pihaa. Sitten ymmärsin, kuinka paljon painaa paljon.

Kaikenlaista pientä tuli väkerretyksi. Portaat etupihan muurin kylkeen, hiekkakäytäviä kasvimaalle, loput nurkkakotelot... Suurin urakka oli ulkovessan, kompostikäymälän panelointi. Nyt paikka on nätti ja siisti. Siinä on kaksi ikkunaa, messinkilamppu ja seinillä Eurooppalaisten kuninkaallisten kuvia kultakehyksissä. Ensi kesänä ystävättäremme on luvannut maalata tiiliseinään freskon. Tai seccon, mikäli kalkitsemme seinän etukäteen. Kuinka kiva tuleekaan olemaan kakkia freskon katveessa katsellen sisäsiittoisen näköisiä kruununperillisiä!

Vieraita on käynyt aika paljon, jokainen heistä tervetullut. Koko talven ollaan haaveiltu, kuinka torpalle voisi kutsua tuttuja syömään mansikkakakkua ja aika moni on jo piipahtanut. Hyvä niin. Kyllä me saadaan pupun kanssa katsella toisiamme ihan tarpeeksi..

Nyt alkoi remontti toisessa asunnossa ja oli pakko palata kotiin neuvottelemaan kirvesmiehen kanssa. Itse asiassa remontin piti alkaa alun perin kesäkuussa ja sitten viimeistään heinäkuun alussa, mutta aina kirvesmies on soittanut kertoakseen, että aikataulu hiukan venyy. Meillä alkaa paniikki iskeä, koska syyskuun alussa kaiken pitäisi olla valmista. Kun lainaa pitää lyhentää koko ajan, ei olisi varaa makuuttaa asuntoa tyhjänä.

Vuokralainenkin pitäisi etsiä. Naapuri sanoi pihaan tulleen jonkun nuoren tytön kyselemään vuokrattavia asuntoja. Hänelle oli annettu minun yhteystietoni, mutta hän ei ole ottanut yhteyttä. Sääli. Tyttö tuntui naapurin kertomuksen mukaan hauskalta ihmiseltä. harvoin tapaa ketään, joka etsii kivan näköisiä kulmakuntia ja aktiivisesti etsii sieltä kodin paikkaa.

Mutta nyt lienee aika varata parturiaika ja sliipata kuntalo taas edustuskuntoon. Kolmen päivän parransänki ja Oasis-kuntoon venynyt tukka lienevät niin last-season. Tahtoo tavata tuttuja. Istua ulkokahviloissa. Kuulla juorut. Jokohan krapulaisen ystävättären mahdollinen potentiaali poikaystäväkandidaattiehdokas on muuttunut vakavastiotettavaksi?

1 kommentti

martin

4.8.2006 01:21

Mahdollisen potentiaalin poikaystäväkandidaattiehdokkaan myöhempien aikojen harkinnanvarassa-olleet tietyt, nyt ehkä toteutuneet statuksen vaihtumisen relevantit vaiheet kiinnostavat!